Pinbetalingen ontvangen op je eigen automaat

Koppel je eigen pinautomaat eenvoudig aan Rabo OmniKassa.

Gebruik je eigen pinautomaatInzicht en overzicht in al je transactiesJe geld staat de volgende dag al op je rekening
Heb je al Rabo OmniKassa? Voeg dan je pinautomaat toe via je dashboard.

Je pinautomaat koppelen aan Rabo OmniKassa

Hieronder zie je welke 3 stappen je moet doorlopen. Als je eenmaal je Rabo OmniKassa hebt, kun je eenvoudig in je persoonlijke dashboard je eigen automaat toevoegen.

Illustratie van een laptop

Rabo OmniKassa aanvragen

Vul het formulier in op rabobank.nl.

Illustratie van spullen die in een doos gaan

OmniKassa dashboard

Voeg je eigen automaat toe met je terminal ID en controlenummer.

Illustratie van een kassa waar een bon uit komt

Activeer je pinautomaat

Met de Merchant ID die je van ons per mail ontvangt.

Productdetails

Kosten

Transactiekosten pinnen

Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Je betaalt standaard een tarief voor de pinbetalingen. Je ontvangt de geslaagde pinbetalingen als onderdeel van de OmniKassa-uitbetaling. Je hebt de keuze uit een bijschrijving per contract, winkel, verkooppunt of betaalpunt.

Kosten pinnen per betaalautomaat € 3,70 per maand
Kosten per pintransactie (Maestro, V PAY) € 0,059 per transactie
Kosten per pintransactie (MasterCard, VISA) 1,7% per transactie
Kosten bijschrijving € 0,25 per omzet bijschrijving
Optioneel: kosten Retourpinnen € 3,70 per automaat, per maand
Optioneel: kosten per Retourpin-transactie € 0,06 per transactie

Pinbundel

In plaats van kosten per pintransactie kun je ook kiezen voor een pinbundel. Hierbij koop je vooraf een bundel pintransacties. Bij een optimaal gebruik van je bundel profiteer je van een korting op de pinkosten en weet je vooraf wat je maandelijks betaalt.

Pinbundel 100 Bundel van 100 pintransacties per maand € 5,20 per maand
Pinbundel 250 Bundel van 250 pintransacties per maand € 12,25 per maand
Pinbundel 500 Bundel van 500 pintransacties per maand € 23,75 per maand
Pinbundel 1000 Bundel van 1000 pintransacties per maand € 46,50 per maand
Pinbundel 2000 Bundel van 2000 pintransacties per maand € 90,65 per maand
Pinbundel 5000 Bundel van 5000 pintransacties per maand € 220 per maand
Pinbundel 7500 Bundel van 7500 pintransacties per maand € 315 per maand
Pinbundel 10000 Bundel van 10000 pintransacties per maand € 405 per maand

Heb je in een maand meer dan de pintransacties in je bundel? Dan geldt voor elke extra pintransactie een tarief van € 0,059. De pintransacties die je niet gebruikt uit je Pinbundel, vervallen aan het einde van de maand.

Van aanvraag naar gebruik

1. Aanvragen

Om pintransacties te kunnen ontvangen op jouw eigen pinautomaat, vraag je Rabo OmniKassa aan. Je ontvangt deze automatisch bij je eerste aanvraag. Nadat je de Rabo OmniKassa overeenkomst hebt getekend, stel je in een aantal stappen jouw Rabo OmniKassa zelf samen. Bij het samenstellen van jouw Rabo OmniKassa vul je jouw winkel(s) en verkooppunt(en) in. Per verkooppunt geef je aan of je pinbetalingen wilt accepteren en kies je de gewenste pinoplossing. Voor het ontvangen van pintransacties op jouw eigen pinautomaat, selecteer je als pinoplossing ‘eigen pinautomaat’.

Bij je aanvraag vul je de pinautomaatcode (terminal ID) en het controlenummer in van jouw pinautomaat. Beide codes ontvang je van de leverancier van je pinautomaat. Je kunt ze ook opvragen bij de klantenservice van je leverancier. Aan pintransacties zijn kosten verbonden. Betaal per pintransactie of koop vooraf een bundel pintransacties in met het Rabo PinTegoed. Bij optimaal gebruik van deze bundel profiteer je namelijk van een korting op de pinkosten. Kies je voor een pinbundel? Selecteer dan bij je aanvraag in Rabo OmniKassa het Rabo PinTegoed op basis van het verwachte aantal pintransacties in jouw winkel. Bij het onderdeel Kosten vind je een overzicht van de keuzes van Rabo PinTegoed. Kies je voor betalen per pintransactie? Dan hoef je verder niets te doen.

2. Installeren

Je installeert de pinautomaat zelf met behulp van de instructies van je leverancier. Rabobank zorgt voor de koppeling van jouw pinautomaat aan Rabo OmniKassa. Hiervoor gebruiken wij de pinautomaatcode en het controlenummer dat je hebt doorgegeven bij je aanvraag.

Zodra deze koppeling gereed is, ontvang je een bevestigingsmail met jouw Merchant ID. Je activeert je pinautomaat door het Merchant ID in te voeren op jouw pinautomaat. Raadpleeg hiervoor de handleiding van je pinautomaat, ook kun je dit vaak door de leverancier van je pinautomaat laten verzorgen. Voor vragen hierover kun je terecht bij de leverancier van je pinautomaat.

Controleer of Rabo OmniKassa is geactiveerd op jouw pinautomaat. Dit doe je door het uitvoeren van een test-pintransactie. Komt het getal op de printbon, achter de rubriek 'winkel', overeen met het getal op je bevestigingsbrief? Dan is Rabo OmniKassa actief. Je kunt nu pintransacties van Maestro en V PAY accepteren op jouw pinautomaat.

3. Uitbetaling omzet

Je pintransacties op je pinautomaat worden de volgende dag bijgeschreven via Rabo OmniKassa. Hierin zijn alle pintransacties opgenomen die je tussen 0.00 uur en 23.59 uur hebt geaccepteerd. Ook in het weekend en op feestdagen. Je ontvangt de geslaagde pintransacties als één totaalbedrag van Rabo OmniKassa op jouw rekening. Gebruik je ook andere betaaloplossingen in Rabo OmniKassa? Dan worden alle ontvangen betalingen in één totaalbedrag bijgeschreven op jouw rekening (contractniveau). Je ziet de individuele pintransacties terug in het dashboard van je Rabo OmniKassa Je kunt de pintransacties ook laten bijschrijven op winkelniveau of per verkooppunt. In het dashboard van je Rabo OmniKassa kun je dit zelf instellen.

Voorwaarden

Je hebt een zakelijke rekening bij de Rabobank nodig voor de aanvraag van Rabo OmniKassa.

Informatie voor bestaande klanten (zonder Rabo OmniKassa)

Rabo Europees Pinnen met een eigen automaat is sinds september 2017 beschikbaar als onderdeel van Rabo OmniKassa. Heb je nog geen Rabo OmniKassa contract maar wel een pincontract? Dan zijn onderstaande voorwaarden en kosten voor jou van toepassing.

Wil je meer weten over Rabo OmniKassa en de mogelijkheden van je eigen automaat hierin?

Lees meer over Rabo OmniKassa