Geven is makkelijker met iDEAL QR Generator

Geven is makkelijker met iDEAL QR Generator

Jaarlijks collecteren 650.000 vrijwilligers voor goede doelen. Maar doordat steeds minder mensen contant geld op zak hebben, zoeken organisaties naar alternatieven voor de vertrouwde collectebus. Corona bracht betalen via QR weer in beeld. Om goede doelen te helpen bij de fondsenwerving lanceert Rabobank de iDEAL QR Generator.

Enorme vlucht

Betalen via een QR-code bestaat al langer, maar werd in Nederland nog niet veel gebruikt. Vergelijk het met online vergaderen: lange tijd stond het in de kinderschoenen, tot het in 2020 door de coronacrisis een enorme vlucht nam. Deze vorm van vergaderen is nu nauwelijks meer weg te denken.

Betalen met QR-code in stroomversnelling

Bij betalen via QR gebeurde iets vergelijkbaars. QR-betalingen leidden al langer een sluimerend bestaan. Het kon al wel, maar niemand gebruikte het. Totdat banken ruim een jaar geleden iDEAL QR toevoegden aan hun bankierenapps, waardoor 9 miljoen mensen plotseling eenvoudiger op deze manier kunnen betalen. En door corona zochten mensen hetzelfde jaar naar manieren om snel, eenvoudig en vooral veilig te kunnen afrekenen. Zo kwam het gebruik van de QR-code in een stroomversnelling.

Ideaal voor goede doelen

Al sinds 2015 zoeken goede doelen naar alternatieve vormen van collecteren. Want de laatste jaren merken ze dat inkomsten uit collectes afnemen doordat mensen minder cash geld op zak hebben. Donateurs laten betalen via een QR-code is dé oplossing. Dat maakt doneren namelijk eenvoudig, veilig, eenmalig en anoniem.

Geven wordt nóg makkelijker

Met de iDEAL QR Generator maakt de bank het voor goede doelen makkelijker om donaties te innen. Ze kunnen kosteloos een QR-code aanmaken per afdeling, regio of collectant. Die code kunnen ze plaatsen op collectenbussen, maar ook op flyers, posters of in mailings. En de QR-code van de QR Generator is online inzetbaar, op bijvoorbeeld websites. Donateurs betalen eenvoudig met hun vertrouwde bankieren-app.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer