Lachende vrouw met bruine krullen en groen colbert

Rabo iDEAL QR Generator: geven gaat makkelijker

Omdat mensen minder contant geld op zak hebben, loop je als fondsenwervende organisatie inkomsten mis. Bijvoorbeeld bij de collecte aan de deur, of tijdens andere acties. Met de Rabo iDEAL QR Generator maak je eenvoudig QR-codes waarmee donateurs makkelijk en veilig met hun mobiel kunnen betalen. Zo gaat geven makkelijker en verhoog je de giften voor jouw goede doel.

Wat is de Rabo iDEAL QR Generator?

Voor fondsenwervende organisaties en goede doelen is het belangrijk om alle drempels voor een donatie weg te nemen. Bijvoorbeeld door donateurs snel en veilig contactloos met hun smartphone te laten betalen. De benodigde QR-code maak je eenvoudig zelf in het Rabo Smart Pay dashboard. Je kunt de QR-code vervolgens gebruiken waar en zo vaak je wil. Plak ‘m op collectebussen, laat de code drukken op flyers of plaats deze op je website.

De voordelen van Rabo iDEAL QR Generator

Icoon van een monitor

Houd overzicht over donaties

De QR-codes kun je personaliseren met een omschrijving. Zo kunnen zowel jij als je donateur op de rekening zien voor welke actie een donatie was. Ook kun je in het Rabo Smart Pay dashboard eenvoudig QR-codes aanmaken per afdeling, regio of collectant. Hier kun je de actuele opbrengst per QR-code inzien.

Icoon van een euromunt voor Nederlandse landkaart

Overal inzetbaar

De QR-code kan je zowel on- als offline inzetten. Haal het maximale uit je direct mailings, flyers en advertenties, maar ook online op bijvoorbeeld websites. Met de Rabo iDEAL QR generator maak je geven nog makkelijker.

Icoon van een mobiele telefoon met qr-code

Eenvoudig en snel

Met de QR generator maak je zonder software in een paar klikken je eigen QR codes. Met de QR code kunnen jouw donateurs of klanten veilig en snel met hun mobiel betalen.

Icoon van een geldzak

Geen vaste kosten

Voor de Rabo iDEAL QR Generator betaal je geen afsluit- of abonnementskosten. Ook voor het aanmaken van je QR-codes betaal je niets. Pas als iemand de QR-code gebruikt voor een donatie, betaal je hierover transactiekosten.

Icoon van een duim omhoog

De volgende dag op je rekening

De dag-inkomsten staan de volgende dag al op je rekening. Ook in het weekend en op feestdagen.

Icoon van een euromunt

Vast of variabel bedrag

Bepaal per QR code of je donateur alleen een vast bedrag kan doneren of zelf mag bepalen hoeveel hij geeft. Liever een variabel bedrag? Stel dan een minimaal, maximaal en standaard bedrag in.

Iemand scant een QR-code met telefoon

Ook voor ondernemers

Betalen met een QR code is niet alleen handig voor aan de deur. Ook voor ondernemers en bedrijven kan het handig zijn om klanten te laten betalen met een iDEAL QR code. Denk bijvoorbeeld aan een click and collect punt bij je winkel, een onbemande bloemenkraam langs de weg of tijdens een evenement. Met de Rabo iDEAL QR generator kun je je klanten veilig en snel laten betalen op plekken waar je geen pinautomaat hebt.

QR code voor Ideal test betaling

Zelf proberen?

Wil je zelf eens ervaren hoe makkelijk je met een iDEAL QR code kan betalen? Scan de code en doe een testbetaling van € 0,01. De opbrengst van alle testbetalingen wordt gedoneerd aan de Voedselbank. Mocht je een hoger bedrag willen doneren dan kun je dit eenvoudig aanpassen tijdens het betalen

Rabo iDEAL QR Generator of Rabo Betaalverzoek QR?

Gebruik je maar af en toe een QR code? Dan kun je ook met Rabo Betaalverzoek een QR code aanmaken. De transactiekosten van Rabo Betaalverzoek QR zijn lager dan bij de Rabo iDEAL QR Generator. Ook kun je het makkelijk gebruiken vanuit de Rabo App. Verwacht je veel transacties via QR? Dan biedt het Rabo Smart Pay dashboard van de Rabo iDEAL QR Generator je actueel inzicht in al je transacties per QR code, verkooppunt of winkel. Betalingen worden altijd anoniem weergegeven. Ook kun je makkelijk een refund doen of je transactiegegevens downloaden. Zo is er altijd een betaaloplossing die bij jou past.

Goed om te weten over Rabo iDEAL QR Generator

Wat is Rabo Smart Pay?

Rabo Smart Pay is de totaaloplossing om jouw klanten te laten betalen. In dit gratis dashboard heb je altijd in één oogopslag inzicht in je omzet. De betalingen van al je verkooppunten staan overzichtelijk bij elkaar. Of er nu in een winkel of online is betaald. Je ziet precies waar welke omzet is gerealiseerd. Ook kan je eenvoudig betaaloplossingen zoals een pinautomaat of online kassa toevoegen en beheren. Als je Rabo Smart Pay al hebt, voeg je Rabo IDEAL QR Generator toe via je bestaande dashboard. Heb je Rabo Smart Pay nog niet? Sluit dan eerst Rabo Smart Pay af en voeg daarna met een paar kliks Rabo IDEAL QR generator toe.

Service en contact

Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op.

Telefoonnummer: +31 (088) 727 11 57.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.30 uur.
E-mail: contact@smartpay.rabobank.nl.
phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer