Het gebruik van sealbags is een efficiënte manier om uw contant geld veilig te storten bij de Rabobank. In een afgesloten verpakking kunt u 24 uur per dag uw eurobiljetten in een afstortkluis deponeren. Naar aanleiding van criminele activiteiten bij onze sealbagautomaten heeft Rabobank tot nader bericht besloten deze automaat alleen open te stellen tussen 06.00 uur en 01.00 uur.

Als je jouw storting voormeldt, wordt het geld uiterlijk de volgende dag bijgeschreven. Je bestelt de sealbags eenvoudig online.
Sluit een afstortovereenkomst af

Afstorten met sealbags

Geschikt voor regelmatig storten van biljetten.Voordeliger dan de stortautomaat in de bankhal.Sealbags kosteloos te bestellen via internet.Voormelden via internetbankieren of bankieren app.Korting op de storting als deze voorgemeld wordt.Bij voormelden staat je geld uiterlijk de volgende dag op je rekening.Afstortovereenkomst kun je online afsluiten. De overeenkomst gaat direct in.Sealbagstortingen zijn geschikt voor afstorten van eurobankbiljetten.

Sealbags bestellen

Belangrijk om te weten over geld storten met sealbags

Hoe werkt het?

Storting voormelden

Je storting voormelden heeft veel voordelen:

Je hebt je geld sneller op je rekening staan.Het is goedkoper, want je krijgt korting op het vaste stortingstarief.De afhandeling van de storting is te volgen via internetbankieren.Je kunt stortingen voormelden via internetbankieren of via de bankieren app.

Stap 1

Je kunt:

Eerst je storting voormelden en dan afstorten:
  • voormelden via Rabo Internetbankieren of Rabo Corporate Connect: je print dan een afstortformulier en voegt 1 exemplaar toe aan de sealbag
  • voormelden via de bankieren App: je gebruikt een voorgedrukt afstortformulier, te bestellen via deze link
Eerst afstorten en dan voormelden: je gebruikt hiervoor een voorgedrukt afstortformulier, te bestellen via deze link

In alle gevallen is een afstortformulier nodig.

 

 

Voormelden via Rabo Internet Bankieren
Je meldt de sealbagstorting via internetbankieren aan door het stortingsformulier digitaal in te vullen en via internet te verzenden. Je print vervolgens twee exemplaren van het ingevulde stortingsformulier, één voor je eigen administratie en één gaat mee in de sealbag.

 

Voormelden via de Rabo Bankieren App
Als je voormeldt via de Rabo Bankieren App dan vul je het stortingsformulier handmatig in en voeg je deze bij de sealbag. De kopie kun je voor je eigen administratie bewaren. Je kunt de stortingsformulieren tegelijk met je sealbags bestellen.

Stap 2

sealbags

Je stort jouw sealbag op de reguliere manier in de sealbagautomaat. Wil je meerdere sealbags afstorten, bied deze dan per stuk aan.

Stap 3

sealbags

Het gestorte bedrag wordt uiterlijk de volgende dag op je rekening voorgeboekt. Je volgt de storting via je internetbankierenprogramma. Nadat jouw sealbag daadwerkelijk is geteld, worden eventuele verschillen gecorrigeerd.

Bekijk de instructievideo over voormelden:

Mobiel voormelden

Je kunt ook voormelden via de Rabo Bankieren App. Bij voormelden staat het geld uiterlijk de volgende dag al op je rekening.

Voormelden: limieten en normen

Je krijgt standaard een voorboeknorm van € 5.000 per week (voorboekbedrag en voorboeksaldo beide € 5.000). In Rabo Internetbankieren vind je jouw voorboeknormen bij het onderdeel ‘Stortingen – Afstortovereenkomst’. Alleen stortingen die binnen de limieten blijven, worden voorgeboekt. Je kunt jouw voorboekbedrag of voorboeksaldo wijzigen bij jouw Rabobank.

Van aanvragen naar gebruiken

Afstortovereenkomst afsluiten

Voor het gebruik van de sealbags heb je een afstortovereenkomst met jouw Rabobank nodig. Deze afstortovereenkomst kun je online afsluiten. De overeenkomst gaat direct in. Bestel na het sluiten van de overeenkomst je sealbags.

Sealbags bestellen

Log in met je Rabo Scanner zodat je minder gegevens hoeft in te vullen. Kies welk type sealbag en welk formaat je wilt bestellen. Voor de sealbags zelf betaal je niets extra, een storting met een sealbag kost wel geld. Je ontvangt de sealbags binnen acht werkdagen.

Bestel sealbags
Aandachtspunten

Biljetten afstorten

Om de kans op fouten te beperken, zijn er een aantal regels waaraan de biljetafstorting moet voldoen. Als je je hieraan houdt, dan is er sprake van een kwaliteitsstorting en betaal je een lager tarief.

Het geld is machinaal te tellen.Het zijn alleen biljetten, geen munten.Het afstortformulier zit in de buidel op de sealbag. Lees hoe je biljetten moet afstorten (PDF)

Afstortovereenkomst voor hoger saldo

Wil je meer dan € 5.000 kunnen voormelden, de afstortovereenkomst wijzigen of gebruikmaken van je eigen waardetransport? Neem dan contact op met jouw Rabobank.

Productdetails

Kosten

Tarieven kwaliteitsstorting

Afstortovereenkomst€ 0,00
Via sealbagautomaat met voormelden via Rabo Internetbankieren€ 4,00
Via sealbagautomaat zonder voormelden via Rabo Internetbankieren€ 8,50
Kosten per biljet via sealbagautomaat€ 0,042
Nieuwe sealbags bestellen€ 0,00

Raadpleeg voor meer informatie de tarieven zakelijk betalingsverkeer.

Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

Net gestart? Dan krijg je korting

In je eerste jaar bij Rabobank krijg je Rabo Startersvoordeel. Hiermee krijg je korting op veel zakelijke producten, waaronder Rabo SmartPin. Zo start je nóg sterker.

Rabo Startersvoordeel
Voorwaarden

Voordat je een afstortovereenkomst afsluit, is het verstandig om jezelf goed te (laten) informeren. Hieronder staan de voorwaarden voor het afstorten van contanten bij de Rabobank.

Algemene voorwaarden Afstorten van contanten 2019 (PDF) Terms and Conditions Cash Deposits 2019 English (PDF)

Afstortovereenkomst opzeggen

Je kunt jouw afstortovereenkomst voor gebruik van de sealbagautomaat niet online opzeggen. Neem hiervoor contact op met je eigen Rabobank.

Sluit afstortovereenkomst

Zelf regelen & Contact