Het gebruik van sealbags is een efficiënte manier om je contante geld veilig te storten bij de Rabobank. Let op: Naar aanleiding van criminele activiteiten bij onze sealbagautomaten heeft Rabobank tot nader bericht besloten sealbagautomaten te sluiten en de automaten die nog beschikbaar zijn alleen open te stellen tussen 06.00 uur en 18.30 uur.

Na voormelding van je storting en deponering van je sealbag word je geld de volgende kalenderdag bijgeschreven. Je bestelt de sealbags eenvoudig via je dashboard.
Rabo Afstorten afsluiten Inloggen dashboard

Afstorten met sealbags

 • Sealbagstortingen zijn alleen geschikt voor storten van eurobiljetten.
 • Voordeliger dan de stortautomaat in de bankhal.
 • Sealbags kosteloos te bestellen via dashboard.
 • Voormelden via Rabo OmniKassa dashboard of app.
 • Korting op de storting als deze voorgemeld wordt.
 • Bij voormelden en na deponeren sealbag staat je geld de volgende kalenderdag op je rekening.
 • Rabo Afstorten kun je in het Rabo OmniKassa Dashboard afsluiten. De overeenkomst gaat direct in.

Sealbags bestellen

Wat is Rabo OmniKassa?

Met Rabo OmniKassa geef je jouw klanten de mogelijkheid om makkelijk af te rekenen. In je winkel, via de webwinkel en onderweg. Via het bijbehorende dashboard bied je voor iedere verkooppunt de gewenste betaaloplossing. In het dashboard heb je bovendien inzicht in al jouw betaalstromen in je vestigingen of webwinkels. Ook kun je zonder rompslomp pinoplossingen en online kassa’s beheren en toevoegen. Zo beweegt Rabo OmniKassa met je mee en speel je eenvoudig in op ontwikkelingen in jouw bedrijf of van jouw klanten.

Belangrijk om te weten over Rabo Afstorten

Hoe werkt het?

Storting voormelden

Je storting voormelden heeft veel voordelen:

 • Je storting wordt de volgende ochtend voorgeboekt.
 • Het is goedkoper, want je krijgt korting op het vaste stortingstarief.
 • De afhandeling van de storting is te volgen via je Rabo OmniKassa Dashboard of app.
 • Je kunt stortingen voormelden via je dashboard of via de Rabo OmniKassa-app.

Stap 1

Je kunt:

 • Eerst je storting voormelden en dan afstorten:
  • voormelden via Rabo OmniKassa Dashboard: je print dan een afstortformulier en voegt 1 exemplaar toe aan de sealbag.
  • voormelden via de Rabo OmniKassa-App: je hoeft geen stortingsformulier meer bij te voegen aan de sealbag, maar scant de sealbag met de app.
 • Eerst afstorten en dan voormelden: je gebruikt hiervoor een voorgedrukt afstortformulier, te bestellen via deze link

Alleen bij voormelden via de Rabo OmniKassa-App is bijsluiten van een afstortformulier niet meer nodig. In alle andere gevallen wel!

 

 

Voormelden via Rabo OmniKassa Dashboard
Je meldt de sealbagstorting in het Rabo OmniKassa Dashboard voor door het stortingsformulier online in te vullen en te verzenden. Je print vervolgens twee exemplaren van het ingevulde stortingsformulier, één voor je eigen administratie en één gaat mee in de sealbag.

 

Voormelden via de Rabo OmniKassa-App
Als je voormeld via de Rabo SmartPin App dan scan je je sealbag ID via de App en vul je je storting digitaal in. Je hoeft géén stortingsformulier meer te printen en toe te voegen aan de sealbag. Daarnaast hebben je medewerkers geen Rabo Online Key pas meer nodig om te kunnen voormelden.

Stap 2

sealbags

Je stort jouw sealbag op de reguliere manier in de sealbagautomaat. Wil je meerdere sealbags afstorten, bied deze dan per stuk aan.

Stap 3

sealbags

Het gestorte bedrag wordt, mits voldaan aan de voorwaarden, de kalenderdag na deponeren van de sealbag op je rekening voorgeboekt. Je volgt de storting via het Rabo OmniKassa Dashboard of de Rabo OmniKassa-app . Nadat jouw sealbag daadwerkelijk is geteld, worden eventuele verschillen met de voorboeking gecorrigeerd.

Voormelden: limieten en normen

Je krijgt standaard een voorboeknorm van € 5.000 per week (voorboeksaldo van € 5.000). In je Rabo OmniKassa Dashboard vind je jouw voorboeksaldo bij de verkooppunten waar je Rabo Afstorten hebt geactiveerd. Wanneer het door jou voorgemelde bedrag niet (volledig) wordt voorgeboekt, is de voor jou beschikbare voorboeknorm (deels) overschreden. Zodra we je storting hebben geteld, zullen wij het restand bedrag middels een naboeking met je verrekenen. Je kunt jouw voorboeksaldo wijzigen bij jouw Rabobank.

Van aanvragen naar gebruiken

Rabo Afstorten afsluiten

Voor het gebruik van de sealbags heb je Rabo Afstorten nodig, dit kun je online afsluiten binnen Rabo OmniKassa. De overeenkomst Rabo Afstorten gaat direct in. Bestel na het sluiten van de overeenkomst direct je sealbags.

Sealbags bestellen

Log in in Rabo OmniKassa Dashboard. Kies welk type sealbag en welk formaat je wilt bestellen. Voor de sealbags zelf betaal je niets extra, een storting met een sealbag kost wel geld. Je ontvangt de sealbags binnen acht werkdagen.

Aandachtspunten

Biljetten afstorten

Om de kans op fouten te beperken, is er een aantal regels waaraan de biljetafstorting moet voldoen. Als je je hieraan houdt, dan is er sprake van een kwaliteitsstorting en betaal je een lager tarief.

 • Het geld is machinaal te tellen.
 • Het zijn alleen biljetten, geen munten.
 • Het afstortformulier zit in de buidel op de sealbag.
Lees hoe je biljetten moet afstorten (PDF)

Afstortovereenkomst voor hoger saldo

Wil je meer dan € 5.000 kunnen voormelden, de afstortovereenkomst wijzigen of gebruikmaken van je eigen waardetransport? Neem dan contact op met jouw Rabobank.

Wat heb ik nodig om voor te melden?

Als je beschikt over een smartphone of tablet, kan voormelden het handigst via de nieuwe Rabo OmniKassa app. Deze app heeft de volgende voordelen:

 • Doordat je het sealbag id scant, is het niet meer nodig om een afstortformulier te printen en bij te voegen bij de sealbag.
 • Je hoeft geen aparte pas meer aan te vragen voor medewerkers die moeten voormelden en bespaart daarmee kosten. Via de Rabo OmniKassa app autoriseer je eenvoudig de medewerkers met de gewenste toegangsrechten.
Niet het juistse bedrag op je rekening

Wanneer het door jou voorgemelde bedrag niet (volledig) wordt voorgeboekt, is de voor jou beschikbare voorboeknorm (deels) overschreden. Zodra we je storting hebben geteld, zullen wij het restant bedrag middels een naboeking met je verrekenen. Ook verrekenen we een eventueel telverschil. Zowel de naboeking als het telverschil wordt de volgende dag verrekend met de Rabo OmniKassa uitbetaling. De specificatie van die uitbetaling kun je eenvoudig raadplegen via het Rabo OmniKassa Dashboard.

  Hoe kom ik in aanmerking voor een lager tarief?

  Om in aanmerking te komen voor het lagere tarief van een kwaliteitsstoring, is het volgende van belang:

  • Bundel je biljetten middels een elastiek of banderol in één of meerdere stapels.
  • Een stapel bevat maximaal 250 biljetten (grotere stapels vallen in de sealbag uiteen).
  • Stapels van 10 biljetten en minder niet bundelen middels een elastiek: de biljetten rollen dan op en zijn niet meer machinaal te tellen. Een kleine hoeveelheid biljetten kan aan een andere stapel toegevoegd worden.
  • Er mogen maximaal 10 stapels in één sealbag, mits de stapels aan bovenstaande voorwaarden voldoen.
  • Sorteren op biljetsoort is niet nodig.

  Wil je, ondanks de genoemde voordelen en de nieuwe mogelijkheden van de Rabo OmniKassa app, toch afstorten zonder voor te melden, bestel dan via het Rabo OmniKassa Dashboard de nieuwe Rabo OmniKassa afstortformulieren. Let op: niet-voorgemelde stortingen met de oude formulieren zijn niet zichtbaar in het Rabo OmniKassa Dashboard.

  Productdetails

  Kosten

  Tarieven kwaliteitsstorting

  Rabo Afstorten contract€ 0,00
  Via sealbagautomaat met voormelden via Rabo OmniKassa dashboard of App€ 4,00
  Via sealbagautomaat zonder voormelden via Rabo OmniKassa dashboard of App€ 8,50
  Kosten per biljet via sealbagautomaat€ 0,042
  Nieuwe sealbags bestellen€ 0,00

  Raadpleeg voor meer informatie de tarieven zakelijk betalingsverkeer.

  Bekijk de Tarieven zakelijk betalingsverkeer

  Voorwaarden

  Voordat je Rabo Afstorten afsluit, is het verstandig om jezelf goed te (laten) informeren. Hieronder staan de voorwaarden voor het afstorten van contanten bij de Rabobank.

  Voorwaarden Rabo Afstorten in Rabo OmniKassa 2019

  Rabo Afstorten opzeggen

  Je kunt Rabo Afstorten opzeggen in je Rabo OmniKassa Dashboard.

  Rabo Afstorten afsluiten

  Zelf regelen & Contact