Tellow, de boekhoud-tool voor ondernemers

Met boekhoud-tool Tellow doe je jouw boekhouding voortaan tussendoor. Zo bespaar je tijd en weet je hoe je er financieel voor staat. Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy.

Actueel financieel overzicht Bonnetjes automatisch in je administratie Ontvang een seintje als facturen betaald zijn Elk kwartaal staat je btw-aangifte klaar
Meer informatie over Rabo Bizzy

De voordelen van Tellow

Tellow laat weten wanneer jouw facturen betaald zijn en verwerkt automatisch je ingescande bonnetje. Zo bespaar je tijd en kun je gewoon bezig zijn met jouw onderneming. En wel zo handig, dankzij de boekhoud-tool heb je overzicht in jouw actuele saldo, verwachte btw en openstaande bedragen. Met Tellow kom je niet voor financiële verrassingen te staan en ben je altijd bij.

Zo makkelijk is Tellow

Tellow aanvragen

De boekhoud-tool Tellow is onderdeel van Rabo Bizzy. Rabo Bizzy bestaat uit de producten die jij nodig hebt om jouw bankrekening de boekhouding te laten doen. Met Rabo Bizzy is het alsof er een assistent in je zakelijke Rabobank-rekening zit. Eentje die dag en nacht voor jou aan het werk is. Rabo Bizzy verwerkt automatisch alle betalingen in je boekhouding én bereidt je btw-aangifte voor. Zo weet je altijd precies wat wél en niet betaald is. En ook hoe je er financieel voor staat. Ideaal. Want dat levert je héél véél kostbare tijd op.

Goed om te weten over Tellow

Hoe werkt Tellow

1. Scan en herken bonnen en facturen

Heb je iets gekocht en betaald via jouw zakelijke rekening van de Rabobank? Omdat de app is gekoppeld aan je zakelijke rekening, vraagt Tellow na betaling het bonnetje in te scannen en verwerkt deze in de administratie.

2. Facturen maken en beheren

Met Tellow kun je tussendoor eenvoudig facturen maken en versturen. Tellow laat je weten wanneer een factuur betaald is. En zo niet? Dan zet Tellow een herinneringsfactuur voor je klaar.

3. De btw–aangifte staat klaar

Inschatten hoeveel belasting je moet betalen is lastig. Tellow houdt continue bij hoeveel btw je moet betalen en zet elk kwartaal de btw-aangifte voor je klaar. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

4. Weten hoeveel je echt hebt

Tellow toont jouw actueel saldo, verwachte btw en openstaande bedragen in de app. Zo weet je hoe jouw online administratie ervoor staat.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Tellow geschikt?
Tellow is geschikt voor ondernemers en zzp'ers met een eenmanszaak (geen BV of VOF). Voor Tellow heb je een zakelijke rekening van de Rabobank nodig. De app werkt op een smartphone met iOS (vanaf versie 9.0) of Android (vanaf versie 5.0).

Waarom is Tellow ontwikkeld?
Veel ondernemers geven aan de boekhouding en btw-aangifte duur, lastig en tijdrovend te vinden. Door de financiële administratie te koppelen aan de zakelijke rekening en de boekhouding grotendeels te automatiseren, wil Tellow ondernemers gemak en overzicht bieden. Tellow maakt het versturen van facturen en het bijhouden van de btw eenvoudig en zorgt dat je altijd en overal inzicht hebt in jouw financiën. Met Tellow doe je voortaan de boekhouding tussendoor.

Hoe zit het met de btw-aangifte?
In Tellow staat altijd een actueel btw-aangifteformulier voor je klaar. Aan het einde van het kwartaal kun je dit formulier zelf indienen bij de Belastingdienst.

Kan ik iemand anders toegang geven tot mijn Tellow-omgeving?
Je kunt iemand anders toegang geven tot jouw Tellow-omgeving door diegene via Tellow uit te nodigen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw boekhouder laten meekijken.

Ik maak gebruik van het kasstelsel, is Tellow daar ook geschikt voor?
Tellow is alleen geschikt voor ondernemers die gebruik maken van het factuurstelsel.

Kan ik overstappen van boekhoudpakket?
Het is mogelijk om over te stappen van een ander boekhoudpakket naar Tellow. Dit doe je door het opvoeren van een beginbalans. De beginbalans is hetzelfde als een eindbalans van de vorige administratie. Met een beginbalans kun je belangrijke gegevens (historie) meeverhuizen. Door het overnemen van inkoop - en verkoopfacturen, die belangrijk zijn voor de boekhouding van huidige periode, heb je deze direct ook in Tellow staan.

Is Tellow geschikt voor alle bankrekeningen?
Tellow is alleen beschikbaar voor Rabobank-klanten met een zakelijke rekening. Je ontvangt alerts op basis van transacties op jouw Rabobank-rekening. Wanneer je nog geen zakelijke rekening bij Rabobank hebt, kun je dit in één keer aanvragen.

Waar komt de naam Tellow vandaan?
Tellow, mét een ''w'' en dus niet Tello, vertelt u wat u moet doen. Tellow komt af van ''tell'' en laat u dus precies weten wat u moet doen om uw boekhouding op de juiste manier bij te houden.

Hoe kan ik Tellow opzeggen?
Wanneer je Tellow wilt opzeggen, stuur je een mailtje naar support@tellow.nl. Vermeld hierbij dat het om een opzegging gaat, jouw bedrijfsnaam en de reden van opzeggen. Je ontvangt een bevestiging per e-mail

Voorwaarden

Zelf regelen & Contact