Mederwerkers bekijken een computerscherm

SnelStart voegt waarde toe aan platform met Factuur Financiering

SnelStart zoekt continu manieren om het ondernemers makkelijker te maken. Denk aan tijdwinst en financieel inzicht via automatisering van de boekhouding. Sinds kort is daar een nieuwe innovatieve oplossing aan toegevoegd. Dankzij een bijzondere agile-samenwerking bieden Rabobank en SnelStart via Embedded Lending ondernemers financiële ruimte om te groeien.

Agile integratie

Embedded Lending betekent dat Rabobank producten rondom lenen aanbiedt via het platform van partners. ‘Embedded Lending staat in Nederland nog in de kinderschoenen’, vertelt Martijn Kwant, Head of Strategy & Innovation Business Clients Rabobank. ‘Daarom werken we graag samen met partners om te ontdekken hoe we zo relevant mogelijk kunnen zijn voor hun klanten. We starten met kleine experimenten voordat we een volledige integratie vormgeven.’

De eerste experimenten zijn succesvol. Ze laten een hoge interesse vanuit de Snelstart gebruikers zien. Niet alleen voor Factuur Financiering maar ook voor andere financierings producten die geïntegreerd kunnen worden.

Van pilot naar volledige integratie

Ook Factuur Financiering via het platform van SnelStart is een pilot. Via een agile-werkwijze bekijken beide partijen samen hoe de implementatie en integratie verloopt met als doel deze stapsgewijs samen te verbeteren. Klein testen en groot uitrollen, dat is het doel. Rabobank zoekt soortgelijke bedrijven die samen pilotprojecten willen opzetten rondom Embedded Lending.

Hand met smartphone en iconen van fies, auto en raket

Zo werkt het financieren vanaf SnelStart-platform

Op het platform van SnelStart vinden ondernemers een knop waarmee ze bij Rabobank een aanvraag kunnen doen voor het financieren van een factuur. Zo hoeven ze niet te wachten tot de debiteur heeft betaald en houden ze hun werkkapitaal op peil. Aanvragen van een factuur financiering kost de ondernemer 15 minuten. Na goedkeuring staat het geld binnen 24 uur op de rekening. SnelStart en Rabobank zetten hiermee belangrijke stappen op het gebied van Embedded Lending. De bedoeling is dat ondernemers over enige tijd Factuur Financiering geheel binnen het SnelStart-platform kunnen afsluiten. Naast de integratie van Embedded Lending maakt Snelstart ook gebruik van de boekhoudkoppeling van Rabobank én kunnen Rabobank klanten Snelstart met korting aanschaffen in de RaboStore.

Net als Snelstart Factuur Financieren aanbieden?

Wil je graag meer informatie over Factuur Financiering of bespreken hoe deze dienst jouw platform kan versterken? Neem contact met ons op!