Twee mannen in een fabriek

Bereken de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Met de gratis CO2-voetafdruk calculator op het Klimaatplein ontdek je aan de hand van een aantal vragen over onder andere je energieverbruik en zakelijk vervoer snel en eenvoudig hoeveel uitstoot jouw bedrijf veroorzaakt.

Berekenen is de eerste stap

Het berekenen van de uitstoot van je bedrijf is een goede eerste stap in het inzichtelijk maken van waar je binnen je bedrijf kunt verduurzamen. Met die kennis kun je concrete maatregelen nemen waarmee je bespaart op energieverbruik en CO2-uitstoot en zo minder negatieve invloed hebt op het milieu. Door deze berekening ieder jaar te herhalen, zie je snel of de genomen maatregelen het gewenste effect hebben.

Verduurzaam met Rabobank

Heb jij aan de hand van de uitkomst van de calculator inspiratie, vragen of ideeën hoe jij jouw onderneming verder kunt verduurzamen?

    Hier lees je alles over investeren in zakelijke verduurzaming. Vraag hier een gratis adviesgesprek aan met onze experts van Energieke Regio.

Rabobank en Klimaatplein

Rabobank is sinds het voorjaar van 2023 partner van het Klimaatplein. Het Klimaatplein is een online platform waar ondernemers met tips, tools en praktijkverhalen inzicht krijgen in hoe ze het energie- en brandstofverbruik van hun bedrijven kunnen verminderen en verduurzamen.

Lamp

Je duurzame ambities financieren

Jouw duurzame plannen al in een vroeg stadium bespreken met een accountmanager? Dat kan! Maak een afspraak om telefonisch of via een videogesprek met ons te sparren. Weet je al welke investering je wilt doen? Start dan je berekening en ontdek je financieringsmogelijkheden.

Start je berekening