MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

De MKB Innovatiestimulering regio en Topsectoren is bestemd voor MKB ondernemers die actief zijn in één van de 9 topsectoren. Met deze subsidie kun je een aanzienlijk deel van je onderzoekskosten laten subsidiëren.

Illustratie raket

De MIT in het kort

Voor bedrijven die actief zijn in een topsector Voor het werven van kennis, het toetsen van haalbaarheid en het uitvoeren van een R&D-samenwerkingsproject Bedoeld voor sleuteltechnologieën zoals AI en nanotech Ondersteunt bij het opzetten en uitvoeren van innovatieve projecten

MIT: Voor wie?

De overheid wil MKB ondernemers laten profiteren van het topsectorenbeleid waarin bedrijven, overheid en kennisinstellingen samenwerken aan innovatie. Nederland kent 9 topsectoren waarin bedrijven en onderzoeksinstituten uitblinken. Dit zijn de sectoren Food & Agri, Chemie, Creatieve Industrie, Hightech Systemen & Materialen en ICT, Life Science & Health, Logistiek, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water.

MIT: Waarvoor krijg je subsidie?

Innovaties moeten bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, betaalbare zorg en voldoende waardevolle grondstoffen voor iedereen. Dit zijn de zogenaamde Missies voor de toekomst die door de overheid zijn opgesteld.

Daarnaast stimuleert de overheid ook ontwikkelingen en innovaties op het gebied van sleuteltechnologieën. Dit is een verzamelnaam voor digitale innovaties die grote impact hebben op de manier waarop we leven, leren en innoveren. Sleuteltechnologieën zijn belangrijk bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en kunnen een grote bijdrage leveren aan de economie. Denk aan kunstmatige intelligentie, nanotechnologie en baanbrekende health science technologieën.

Ben je een MKB ondernemer en is je bedrijf actief in een topsector? Past je innovatie binnen de Missies voor de toekoms t? Of gaat het om een sleuteltechnologie? Dan kom je mogelijk voor de MIT in aanmerking.

De MIT kan helpen bij bijvoorbeeld octrooionderzoek, een inventarisatie van beschikbare technologieën of een marktverkenning. De subsidie richt zich op 2 soorten projecten: haalbaarheidsprojecten en samenwerkingsprojecten.

MIT: Hoeveel subsidie kun je krijgen?

MIT: Aanvragen

Het aanvragen van een MIT-subsidie doe je bij een regionaal loket. Nederland kent 8 van deze loketten, die ieder hun eigen budgetten, procedures en criteria hebben. Het aanvragen van de subsidie kost tijd en vergt de nodige technische kennis. V

Check bij RVO of je op dit moment een aanvraag kan indienen. De belangstelling voor deze regeling is groot. De afgelopen jaren bleek de regeling binnen een dag al fors overtekend.

Aan de slag met duurzaam ondernemen

Aan de slag gaan met duurzaam ondernemen kan dus op veel manieren, ook in kleine stappen. Welke stap je ook neemt, wij denken graag met je mee over de financiering. Ook als je plannen nog niet helemaal concreet zijn.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer