Rabobank

MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)

De MKB Innovatiestimulering regio en Topsectoren is bestemd voor MKB-ondernemers die actief zijn in één van de 9 topsectoren. Deze regeling is bedoeld om innovatie in het MKB te stimuleren, waarbij verschillende ondernemers en partijen samenwerken.

Illustratie raket

De MIT in het kort

    Voor bedrijven die actief zijn in een topsector Voor het werven van kennis, het toetsen van haalbaarheid en het uitvoeren van een R&D-samenwerkingsproject Bijzondere aandacht voor sleuteltechnologieën Voor het opzetten en uitvoeren van innovatieve projecten

MIT: Voor wie?

De overheid wil MKB-ondernemers laten profiteren van het topsectorenbeleid waarin bedrijven, overheid en kennisinstellingen samenwerken aan innovatie. Je bent als ondernemer bezig met activiteiten gericht op het vernieuwen of ontwikkelen van producten, productieprocessen of diensten en actief in een van de topsectoren.

    High Tech en ICT Logistiek Agri & Food Chemie Creatieve Industrie Energie en Biobased Life Sciences & Health Tuinbouw & Uitgangsmaterialen Water & Maritiem

MIT: Waarvoor krijg je subsidie?

Innovaties moeten bijdragen aan het oplossen van grote maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, betaalbare zorg en voldoende waardevolle grondstoffen voor iedereen. Dit zijn de zogenaamde Missies voor de toekomst die door de overheid zijn opgesteld.

Ook wil de overheid ontwikkelingen en innovaties op het gebied van sleuteltechnologieën stimuleren. Sleuteltechnologieën zijn digitale innovaties die grote impact hebben op de manier waarop we leven, leren en innoveren. Deze innovaties zijn belangrijk bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen en kunnen een grote bijdrage leveren aan de economie. Denk aan kunstmatige intelligentie (AI), nanotechnologie en baanbrekende health-science technologieën.

Ben je een MKB-ondernemer en ben je met je bedrijf actief in een topsector? Past je innovatie binnen de Missies voor de toekomst? Of gaat het om een sleuteltechnologie? Dan kom je mogelijk voor de MIT in aanmerking.

De MIT kan helpen bij bijvoorbeeld octrooionderzoek, een inventarisatie van beschikbare technologieën of een marktverkenning. Deze regeling kent 4 programma’s: kennisvouchers, haalbaarheidsprojecten, R&D samenwerkingsprojecten en R&D samenwerkingsprojecten AI. Waarvoor je subsidie kunt krijgen en hoeveel kun je hieronder teruglezen.

MIT: Aanvragen

Het aanvragen van een MIT-subsidie doe je bij een provinciaal of regionaal loket. Alle loketten hebben ieder hun eigen budget, procedures en criteria. Uitzondering is de R&D-samenwerking AI, daarvoor is alleen landelijk budget beschikbaar en gaat de aanvraag via RVO.

Check via de loketwijzer bij RVO of je op dit moment een aanvraag kan indienen. De belangstelling voor deze subsidie is elk jaar hoog. Een tijdige voorbereiding is dus aan te raden.

Aan de slag met innovatie

Soms heb je als ondernemer met een innovatief idee geld nodig om je bedrijf te laten groeien. Wij helpen graag met de financiering van je innovatie. Ook als er nog geen bewezen resultaten, cashflow of betalende klanten zijn denken wij graag met je mee.

phone

Hulp nodig?