Transitiefonds

Rabo Transitiefonds

Heb jij plannen om je bedrijf te verduurzamen of een duurzaam project te starten? Is het lastig om je investeringsplannen volledig gefinancierd te krijgen en zoek je aanvullende financiering? Misschien kan het Rabo Transitiefonds helpen. Het Rabo Transitiefonds biedt aanvullende financieringsmogelijkheden van €250.000 tot €2,5 miljoen tegen gunstige voorwaarden. Benieuwd of je in aanmerking komt? Lees hieronder meer over de voorwaarden en bespreek het met je accountmanager.

Aanvullende financiering bij verduurzaming

Het Rabo Transitiefonds is een fonds van het Nationaal Groenfonds. Het is speciaal opgezet om Rabobank klanten te helpen met verduurzamen. Want soms zijn je ambitieuze verduurzamingsplannen moeilijk of niet volledig financierbaar. Met het Rabo Transitiefonds hopen we nog meer duurzame ambities van ondernemend Nederland te realiseren.

Financieringsoplossingen uit het Transitiefonds

transitiefonds

Transitie Groeifinanciering

Voor jonge, snelgroeiende bedrijven met een bedrijfsmodel gericht op verduurzaming.

Transitiefonds

Transitie Bedrijfsfinanciering

Voor volwassen bedrijven die duurzaam willen investeren in hun bedrijf.

Transitiefonds

Transitie Projectfinanciering

Voor projectontwikkelaars van duurzame projecten

Rabo Transitiefonds: Voor wie?

Heb je plannen om te investeren in de opwek, opslag of distributie van duurzame energie, in elektrificatie, de voedseltransitie of in circulariteit? Check dan hieronder of je bedrijf of project mogelijk in aanmerking komt voor aanvullende financiering vanuit het Rabo Transitiefonds. Denk je dat je in aanmerking komt, of wil je meer informatie? Neem dan contact op met je accountmanager of plan een afspraak.


Voor snelle, duurzame groeiers:

Transitie Groeifinanciering: een lening of krediet tussen de €250.000 – €1 miljoen (al dan niet achtergesteld)

    Je hebt een start-up of scale-up bedrijf met een bedrijfsmodel gericht op verduurzaming Je hebt plannen om te verduurzamen maar nog niet alle financiële middelen Je bent gevestigd in Nederland Je hebt een zakelijke financiering (lening, krediet, lease of factoring), betaalproducten en/of zakelijke verzekering bij Rabobank Er is eerder of er wordt nu minimaal 1 miljoen euro aan eigen vermogen geïnvesteerd in je bedrijf De totale (groeps-)omzet van vorig boekjaar was niet meer dan 50 miljoen euro

Voor projectontwikkelaars van duurzame projecten:

Transitie Projectfinanciering: een achtergestelde projectfinanciering tussen de €250k – €2,5 miljoen

    Je bent een ontwikkelaar van duurzame projecten Je hebt een duurzaam project maar nog niet alle financiële middelen Het project is gelegen in Nederland De projectvennootschap is of wordt klant bij Rabobank

Voor verduurzamende bedrijven:

Transitie Bedrijfsfinanciering: een achtergestelde bedrijfsfinanciering tussen de €250k – €2,5 miljoen

    Je bent een volwassen bedrijf en wil duurzaam investeren in je bedrijf Je hebt duurzame plannen maar nog niet alle financiële middelen Je bent gevestigd in Nederland Je hebt een zakelijke financiering (lening, krediet, lease of factoring), betaalproducten en/of zakelijke verzekering bij Rabobank De totale (groeps-)omzet van vorig boekjaar was niet meer dan 50 miljoen euro

Financiering uit het Rabo Transitiefonds aanvragen?

Past jouw situatie bij één van de bovenstaande drie omschrijvingen? Neem dan contact op met je accountmanager. Die helpt je graag op weg en kan je meer vertellen over het aanvraagproces. Het Nationaal Groenfonds neemt de aanvraag vervolgens in behandeling om te kijken of er een aanvullende financiering kan worden verstrekt.

Transitiefonds

Meer weten over het verduurzamen van je bedrijf?

Wij helpen je graag op weg om je plannen voor verduurzaming te realiseren. Weet je nog niet waar je in wilt investeren? Of ben je benieuwd naar subsidies en fiscale voordelen? Lees meer over alle duurzame mogelijkheden zoals zonnepanelen, warmtepompen of elektrische bedrijfsmiddelen.

Lees meer over duurzaamheid
phone

Hulp nodig?