Contactloos betalen met je zakelijke betaalpas

Het kopje koffie voor je zakelijke relatie of een snelle lunch onderweg, contactloos betalen is een goede keus als je snel en gemakkelijk wilt afrekenen. Je hoeft je zakelijke betaalpas niet in de automaat te steken en bij bedragen tot en met € 50 toets je zelfs je pincode niet in.

Zakelijke betaalpas geschikt voor contactloos betalen

Een zakelijke betaalpas is geschikt voor contactloos betalen. Dat herken je aan het logo van vier halfronde verticale strepen naast de chip op je betaalpas. Datzelfde logo zie je overal waar je contactloos kunt betalen.

Alle nieuwe zakelijke betaalpassen zijn geschikt voor contactloos betalen. Je vraagt een nieuwe zakelijke betaalpas online aan of via de Rabo App.

Zo werkt contactloos betalen

Voor je eerste contactloze betaling betaal je eerst een keer met pincode. Daarna kun je contactloos betalen met je zakelijke betaalpas. Bedragen tot en met € 50 betaal je zonder je pincode in te toetsen, bij hogere bedragen heb je je pincode nodig.

1
Houd je betaalpas dichtbij de betaalautomaat
2
De betaalautomaat leest de gegevens
3
We controleren de gegevens

Limieten contactloos betalen

Contactloos betalen in Nederland

Contactloos betalen heeft een limiet. Je betaalt maximaal € 50 per keer zonder pincode, genoeg voor kleine aankopen. Voor bedragen daarboven heb je wel je pincode nodig. Als al jouw contactloze betalingen bij elkaar opgeteld het bedrag van € 100 hebben bereikt, betaal je de eerstvolgende keer met je pincode. Daarna is contactloos betalen zonder pincode weer mogelijk tot opnieuw € 100.

Contactloos betalen in het buitenland

In het buitenland kunnen andere limieten gelden dan in Nederland. Hierdoor komt het soms voor dat je in het buitenland voor een bedrag boven de € 50 geen pincode nodig hebt. Wel geldt standaard een totaallimiet van € 100. Zodra je boven die limiet uitkomt, moet je weer een keer je pincode intoetsen.

Je kunt die totaallimiet zelf anders instellen op een bedrag tussen minimaal € 50 en maximaal € 150. Heb dat gedaan, dan geldt die zelf ingestelde totaallimiet.

Contactloos betalen en veiligheid

Contactloos betalen is net zo veilig als andere manieren van betalen. Een voordeel van contactloos betalen zonder pincode, is dat niemand je code meer kan afkijken.

Natuurlijk blijft het altijd verstandig om er op te letten dat er niemand te dichtbij je staat als je betaalt. Denk je dat iemand je gegevens gestolen heeft? Onderneem dan gelijk actie en blokkeer je pas. Dat kan ook tijdelijk.

Dip & Go en Tap & Go

Betalen bij parkeergarages en tolwegen doe je niet contactloos, maar wel zonder pincode. Dit heet Dip & Go. Het gaat als volgt: je steekt je pas in de betaalautomaat, checkt het bedrag en drukt op ok.

In sommige parkeergarages betaal je via Tap & Go. Je steekt je pas dan niet in de betaalautomaat, maar houdt hem er tegenaan. Dip & Go en Tap & Go hebben wel andere limieten dan contactloos betalen. Je kunt er tot maximaal € 100 per keer mee betalen.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?