Buitenlandse zakelijke betaling stopgezet

Is opeens je zakelijke betaling stopgezet (aangehouden)? Misschien heeft de bank van de ontvanger wat extra informatie van je nodig. We leggen je uit hoe dit proces werkt.

Wereldbetaling is stopgezet (aangehouden)

Soms heeft de bank die de betaling ontvangt nog wat extra vragen over de transactie of heeft de bank aanvullende gegevens nodig. Deze buitenlandse bank neemt in dat geval contact met ons op.

Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op. We vragen je dan om de juiste betaalgegevens of stellen namens de buitenlandse bank vragen over de zakelijke betaling. Soms (dat verschilt per land en per bank) stort de buitenlandse bank het geld meteen terug en kun je de zakelijke betaling zelf opnieuw doen.van je kredietlimiet. Een factuur telt alleen mee in de berekening als deze afkomstig is uit een land uit de onderstaande lijst met A-landen.

Kosten bij stopgezette zakelijke betaling

Rabobank brengt geen kosten in rekening voor een betaling die is stopgezet. Het kan zijn dat de buitenlandse bank behandelingskosten in rekening brengt. Deze kosten worden dan vaak ingehouden op het bedrag en zijn per betaling verschillend.