Verwerkingstijd internationale zakelijke betalingen

Als je een internationale, zakelijke overboeking doet, wil je dat de ontvanger binnen de afgesproken tijd het geld ontvangt. Houd daarom rekening met de verwerkingstijden.

Verwerkingstijden van een Eurobetaling binnen SEPA-gebied

De zakelijke Eurobetaling (een betaling binnen SEPA-gebied) verwerken we dezelfde of de volgende werkdag.

Bekijk de SEPA-landen

Verwerkingstijden van een Wereldbetaling

Een zakelijke Wereldbetaling wordt gemiddeld binnen drie werkdagen op de rekening van de ontvanger gestort. Het precieze aantal dagen verschilt per muntsoort waarin je het geld overmaakt. In het weekend en op feestdagen zijn de verwerkingstijden vaak ook anders.

Verwerkingstijden per muntsoortVerwerkingstijden in het weekend en op feestdagen

Veelgestelde vragen

Waarom wordt er geld ingehouden op mijn Wereldbetaling?

Wij werken met verschillende binnenlandse en buitenlandse banken samen om je internationale Wereldbetaling te kunnen uitvoeren. De banken vragen hier een bedrag voor. Als je kiest voor de kostenverdeling SHA, betaal je de kosten van de Rabobank en betaalt de ontvanger de overige bankkosten. Het kan dan voorkomen dat het bedrag wat bij de begunstigde aankomt lager is dan verwacht.


Als je wilt dat er door andere banken geen kosten worden ingehouden, gebruik dan, indien mogelijk, de kostenverdeling OUR. Je betaalt hier een toeslag voor, die je vindt in het tarieven- en limietenoverzicht.

Neem contact met ons op