Zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland

Soms vergeet je een factuur te betalen. Met een spoedoverboeking vanaf je zakelijke rekening is het zo opgelost en staat het geld binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Werkwijze spoedoverboeking

De meeste Nederlandse banken verwerken een betaling direct, dus dan is een spoedoverboeking niet nodig. Mocht het wel nodig zijn, kun je op drie manieren een spoedoverboeking binnen Nederland doen.

Log in bij Rabo Internetbankieren (Professional), kies voor 'Nieuwe opdracht' en vink het vakje ‘Spoed’ aan. Geef de spoedoverboeking telefonisch aan ons door. Ga langs bij een Rabobank bij jou in de buurt.

Neem bij de laatste optie je zakelijke bankpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. Als je je spoedoverboeking aanlevert op werkdagen voor 16.30 uur, dan staat het bedrag binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Vind een Rabobank bij je in de buurt

Kosten van een spoedoverboeking

Een zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland kost:

via Rabo Internetbankieren (Professional) € 5 telefonisch € 15 via je lokale Rabobank € 15

Directe overboeding

Een spoedoverboeking binnen Nederland is lang niet altijd nodig. De meeste banken in Nederland, inclusief de Rabobank, verwerken een losse overboeking (tot € 2.000.000) direct, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger.


Voor hogere bedragen en enkele Nederlandse banken gelden andere verwerkingstijden. En betaalbestanden duren bij alle banken langer. Check altijd even de reguliere verwerkingstijd van een betaling voor je een spoedoverboeking doet.

Bekijk de verwerkingstijden van je betalingVerwerkingstijden tijdens het weekend en op feestdagen

Veelgestelde vragen

Kan ik een acceptgiro ook met spoed betalen?

Ja dat kan. Kruis bij een nieuwe betaling het vakje ‘Spoed’ aan en vul het betalingskenmerk van de acceptgiro in bij ‘Omschrijving’. Veel organisaties, zoals de Belastingdienst, vinden het goed wanneer je een acceptgiro op deze manier betaalt.

Kan ik een spoedoverboeking annuleren?

Het is niet mogelijk om een spoedoverboeking te annuleren. Als een spoedoverboeking ten onrechte is gedaan, neem dan contact op met de ontvanger en vraag of die het bedrag terugboekt. De kosten van de spoedoverboeking moet je nog steeds betalen.

Kan ik een spoedoverboeking via de Rabo App doen?

Nee, helaas. Je kunt via de Rabo App geen spoedoverboeking doen.

Een spoedoverboeking binnen Nederland is echter lang niet altijd nodig. De meeste banken in Nederland, inclusief de Rabobank, verwerken een losse overboeking (tot € 2.000.000) direct, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger.

Wat betekent ‘Gereserveerd’ achter mijn spoedoverboeking?

Achter spoedoverboekingen die op werkdagen na 16.30 uur, in het weekend of op een feestdag zijn ingevoerd, komt 'Gereserveerd' te staan omdat zij pas de volgende werkdag na 08.00 uur verwerkt worden.

Wat zijn de verwerkingstijden als ik zonder spoed geld overmaak?

Als je geld overmaakt van je zakelijke betaalrekening naar een andere rekening dan gelden verschillende verwerkingstijden. In de bijlage lees je er meer over.

Neem contact met ons op