Zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland

Soms vergeet je een factuur te betalen. Met een spoedoverboeking vanaf je zakelijke rekening is het zo opgelost en staat het geld binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Werkwijze spoedoverboeking

De meeste Nederlandse banken verwerken een betaling direct, dus dan is een spoedoverboeking niet nodig. Mocht het wel nodig zijn, kun je op drie manieren een spoedoverboeking binnen Nederland doen.

Log in in Rabo Business Banking, kies voor 'Betaalopdracht aanmaken' en vink het vakje 'Spoed' aan; Geef de spoedoverboeking telefonisch aan ons door; Ga langs bij een Rabobank bij jou in de buurt.

Neem bij de laatste optie je zakelijke betaalpas, de betaalgegevens en je legitimatie mee. Als je je spoedoverboeking aanlevert op werkdagen voor 16.30 uur, dan staat het bedrag binnen anderhalf uur op de rekening van de ontvanger.

Kosten van een spoedoverboeking

Een zakelijke spoedoverboeking binnen Nederland kost:

via Rabo Business Banking (Pro) € 5 telefonisch € 15 via je lokale Rabobank € 15

Directe overboeking

Een spoedoverboeking binnen Nederland is lang niet altijd nodig. De meeste banken in Nederland, inclusief Rabobank, verwerken een losse overboeking (tot € 2.000.000) direct, ook in het weekend en tijdens feestdagen. Het geld staat dan binnen enkele seconden op de rekening van de ontvanger. Dit noemen we Instant Payments.


Voor hogere bedragen en betalingen aan een paar andere Nederlandse banken gelden andere verwerkingstijden. En betaalbestanden duren bij alle banken langer. Check altijd de standaard verwerkingstijd van een betaling voor je een spoedoverboeking doet.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer