Zakelijke betaalrekening opzeggen

We vinden het jammer dat je jouw betaalrekening wil opzeggen. Op deze pagina lees je waar je op moet letten als je een rekening bij ons opzegt. Daarna hef je de rekening zelf online op.

Opzeggen in de juiste volgorde

Stop je met je bedrijf? Zeg de zakelijke rekening dan op voordat je de organisatie uitschrijft bij de Kamer van Koophandel.

Wie kan een zakelijke rekening opzeggen?

Ben je de wettelijke vertegenwoordiger van de zakelijke rekening? Dan kun je de opzegging zelf aanvragen en ondertekenen.

Stappenplan opzeggen zakelijke rekening

1. Zakelijke spaarrekening wijzigen naar een andere tegenrekening of opzeggen

Is de rekening die je opzegt ook de tegenrekening van je spaarrekening of een ander spaarproduct? Dan heb je twee opties:

    Tegenrekening wijzigen
    Heb je nog een andere zakelijke betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je die instellen als nieuwe tegenrekening.
    Je spaarrekening opzeggen
    Zeg je zakelijke spaarrekening op als je geen ander betaalrekeningnummer hebt. Je kunt de zakelijke spaarrekening namelijk niet gebruiken zonder een betaalrekening bij Rabobank.

2. Incasso's en periodieke overboekingen wijzigen

Controleer of er nog automatische incasso's of periodieke overboekingen worden afgeschreven van de rekening die je opzegt. Neem contact op met deze bedrijven en geef je nieuwe rekeningnummer door.

Let op: dit geldt ook voor incasso's van Rabobank of Interpolis. Denk bijvoorbeeld aan de rente en aflossing van je financiën of verzekeringspremies. Geef je nieuwe rekeningnummer op tijd aan ons door via internetbankieren. Zo kunnen wij de premies afschrijven en blijft je verzekering geldig.

3. Rabo Smart Pay opzeggen

Heb je nog een andere zakelijke betaalrekening bij Rabobank? Dan kun je Rabo Smart Pay gewoon blijven gebruiken. Heb je die niet, dan moeten de producten die je gebruikt worden beëindigd.

In het Rabo Smart Pay dashboard kun je zelf je producten wijzigen of opzeggen. Na het opzeggen van alle producten blijft er een 'leeg' dashboard over. Hiervoor betaal je geen kosten.

4. Afschriften en financiële overzichten downloaden

Na het opzeggen van je laatste betaalrekening heb je geen toegang meer tot de betaalgeschiedenis van die rekening. Zorg daarom dat je belangrijke overzichten downloadt voordat je je rekening opzegt, zoals je Financieel Jaaroverzicht.

5. Check de gevolgen voor andere Rabobankproducten

Ben je verzekerd bij Interpolis en heb je na het opheffen van je zakelijke betaalrekening geen rekening meer bij ons? Dan kun je je verzekering ook niet meer inzien of wijzigen via internetbankieren of de Rabo App.

6. Zorg dat er geen geld meer op je rekening staat

Om je betaalrekening op te zeggen, is het belangrijk dat het saldo € 0,00 is. Heb je een positief saldo? Boek dit dan eerst over naar een andere rekening. Is je saldo negatief? Vul het saldo dan aan tot € 0,00.

Meerdere rekeningen opzeggen

Wil je meerdere betaalrekeningen opzeggen? Doorloop dan voor elke rekening apart het opzegproces.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?