Extra bestedingsruimte of eerder aflossen

Als je nu iets koopt met je Rabo BusinessCard dan ontvangt de verkoper direct een betaalbevestiging. Jij betaalt het bedrag later pas aan ons. We leggen je uit hoe dit werkt.

Maandelijkse afschrijving Rabo BusinessCard

Elke maand schrijven we je creditcardbetalingen af van de zakelijke betaalrekening waaraan je Rabo BusinessCard is gekoppeld. Dit doen we altijd tegen het einde van de maand. Zo weet jij waar je aan toe bent. Ook wanneer er onvoldoende saldo op de zakelijke betaalrekening staat, schrijven we je creditcardbetalingen af.

Eigen geld overmaken voor extra bestedingsruimte of eerder aflossen

Heb je extra bestedingsruimte nodig of wil je aflossen? Dat kan door een overboeking te doen van de betaalrekening waaraan je creditcard is gekoppeld. Zo kun je toch die grote aankoop met je creditcard betalen. Of wordt er tegen het einde van de maand een kleiner bedrag, of zelfs helemaal niets afgeschreven.

Saldo verrekenen
Met een overboeking ontstaat er saldo op je Rabo BusinessCard. Op het moment van de maandelijkse afschrijving verrekenen we het saldo met het bedrag van de afschrijving. Is er daarna nog saldo over, dan maken we dat gelijk automatisch over naar je zakelijke betaalrekening.

Je doet de overboeking naar één van de hieronder vermelde rekeningnummers. Het is belangrijk dat je in de omschrijving je 16-cijferige creditcardnummer (zonder punten) opneemt. Er geldt hiervoor geen bedragslimiet.

Met een Mastercard-creditcard: creditcardhouders van Mastercard kunnen overboeken naar NL71RABO0350808880 ten name van Rabobank Creditcard Mastercard.
Denk eraan om je 16-cijferige creditcardnummer in de omschrijving op te nemen.
Met een Visa-creditcard: door een overboeking te doen van de betaalrekening waaraan je Visa-creditcard is gekoppeld naar bankrekeningnummer NL03RABO0350807000 ten name van Rabobank Creditcard Visa.
Denk eraan om je 16-cijferige creditcardnummer (zonder puntjes tussen de cijfers) in de omschrijving op te nemen.

Verwerkingstijd
Uiterlijk 3 werkdagen na de overboeking is het bedrag beschikbaar op je Rabo BusinessCard. Overboekingen waarbij in de omschrijving je creditcardnummer niet of onjuist is ingevuld, of die gedaan zijn vanaf een rekening waar je creditcard niet aan is gekoppeld, worden niet verwerkt. Het bedrag van een niet verwerkte overboeking wordt binnen enkele werkdagen teruggestort naar de betaalrekening waarmee is geboekt.

Periodieke overboeking
Heb je regelmatig meer bestedingsruimte nodig dan de limiet van je creditcard, stel dan een frequentie in bij de overboeking. Bijvoorbeeld maandelijks.

Saldo creditcard overmaken naar zakelijke betaalrekening

Heb je of is er geld op je creditcard gestort en heb je dat liever vóór het moment van automatische verrekening op je zakelijke betaalrekening? Neem dan telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer dat achterop je creditcard staat. Uiterlijk 3 werkdagen na je verzoek is het bedrag beschikbaar op je zakelijke betaalrekening.

Zakelijke betalingen en afschrijvingen bekijken

Wil je je creditcardbetalingen en afschrijvingen bekijken of wil je weten hoeveel je deze maand nog kunt besteden? In internetbankieren en in de Rabo App vind je een handig overzicht onder 'Overzicht' - 'Creditcards'. Handig voor je boekhouding en belastingaangifte.

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer