Schade door storm, wat nu?

De harde windstoten kunnen schade aan je bedrijfspand of zakelijke voertuig veroorzaken. Ben je een ondernemer en heb je schade? Op deze pagina vind je relevante informatie.

Illustratie paraplu

Schade aan je bedrijf

  1. Leg de schade aan of rond je bedrijfspand, of aan je zakelijke voertuig, vast met foto's en video's. Zorg ervoor dat de schade en de situatie goed zichtbaar zijn.
  2. Verzamel alvast facturen van belangrijke of grote zakelijke aankopen die door de storm beschadigd zijn. Onthoud het aantal uren dat je met herstelwerkzaamheden bezig bent en bewaar de nota's van de kosten die je hierbij hebt gemaakt.
  3. Meld de schade online of telefonisch.
  4. Als de schade gedekt is door je verzekering, dan beoordeelt de verzekeraar of er een expert langs moet komen om de schade vast te stellen. Deze expert doet geen uitspraak over of de schade wel of niet gedekt is en welk bedrag wordt uitgekeerd. Pas op voor zogenaamde experts of bemiddelaars die niet door je verzekeraar zijn aangewezen. Zet niet zomaar een handtekening en vraag voor welk bedrijf ze werkzaam zijn.

Preventieve maatregelen

Je kunt zelf een aantal dingen doen om de kans op schade te verkleinen. Of om de impact van schade te beperken.

    Controleer of schotels, vlaggenmasten en reclameborden goed aan het gebouw bevestigd zijn. Vergeet ook niet om reclameborden en vuilcontainers op een veilige plek neer te zetten. Haal voorraad die buiten staat naar binnen. Wees voorzichtig tijdens een storm als je medewerkers veel onderweg zijn, bijvoorbeeld naar klanten. Kijk dan of thuiswerken tijdens de storm mogelijk is. Zorg dat auto’s niet in de buurt van bomen staan en zet ze waar mogelijk binnen. Merk je tijdens een storm dat er iets wegwaait of kapot gaat? Voor je eigen veiligheid adviseren we je om tijdens een storm binnen te blijven en bijvoorbeeld niet het dak op te gaan. Als je na een storm schade aan het dak hebt, probeer het dak dan dicht te maken met bijvoorbeeld een afdekzeil of een andere noodreparatie om verdere schade zoveel mogelijk te beperken.
phone

Hulp nodig?