situatie-oekraïne

Veelgestelde vragen van ondernemers over de situatie in Oekraïne

De informatie op deze pagina wordt wanneer relevant vernieuwd. Gewijzigd op: 09-12-2022

De situatie in Oekraïne en je bankzaken

De situatie in Oekraïne en Rusland verandert snel. Er zijn ontwikkelingen op financieel-economisch gebied (bijvoorbeeld veranderende wisselkoersen of veranderende grondstof prijzen), en ook ontwikkelingen op juridisch gebied. Rabobank voert sancties uit, zoals door de Europese Unie gepubliceerd. We snappen dat je misschien vragen hebt wat dit eventueel betekent voor je bankzaken. We hebben de meest gestelde vragen én antwoorden op een rij gezet.

Sancties

Impact op betalingsverkeer

Doe je zaken met Rusland, Belarus of Oekraïne? Dan is het van groot belang dat je voorafgaand aan een (handels)transactie zelf bepaalt of een Europese of Amerikaanse sanctie wordt overtreden. Via de pagina's van de EU en de OFAC (Office of Foreign Assets Controls) kun je hierover alle openbare informatie vinden.

Impact op verzekeren

situatie-oekraïne

Economische gevolgen situatie in Oekraïne

Rabobank analisten Elwin de Groot (head of Macro Strategy RaboResearch Global Economics & Markets) en Pim Zandvoort (adviseur Geografische Risico) gaan in op de laatste geopolitieke en economische ontwikkelingen en de impact van de sancties die internationaal zijn opgelegd. Dit is een opname van een klantwebinar dat Rabobank op dinsdag 15 maart organiseerde.

Overige vragen