Aanvullend sanctiebeleid Rusland

Vanaf het moment van de invasie in Oekraïne gelden er steeds meer en strengere sancties tegen Rusland. Deze hebben gevolgen voor zakelijke overboekingen via Rabobank van, met en naar Rusland. We hebben ons sanctiebeleid aangescherpt en bouwen het aantal Rusland-overboekingen af.

Afbouwen van het aantal Rusland-overboekingen

Sinds 1 december 2022 voeren we geen Rusland-overboekingen meer uit voor zakelijke klanten die niet eerder een Rusland-overboeking deden. Bij klanten die dit wel deden, bouwen we het aantal Rusland-overboekingen af. Vanaf 1 juni 2023 voeren we helemaal geen Rusland-overboekingen meer uit voor zakelijke klanten. Er zijn enkele, strenge uitzonderingen.

Strenge uitzonderingen voor zakelijke klanten:

Bedrijven die actief zijn binnen Food & Agri, en die na 7 april 2022 al een door ons goedgekeurde overboeking deden aan een bedrijf of organisatie in Rusland. Instellingen die humanitaire hulp bieden. Organisaties die actief zijn in medische voorzieningen.

Goedkeuring aanvragen

Als je in aanmerking komt voor een uitzondering en een overboeking van of naar Rusland wilt doen, vraag dan altijd vooraf goedkeuring aan ons. Gebruik hiervoor alleen het 'Formulier Rusland Transactie', dat je kunt aanvragen via mail. Heeft je overboeking een particulier doel, zoals schoolgeld, huurkosten en salarisbetalingen? Dan is het niet nodig om vooraf goedkeuring te vragen. Wij bekijken deze transactie(s) en nemen contact met je op als wij aanvullende informatie nodig hebben. Uiteindelijk bepalen wij of een verzoek voor een overboeking aan de voorwaarden en sanctiewet- en regelgeving voldoet en kan worden uitgevoerd.

Let op:

Beoordeel eerst zelf goed of je overboeking past binnen de internationale sanctieregels en het aanvullend sanctiebeleid van Rabobank. Afhankelijk van het soort transactie en het doel, kunnen er ook maatregelen van andere landen zijn, naast de sancties van de EU en de VS. Als je dit niet zeker weet, vraag dan altijd advies aan een juridisch adviseur met de juiste achtergrond. Of kijk op de websites van de verschillende instanties, zoals de EU en de OFAC (Office of Foreign Assets Controls). Omdat de situatie op dit moment ingewikkeld is, kan het een aantal weken duren voordat je bericht krijgt over je goedkeuringsverzoek. Ook kunnen we geen garanties geven voor het uitvoeren van dit soort overboekingen. Bij een internationale overboeking zijn buitenlandse banken betrokken. We noemen dat correspondentbanken. Deze banken hebben eigen regels en kunnen een overboeking ook na onze goedkeuring tegenhouden, of het geld door de sancties vasthouden.

Klant bij ons worden

Sancties veranderen steeds sneller en er komen regelmatig nieuwe sancties bij. Samen willen we blijven voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Het overtreden van deze regels is strafbaar. Ook wil Rabobank actief voorkomen dat er via het betalingsverkeer een directe of indirecte bijdrage wordt geleverd aan de aanhoudende Russische agressie. Daarom kun je in principe geen klant bij ons worden als je een relatie hebt met Rusland. Daarnaast kun je geen overboekingen van of naar Rusland uit te voeren, tenzij je:

humanitaire hulp biedt actief bent in medische voorzieningen een overboeking wil doen met een valide particulier doel zoals schoolgeld, huurkosten of salarisbetalingen.

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer