Know your customer (KYC) bedrijven

Know Your Customer, ook wel ken-je-klant, is de benaming voor alles wat we doen om jou als zakelijke klant te kennen. Dat doen we om ervoor te zorgen dat jij je bankzaken op een veilige manier kunt regelen. Zo blijft onze dienstverlening passend bij jou en je bedrijfsactiviteiten. Hier lees je welke informatie we verzamelen en waarom we dat doen.

Poortwachtersrol

Als bank zijn we poortwachter van ons financiële stelsel. We voelen ons verantwoordelijk voor het beschermen van de samenleving tegen financiële criminaliteit. En we hebben een belangrijke taak om zaken zoals witwassen of terrorismefinanciering te voorkomen. Zodat jij veilig kunt blijven bankieren.

In onze poortwachtersrol zijn we verplicht om bepaalde gegevens van je te kennen en actueel te houden. Ook als je al klant bij ons bent. Dit kan iets simpels zijn, zoals je woonadres. Soms vraagt de wet ons om extra onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de herkomst van je (bedrijfs-)vermogen. Verder houden we het betalingsverkeer in de gaten. Ook daarover stellen we soms vragen.

Illustratie vergrootglas en brief

Drie wetten

We vinden het niet alleen belangrijk om jou als klant te kennen, maar we hebben ook een wettelijke verplichting om bepaalde informatie van onze klanten te controleren en vast te leggen. We houden ons aan deze wet- en regelgeving en dragen zo bij aan een integer financieel stelsel.

Drie wetten spelen voor ons en onze klanten een belangrijke rol

    de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) de Wet op het financieel toezicht (Wft) de Sanctiewet 1977

Veelgestelde vragen

phone

Hulp nodig?