Oekraïense vlag

Veelgestelde vragen van consumenten over de situatie in Oekraïne

De informatie op deze pagina wordt wanneer relevant vernieuwd. Gewijzigd op: 17-08-2023

De situatie in Oekraïne en je bankzaken

De situatie in Oekraïne en Rusland verandert voortdurend. We begrijpen dat je misschien vragen hebt over de situatie daar en de gevolgen voor je bankzaken hier. We volgen de ontwikkelingen op de voet en via deze pagina vind je informatie die voor jou relevant kan zijn. We doen ons best om je zo goed mogelijk te informeren maar het kan voorkomen dat de actualiteit ons inhaalt. We hebben hieronder de meest gestelde vragen én de antwoorden die nu beschikbaar zijn op een rij gezet.

Rabobank helpt vluchtelingen

Rabobank helpt vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland betekenisvol met hun eerste financiële behoeften. Rabobank biedt hen de mogelijkheid om op een eenvoudige manier, online, een Nederlandse betaalrekening te openen. Zo kunnen zij tijdens hun verblijf in Nederland hun bankzaken goed regelen en veilig beschikken over eigen geld.

Impact op het betaalverkeer

Het is van groot belang dat je voorafgaand aan een transactie zelf bepaalt of een Europese of Amerikaanse sanctie wordt overtreden. Via de pagina's van de EU en de OFAC (Office of Foreign Assets Controls) kun je hierover alle openbare informatie vinden.

Impact op verzekeren

We begrijpen dat je vragen hebt over je verzekeringen rondom het gewapend conflict in Oekraïne. Welke invloed heeft dit gewapend conflict bijvoorbeeld op je Interpolis verzekeringen?

Lees hier de meest gestelde vragen.

Impact op hypotheken

Overige vragen

Meer actuele informatie