Arbeidsongeschiktheids­verzekering zzp

Bescherm je inkomen bij ziekte, ongeval, burn-out en zwangerschap

Verzeker alleen wat jij nodig hebtZelf je AOV afsluiten of met advies door een specialistVoor zelfstandigen binnen elk beroep

Verplichte verzekering voor zzp'ers

Het lijkt er sterk op dat je je in Nederland tussen 2027 en 2029 verplicht moet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Dit volgt uit de afwikkeling van het principeakkoord over de pensioenen waarover de vakbonden en het kabinet overeenstemming hebben bereikt. Zo wil de overheid dat ondernemers zich beschermen tegen de risico’s wanneer je als ondernemer arbeidsongeschikt raakt. De kans bestaat dat je straks mag afzien van die voorziening, als je kan aantonen dat je een gelijkwaardige of betere dekking hebt met een AOV. Wil je nu al geen risico lopen? Verzeker je dan tegen arbeidsongeschiktheid met je eigen AOV. Zo bescherm je direct je inkomen wanneer je arbeidsongeschikt raakt. Maak je later liever gebruik van de overheidsvoorziening? Je kan de AOV altijd aanpassen of maandelijks opzeggen.

Deze verzekering is populair onder zzp’ers: 45% van al onze Interpolis ZekerVanJeZaak klanten die deze verzekering heeft is zzp’er (peildatum: 9 september 2020).

Korting AOV zzp

Je ontvangt nu een premiekorting. Je mag kiezen uit twee opties.

AanvangskortingKlimmende, doorlopende korting
1e jaar30% kortingGeen korting
2e jaar20% korting2% korting
3e jaar10% korting4% korting
4e jaar5% korting6% korting
5e jaar0% korting8% korting
6e jaar0% kortingVanaf het 6e jaar elk jaar 10% korting

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp

Raak je arbeidsongeschikt als zzp’er, dan is de schade vaak vele malen hoger dan de betaalde premie. Je hebt de hoogte van de premie deels zelf in de hand. Je kiest bijvoorbeeld voor een langere wachttijd of lagere eindleeftijd. Hierdoor daalt je premie.

De hoogte van je premie is daarnaast afhankelijk van een aantal factoren, zoals de hoogte van het verzekerde bedrag, de zwaarte van je beroep, je leeftijd, de wachttijd en de duur van de uitkering. Je kunt ieder jaar het verzekerde bedrag aanpassen, zodat je verzekering meegroeit met je situatie.

Naast je premie betaal je afsluit- en onderhoudskosten voor een AOV aan de Rabobank. De kosten zijn afhankelijk van of je de verzekering met of zonder advies afsluit. Je vindt de verschillen op deze pagina onder ‘Afsluiten met en zonder advies’.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering zzp aftrekbaar

Wist je dat de premie voor AOV voor zzp’ers fiscaal aftrekbaar is van je inkomstenbelasting?

Meest gekozen verzekeringen door zzp’ers

Bekijk welke andere verzekeringen zzp’ers afsluiten.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

phone

Hulp nodig?

Bellen

Bel met één van onze medewerkers

Heb je de Rabo App?

Bel ons dan met de app. Ga naar 'Service', kies 'Contact' en kies 'Bel met één van onze medewerkers'. Zo hebben wij je gegevens direct bij de hand en kunnen we je nog sneller helpen.

Of kies hier het gewenste nummer