Rabo RisiGo: een risicoanalyse van uw bedrijf

Breng in kaart welke risico’s uw bedrijf loopt en kies bewust uw bedrijfsverzekeringen

  • inzicht in uw bedrijfsrisico’s
  • advies over preventieve maatregelen tegen uw bedrijfsrisico’s
  • bewust kiezen welke risico’s u wilt verzekeren

Bedrijfsrisico's in kaart

Als ondernemer komt u dagelijks voor keuzes te staan. Bijvoorbeeld bij het kopen van een nieuw pand, een nieuwe machine of het uitbreiden van uw dienstverlening naar het buitenland. Daar horen risico’s bij. Met Rabo RisiGo komt een risicoadviseur bij u langs die de risico’s binnen uw branche in kaart brengt.

Oplossingen om uw risico’s te verkleinen

De risicoadviseur kijkt met u naar oplossingen die u helpen bij het maken van keuzes. Dat kan een goede inbraakbeveiliging van uw nieuwe pand zijn of het afsluiten van een gebouwenverzekering. Maar denk ook aan oplossingen om verzuimrisico’s te beperken. Van slimme preventiemaatregelen tot degelijke bedrijfsverzekeringen.

In vier stappen tot een passend advies

Onze risicoadviseur komt bij u langs voor een risico-inventarisatie en -analyse. U bespreekt welke risico’s u kunt verkleinen door het nemen van preventiemaatregelen, welke risico’s u zelf wilt dragen, en welke risico’s u wilt verzekeren. Wij kijken daarbij ook naar uw bedrijfsdoelstellingen en uw financiële situatie. In vier stappen krijgt u een passend advies.

Een passend advies in 4 stappen

RisiGo: advies in uw belang

Onze risicoadviseur verdiept zich in uw onderneming om uw bedrijfsrisico’s in kaart te brengen. Hij denkt met u mee. Als sparringpartner geeft hij advies dat in uw belang is en volledig is toegespitst op uw persoonlijke situatie.

quote Rabo Risigo

Cybercrime of waterschade

Uitzonderlijk grote hagelstenen, zware regenval of cybercriminelen die gegevens stelen. Het zijn voorbeelden van risico’s waardoor uw bedrijf miljoenen schade kan oplopen. Wij adviseren u over de maatregelen die u hiertegen kunt nemen.

Er zijn vaak eenvoudige oplossingen te bedenken om de kans op schade of verlies te verlagen. Zoals een onderhoudsplan dat zorgt voor regelmatige controle van uw installaties en panden. Of een beveiligingsplan dat online criminelen op afstand houdt. Door deze preventieve maatregelen vergroot u de veiligheid en beperkt u de kans op diefstal en het ontstaan van een brand of lekkage.

Tips om risico’s te verkleinen bij bedrijfsbeslissingen

Wilt u een nieuw pand, machine of andere bedrijfsmiddelen aankopen? Of wilt u  uw werkkapitaal verhogen? Dit zijn belangrijke beslissingen die risico’s met zich meebrengen. Aan welke risico’s moet u denken? We hebben er een aantal op een rij gezet met tips om de risico’s te verkleinen.

preventietips risico’s bij de aankoop van een nieuw pand

preventietips risico’s bij de aanschaf van bedrijfsmiddelen

preventietips risico’s bij het verhogen van uw werkkapitaal

Bedrijfsverzekeringen

U kunt ervoor kiezen zelf enkele risico’s te dragen. Bouw bijvoorbeeld een buffer op door te sparen. Ook dit wordt vastgelegd in ons adviesrapport. Maar u kunt er ook voor kiezen deze risico’s af te dekken met een bedrijfsverzekering. Meer informatie daarover vindt u hieronder.