Interpolis ZekerVanJeZaak® actualiseren

Dit doe je door telefonisch contact op te nemen met je Rabobank, via Rabo Internetbankieren (Professional) óf in de Rabo Bankieren App.

Behoud je garantie tegen onderverzekering

Als ondernemer ben je niet dagelijks bezig met het checken van je verzekeringspolissen. Met Interpolis ZekerVanJeZaak® heb je voor relevante verzekeringen onbeperkte garantie tegen onderverzekering.

Het enige wat je hoeft te doen om deze garantie te behouden, is jaarlijks je polis actualiseren. Als je dit doet, zijn tussentijdse wijzigingen in het jaar daarna automatisch meeverzekerd, ongeacht de hoogte van het bedrag.

Voorbeeld van garantie tegen onderverzekering

Je hebt een schoenenwinkel en elk jaar actualiseer je je polis. Vanwege de hoge omloopsnelheid is het handig om je voorraad uit te breiden. Op het moment dat je dit doet, stijgt je voorraad in waarde. Door de garantie tegen onderverzekering is je voorraad automatisch verzekerd voor dit hogere bedrag.

Ook als er een jaar niets in je bedrijfssituatie verandert, is het belangrijk dat je de polis actualiseert. Doe je dit niet, dan vervalt een jaar na je laatste actualisatie de garantie tegen onderverzekering.

Houd zelf je polis actueel

Omdat we niet altijd zicht hebben op je huidige bedrijfssituatie, ben je zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van je polis. We controleren niet of de gegevens die je doorgeeft juist zijn en we vergelijken ze ook niet met andere informatie die we van je hebben.

Zo werkt actualiseren

We laten je ieder jaar weten wanneer het tijd is om je polis te actualiseren. Twee maanden voordat je garantie tegen onderverzekering vervalt, krijg je een melding in je 'Berichten' in Rabo Internetbankieren (Professional) of de Rabo Bankieren App.


Stappenplan polis actualiseren 

  1. Klik op de oranje knop hieronder.
  2. Log daarna in op je persoonlijke internetbankieren-omgeving. Bekijk je deze pagina op je telefoon of tablet? Dan moet je in je browser opnieuw inloggen.
  3. Hierna krijg je een overzicht van je polissen te zien.
  4. Boven de polissen die klaarstaan om te actualiseren, vind je een geel vlak met daarin een link om te actualiseren. Klik op ‘Actualiseer snel je polis’ om de actualisatie te starten.
  5. Als je het actualisatieproces ingaat, controleer je allereerst of de gegevens in het overzicht nog juist zijn. Kies ‘Wijzigen’ als je veranderingen wilt doorvoeren en klik daarna op ‘Volgende’. Je krijgt opnieuw een overzicht met al je bedrijfsgegevens te zien, met eventuele wijzigingen.
  6. Bekijk het (eventueel aangepaste) overzicht. Klopt alles? Klik dan op ‘Naar bevestigen’.
  7. Bevestig je polis daarna definitief via de knop ‘Bevestigen’.
  8. Klaar! Je polis is geactualiseerd. Je krijg een nieuwe polis toegestuurd.

 Je kunt het actualiseren van je polis ook starten via het ZekerVanJeZaak portaal. Bankier je niet online? Dan krijg je een e-mail van ons met het verzoek om de Rabobank te bellen. Samen bespreek je eventuele wijzigingen en update je de polis voor komend jaar.

Start het actualisatieproces

Neem contact met ons op

Tussentijdse wijzigingen die je wél moet doorgeven

Er zijn wijzigingen die je wel tussentijds moet doorgeven: 

je koopt een vervangende of extra bedrijfsauto je wisselt van kantoorpand/adres 

Geef dit door via Rabo Internetbankieren (Professional). Of neem telefonisch contact op met je Rabobank. 

Andere wijzigingen mag je tussentijds ook aan ons doorgeven. Je mag ze ook verzamelen voor de jaarlijkse update. De keuze is aan jou!

Neem contact met ons op

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Denk ook aan jezelf

Als ondernemer is het verstandig om van tijd tot tijd te kijken of je verzekeringen nog voldoende aansluiten op je huidige bedrijfssituatie. Denk daarbij ook aan de verzekerbare risico’s voor jezelf, zoals arbeidsongeschiktheid. Met de arbeidsongeschiktheidsverzekering voorkom je grote gevolgen voor je bedrijf én privésituatie bij ziekte of een ongeval. Als je deze verzekering afsluit, krijg je het eerste jaar 30% korting op je premie.

Bekijk de voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Veelgestelde vragen

Welke verzekeringen moet ik jaarlijks actualiseren?

Niet iedere verzekering heeft een jaarlijkse actualisatie nodig. Dit geldt alleen voor bedrijfsverzekeringen met een garantie tegen onderverzekering. De volgende verzekeringen hebben een garantie tegen onderverzekering en moet je jaarlijks actualiseren: 

Gebouwenverzekering Huurdersbelang Inventarisverzekering Voorraadverzekering Draagbare elektronische hulpmiddelen Bedrijfsstagnatieverzekering Handelsvoorraadverzekering Handelaarskenteken Verzuimverzekering

Service en Contact