Borgstellingskrediet

Zakelijk krediet met steun van de Nederlandse overheid. Een borgstellingskrediet biedt ondernemers die weinig zekerheden kunnen bieden toch de kans op een financiering.

voor gezonde mkb'ers vergroot de toegang tot bancair krediet extra mogelijkheden voor starters en innovatieve bedrijven wij regelen de administratieve afhandeling van de aanvraag voor jou
Maak een afspraak

Wat is een borgstellingskrediet?

Een borgstellingskrediet is een lening waarbij de Nederlandse overheid voor een deel garant staat. Als je onvoldoende zekerheden kunt verstrekken, kan een borgstellingskrediet toch zorgen voor de financiering om jouw plannen mogelijk te maken.

Wat zijn de kenmerken van een borgstellingskrediet?

Gunstige invloed op de rente

Bij een borgstelling loopt de Rabobank een lager risico om jouw plan te financieren, omdat de overheid voor aanvullende zekerheid zorgt. Dit kan een gunstig effect hebben op de rente die je betaalt over je financiering. Voor de garantstelling betaal je eenmalig provisie aan de overheid.

Starter of innovatief bedrijf

Voor starters en innovatieve ondernemers zijn er extra mogelijkheden tot borgstelling. Vraag hiernaar bij je Rabobank.

Hoe vraag ik een borgstellingskrediet aan?

Wil je weten of je aanspraak maakt op een borgstellingskrediet? Maak dan een afspraak met de Rabobank. Wij beoordelen of je in aanmerking komt voor een borgstelling. Ook regelen wij de administratieve afhandeling van de aanvraag voor je. In sommige gevallen vragen wij goedkeuring aan RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Dit is een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Wat kost een borgstellingskrediet?

Een financiering is maatwerk. Je Rabobankadviseur kan je meer vertellen over de kosten van het borgstellingskrediet. Maak hiervoor een afspraak.

Voorwaarden borgstellingskrediet

Op het borgstellingskrediet zijn voorwaarden van toepassing. Een borgstelling is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld als je al eerder overheidssteun ontving. Wij vertellen je hier graag meer over. Maak een afspraak met je Rabobank.

Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

De Rabobank wil haar dienstverlening aan kleinzakelijke klanten continu verbeteren. Daarom hebben we ons verbonden aan de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Lees meer over de Gedragscode Kleinzakelijke Financiering

Maak een afspraak