Rabo Impactlening

Investeren met rentekorting

Met de Rabo Impactlening geven wij een rentekorting aan bedrijven en organisaties die ondernemen met een duurzame of maatschappelijke impact. U kunt van deze regeling profiteren als u in aanmerking komt voor een zakelijke lening en in geselecteerde branches actief bent of duurzaam koploper bent.

Duurzame bedrijven

 • Lenen met rentekorting tot 0,80%
 • Voor leningen vanaf € 250.000
Keurmerken

Voor duurzame koplopers

Loopt uw bedrijf voorop in duurzaam ondernemen en is uw bedrijf in het bezit van één van de geselecteerde keurmerken? Dan bent u een duurzaam koploper: een bedrijf met een positieve impact op het milieu en de samenleving. Wij willen duurzaam ondernemen extra stimuleren. Daarom ontvangt u een rentekorting tot 0,80% als u een nieuwe zakelijke lening aanvraagt.

Regels

Deze zijn opgesteld samen met de Europese Investeringsbank (EIB), onze fundingpartner.

 • In uw bedrijf werken maximaal 3000 fte
 • De looptijd van de zakelijke lening is vijf of tien jaar
 • Het bedrag dat u wilt lenen ligt tussen de € 250.000 en € 7,5 miljoen

Verder moet uw onderneming één van de geselecteerde keurmerken hebben.

Bekijk alle duurzame keurmerken

Zorg- en onderwijssector

 • Lenen met rentekorting tot 0,80%
 • Voor leningen vanaf € 100.000

Sociale sector

Is uw bedrijf of instelling actief in het onderwijs (inclusief speciaal onderwijs en Integraal Kindcenetra's) of eerstelijns zorg? En loopt uw bedrijf aantoonbaar voorop als het gaat over maatschappelijk ondernemen of wilt u stappen gaan zetten in de verduurzaming van uw gebouwen? Dan stimuleren wij u graag met een rentekorting tot 0,80% op uw nieuwe zakelijke lening.

Regels

Deze zijn opgesteld samen met de Council of Europe Development Bank (CEB), onze fundingpartner.

 • In uw bedrijf of instelling werken maximaal 3000 fte
 • De looptijd van de zakelijke lening is vijf of tien jaar
 • Het bedrag dat u wilt lenen ligt tussen de € 100.000 en € 7,5 miljoen
 • Voor de onderwijssector geldt dat uw instelling met de investering aantoonbare stappen in de verduurzaming van uw gebouw(en) realiseert. Dit betekent concreet: voldoen aan Wet Milieubeheer, Energielabel C of B en/ of Frisse Scholen Klasse C of B
 • Voor de eerstelijns zorg geldt dat u BIG-geregistreerd moet zijn.

Aanvragen

De eerste stap naar de impactlening is de aanvraag van een zakelijke lening. Deze kunt u online aanvragen tot € 1 miljoen. Wilt u meer lenen? Maak dan een afspraak. Tijdens het financieringsgesprek kijkt u samen met de Rabobankadviseur of u in aanmerking komt voor de impactlening. De rentekorting verrekenen we in uw offerte.

Kosten

De kosten van de impactlening zijn hetzelfde opgebouwd als die van een reguliere zakelijke lening. Uw Rabobankadviseur kan u daar meer over vertellen. Omdat u zich op duurzaam of sociaal-maatschappelijk vlak inzet, krijgt u een rentekorting. Aan deze regeling zijn geen aanvullende kosten verbonden.

Voorwaarden

Het bedrag dat beschikbaar is voor de kortingsregeling is beperkt. Als dat bedrag op is, kan de Rabobank geen impactlening meer verstrekken. Er komen regelmatig nieuwe bedragen beschikbaar. Het moment van aanvragen is mede bepalend of de korting kan worden toegekend. Neem voor meer informatie contact op met uw Rabobank.

Lees de algemene voorwaarden bedrijfsfinancieringen

Contact

Rabobank