Financiering nodig door de gevolgen van corona

Je kunt je bedrijf op verschillende manieren beschermen tegen de financiële gevolgen van corona. Bijvoorbeeld door je aan te melden voor de regelingen KKC of BMKB-C van de overheid. Lees hoe Rabobank jouw bedrijf kan helpen.

Financiering met KKC of BMKB-C aanvragen

Als klant van Rabobank kun je financiering aanvragen met de regelingen Klein Krediet Corona (KKC) of Borgstellingskrediet Corona (BMKB-C).

Klein Krediet Corona (KKC) BMKB-C
voor financieringen van € 10.000 tot € 50.000, na uitbreiding maximaal € 250.000 vaste looptijd van 5 jaar 4 procent rente (vast tarief) je hoeft de eerste 12 maanden niet af te lossen overheid staat borg voor 95 procent van de financiering voor financieringen van € 10.000 tot € 2 miljoen, ongeacht bestaande financieringen looptijd van maximaal 4 jaar indicatie van rente na aanvraag mogelijkheid om de eerste 12 maanden niet af te lossen overheid staat borg voor 75 procent van de financiering
Lees meer over KKC Lees meer over BMKB-C

Investeren in het herstel van je bedrijf

Met de KKC of BMKB-C regeling kun je investeringen financieren die nodig zijn om je omzet terug te brengen op het niveau van voor corona. De volgende soorten investeringen komen hiervoor in aanmerking:

- Investeringen als direct gevolg van corona of de richtlijnen

Voor de aankoop van spatschermen, het aanpassen van routes, extra winkelwagens of mandjes, dranghekken, desinfecteringsmiddelen, mondkapjes

- Investeringen in werkkapitaal

Voor de aankoop van een nieuwe (seizoens)voorraad Oplopende debiteurenstand Afbouw van de door corona opgelopen crediteurenoverstand

- Overige investeringen

Uitbreiding van het terras bij een horecagelegenheid Transformatie van je bedrijf naar online verkoop/webshop Vergroten van de opslagcapaciteit Winkelinrichting in verband met uitbreiding van het winkeloppervlak Investeringen in verband met de bediening van een nieuwe doelgroep

- Investeringsverplichtingen die in eerder stadium (voor 1-4-2020) zijn aangegaan en met een financieringstekort door corona

- Overbruggen van een liquiditeitstekort als gevolg van corona

Let op: De terugbetaling van steunmaatregelen van de overheid, zoals de NOW-regeling, kan niet met de KKC of BMKB-C gefinancierd worden.

KKC of BMKB-C aanvragen in 5 stappen

Online kun je direct een financieringsvraag indienen. Na het inloggen kom je in de online omgeving voor financiële hulp. Hierin doorloop je de volgende stappen.

  1. Log in en start de online aanvraag en vul in welk bedrag je nodig hebt.
  2. Leg de situatie van je bedrijf uit en deel welke maatregelen je al getroffen hebt.
  3. Upload eenmalig je transactiegegevens van je betaalrekening. Er wordt gekeken naar de transactiegegevens van de afgelopen 13 maanden. Wij maken gebruik van informatie die reeds bij ons bekend is, waaronder je actuele transactiegegevens en gegevens over je bestaande financiering(en) bij Rabobank.
  4. Bekijk je indicatieve aanbod. Hier kun je de gegevens eventueel nog aanpassen.
  5. Stuur je aanvraag in. Je ontvangt direct een bevestigingsmail.

Andere financiering aanvragen

Mogelijk wil je een andere financiering aanvragen dan een KKC- of BMKB-C lening. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:

als je totale financieringsbedrag hoger wordt dan € 1,5 miljoen; dan kom je mogelijk in aanmerking voor de GO-regeling als je jouw land- of tuinbouwbedrijf wilt aanmelden voor de BL-regeling als je een investering wilt doen die niets te maken heeft met de gevolgen van corona

In deze gevallen zet je de eerste stap door een reguliere financieringsaanvraag te starten.

Belangrijk om te weten

Wanneer hoor ik iets van jullie nadat ik financiering heb aangevraagd?

Als klant van de Rabobank kun je jouw bedrijf direct online aanmelden voor de KKC of BMKB-C regeling. Kom je in aanmerking? Dan ontvang je een indicatief rente-aanbod. Deze stappen volgen nadat je het aanbod hebt geaccepteerd.

Bevestigingsmail met verzoek om aanvullende gegevens
Na het versturen van je aanvraag, ontvang je direct een bevestigingsmail. In deze e-mail vind je de aanvullende gegevens die we nog van je nodig hebben. Probeer deze gegevens snel naar ons op te sturen. Op die manier kunnen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om je mogelijkheden te bespreken.
Telefonisch contact om videogesprek in te plannen
Binnen twee werkdagen nemen we telefonisch contact met je op om je aanvraag te bespreken.
Ik wil een krediet om rood te kunnen staan op mijn zakelijke rekening. Kan dat?

De regelingen KKC en BMKB-C worden alleen verstrekt in de vorm van een lening waarvan je een gedeelte boetevrij extra kunt aflossen. De regelingen zijn niet beschikbaar in de vorm van een krediet, waarbij je rood kunt staan op je betaalrekening.

Uitstel van aflossingen van lening of lease

Kan ik uitstel aanvragen van de aflossingsverplichtingen van mijn lening(en)?

Als je een zakelijke lening bij Rabobank hebt en merkt dat je in de knel komt bij de aflossing, kun je een aanvraag voor uitstel van aflossing indienen. Dit doe je in onze online omgeving voor financiële hulp. Vervolgens bekijken wij of uitstel van aflossing in jouw situatie mogelijk is. Je komt hier dus niet automatisch voor in aanmerking.

Lees hoe je uitstel van aflossing aanvraagt
Kan ik een betaalpauze aanvragen voor mijn lease-overeenkomst?

Heb je een lease bij Rabobank en kom je in de knel bij de maandelijkse betalingen? Neem dan contact op met een accountmanager van je eigen Rabobank. Samen gaan we op zoek naar een oplossing die past bij je situatie.