Uitstel aanvragen van aflossingsverplichtingen van lening

Als MKB-ondernemer kun je zes maanden uitstel van aflossingsverplichtingen van je lening(en) aanvragen. Dit is mogelijk als je bedrijf tot 2,5 miljoen euro aan financieringen heeft uitstaan bij de Rabobank. Als klant moet je zelf aangeven dat je uitstel wilt. Dat doe je door online een formulier in te vullen via de onderstaande link. Vermeld hierbij het leningnummer van de lening(en) waarvoor je uitstel wilt aanvragen.

Uitstel aanvragen

Als we je verzoek verwerkt hebben, ontvang je een bevestigingsbrief. Gezien de drukte kan dit langer duren dan je van ons gewend bent. Belangrijk om te weten: we vragen je altijd om te onderzoeken of je gebruik kunt maken van overheidsmaatregelen, zoals het uitstellen van belastingen en de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud. Je kunt je verzoek indienen tot uiterlijk 31 juli 17.00 uur. 

Dien je je verzoek in tussen 23 juli 12.00 uur en 31 juli 17.00 uur, dan gaat het uitstel in vanaf augustus.

Geen uitstel van rentekosten

Let op: het gaat om uitstel van aflossingsverplichtingen, niet om uitstel van de rentekosten van de lening. Heb je een annuïtaire zakelijke lening, waarbij je een vast bedrag voor rente en aflossing betaalt? Dan kun je hier helaas geen uitstel voor aanvragen. Bespreek in dat geval met je accountmanager de alternatieven.

Betaalpauze voor je lease

Als MKB-ondernemer kun je een betaalpauze op je lopende lease-overeenkomst aanvragen als je minder dan 2,5 miljoen euro aan financieringen hebt uitstaan bij de Rabobank. Dit betekent dat je drie maanden geen leasetermijnen (dus geen rente en aflossing) betaalt. 

Lees meer over de betaalpauze voor lease

Uitstel voor bedrijven met een financieringsbedrag hoger dan 2,5 miljoen euro

Heeft je bedrijf meer dan 2,5 miljoen euro aan financieringen uitstaan bij de Rabobank en verwacht je in moeilijkheden te komen bij de aflossing? Neem dan rechtstreeks contact op met je accountmanager.

Uitstel voor bedrijven die begeleid worden door Bijzonder Beheer

Wil je uitstel van aflossingsverplichtingen aanvragen en kreeg je bedrijf voor de uitbraak van Corona al begeleiding van de afdeling Bijzonder Beheer? Vul dan het online formulier in om uitstel aan te vragen. Vervolgens zullen wij je laten weten welke mogelijkheden er zijn. 

Uitstel aanvragen