Honcus diam nec consequat laoreet

Verduurzamen Maatschappelijke Gebouwen

Als coöperatieve Rabobank willen wij een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving. Daarom investeren we in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, musea, bibliotheken, theaters, clubhuizen en buurthuizen. Als lid van Rabobank bepaal jij mee welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Goed voor jou & goed voor jouw omgeving.

Bedankt voor je stem!

Als Rabo-lid bepaal jij mee welke maatschappelijke gebouwen Rabobank helpt met zonnepanelen.

Zo dragen wij bij aan een duurzamere leefomgeving

Gebouw met zonnepanelen

Verduurzamen van maatschappelijke gebouwen

Maatschappelijke gebouwen vervullen een belangrijke functie in ons dorp, stad of gemeente. Als coöperatieve Rabobank willen we helpen om te verduurzamen.

Ledenraad zorgt verbinding

Verduurzamen van lokale leefomgeving

Maatschappelijke gebouwen zijn de centrale punten van jouw leefomgeving. Zonnepanelen op deze daken maakt jouw leefomgeving dus direct duurzamer.

Illustratie tekenen

Versnellen van de energietransitie

Door maatschappelijke gebouwen in heel Nederland te verduurzamen, dragen we bij aan het versnellen van de energietransitie.

Phasellus sodales libero et scelerisque

Hoe werkt deze actie?

Om de lokale leefomgeving te verduurzamen helpt Rabobank de eigenaren van maatschappelijke gebouwen bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Dit zijn gebouwen die klant zijn van Rabobank en de leefomgeving kenmerken. De lokale ledenraden hebben zeggenschap over welke gebouwen uitgenodigd worden. Vervolgens kunnen Rabobank-leden online op hun favoriete gebouw stemmen. De winnende panden ontvangen 50% van de kosten voor aanschaf en installatie. Dit regelen we samen met onze partner SolarNRG, die zorgt voor de levering en installatie van de zonnepanelen.

Stappen

1
Inschrijven 16 december 2021 tot en met 14 februari 2022

Eigenaren van maatschappelijke gebouwen ontvangen een digitale uitnodiging met unieke inschrijfcode om zich online aan te melden.

2
Bekendmaking deelnemers uiterlijk 22 februari 2022

De lokale ledenraden maken de deelnemers bekend. Deze maatschappelijke gebouwen worden gecheckt op de toepasbaarheid van zonnepanelen op het dak en online bekendgemaakt.

3
Online stemmen van 28 februari tot en met 31 maart 2022

Alle Rabobank-leden kunnen online stemmen op hun favoriete gebouw.

4
Bekendmaking winnaars in de week van 18 april 2022

De stemmen zijn geteld en de winnaars worden per leefomgeving bekendgemaakt.

5
Financiële ondersteuning

Rabobank betaalt de helft van de kosten voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen aan de eigenaar van het maatschappelijke gebouw.

6
Leggen van zonnepanelen

De zonnepanelen worden binnen een jaar na het bekendmaken van de winnaars gelegd door SolarNRG.

Welke vorm van financiële ondersteuning biedt Rabobank?

Rabobank wil graag de stap om te verduurzamen verkleinen en de stap naar een groener Nederland vergroten. Mocht de financiering van de helft voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen niet mogelijk zijn, dan kan de bank uiteraard helpen met oplossingen, zoals een Groenlening of financial lease.

Wanneer komt een maatschappelijk gebouw in aanmerking?

Alle eigenaren van maatschappelijke gebouwen die klant zijn van Rabobank, een uitnodiging hebben ontvangen en de check hebben doorstaan, mogen deelnemen aan de actie. Er is sprake van een maatschappelijk als het gebouw een maatschappelijk doel dient en bijdraagt aan de lokale leefomgeving. Tot maatschappelijke gebouwen behoren o.a. de volgende gebouwen: culturele gebouwen, bibliotheken, theaters, clubhuizen, scholen, buurthuizen.

Deelname wordt bepaald aan de hand van het inschrijvingstraject waarin de toepasbaarheid van zonnepanelen op jouw maatschappelijke dak wordt getoetst. Bekijk de voorwaarden voor een volledige uitleg.

Promotiemiddelen deelnemende maatschappelijke gebouwen

Het is tijd om campagne te voeren. Om je hiermee op weg te helpen, hebben we een uniek promotiepakket samengesteld. Hierin vind je posters, advertenties en flyers. Elke stem telt, toch?

Heb je een vraag? Misschien vind je hier het antwoord:

Heb je nog vragen?

Alle veelgestelde vragen

Word nu lid en stem later mee!

Vanaf 28 februari 2022 kunnen alle Rabobank-leden online stemmen op hun favoriete gebouw in de leefomgeving. Lid worden is gratis en binnen 1 minuut geregeld.