Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Rabobank Amsterdam is een coöperatie. Wij geloven in de kracht van samenwerken. In plaats van dividend te betalen aan aandeelhouders, geven wij een deel van onze winst terug aan de maatschappij, aan onze stad Amsterdam. Naast kapitaal stelt de bank ook kennis, netwerk, menskracht en verbindingskracht ter beschikking. Jaarlijks wordt het coöperatief dividend vastgesteld door de ledenraad, en verdeeld over drie vormen van ondersteuning. Benieuwd of Rabobank iets voor jouw club, vereniging of maatschappelijk initiatief kan betekenen? Bekijk dan onderstaand de vormen van onze maatschappelijke bijdrage.

Maatschappelijke impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Benieuwd hoe de coöperatieve Rabobank bijdraagt bij jou in de buurt?

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Maatschappelijk initiatief

Met een maatschappelijk initiatief een bijdrage leveren aan Amsterdam en omgeving? Rabobank Amsterdam denkt graag mee om te kijken hoe we samen sterker staan. Alleen initiatieven die aansluiten bij één van onze vier thema’s komen in aanmerking voor een bijdrage. Daarmee kiezen we voor impact met een aantal langer lopende, grote projecten in plaats van vele, versnipperde en kleine projecten.

Meer lezen over de maatschappelijke thema’s of projecten die wij hebben ondersteund ? Lees dan ons digizine.

Rabo Verenigingsondersteuning

In samenwerking met NOC*NSF, LKCA en Kunstbende ondersteunen wij de verenigingen en stichtingen bij het invullen van hun ambities op gebied van financiën, bestuur, gezondheid, duurzaamheid en maatschappelijke rol. Door verenigingen en stichtingen te ondersteunen met het daadwerkelijk invullen van hun ambities creëren ze nieuwe inkomstenbronnen, binden ze nieuwe vrijwilligers aan zich en maakt het de vereniging/stichting zelfredzamer en toekomstbestendig. Ondersteuning bestaat niet langer alleen uit financiële ondersteuning en vrijwilligersinzet, maar vooral uit intensieve begeleiding. Met Verenigingsondersteuning vanuit de Rabobank bieden we verenigingen en stichtingen onder andere intensieve begeleiding op maat, masterclasses en workshops ondersteund door professionals die alle expertise in huis hebben om de ambities van jouw club waar te maken.

Wil je meer weten wat Rabo Verenigingsondersteuning voor jouw club kan betekenen?

Partnerships

Rabobank Amsterdam is een bank van en voor Amsterdammers. Daarom investeren we in partners die een bijdrage leveren aan de onze stad. Dit zijn langdurige partnerships en zijn voor de komende jaren dan ook vervuld. Wij zijn trotse partner van TechConnect, ITA en Het Stedelijk Museum. Heb je een vraag over de Partnerships?