Inwoners Nieuwveen kunnen weer contant geld pinnen

Inwoners Nieuwveen kunnen weer contant geld pinnen

Op donderdag 23 januari is de nieuwe Pinbox aan de Muggenlaan 1 officieel in gebruik genomen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in van de inwoners. Na het sluiten van de geldautomaat aan het Teylersplein, was contant geld tijdelijk en beperkt beschikbaar, onder andere via een mobiele geldautomaat.

Oplossing door samenwerking

De pinbox is het resultaat van constructieve gesprekken tussen de dorpsvereniging, gemeente Nieuwkoop, Woningstichting Nieuwkoop (WSN) en Rabobank. ‘Het zoeken naar een geschikte locatie was in dit hele traject de grootste uitdaging . We zijn blij dat we door samenwerking met de woningstichting en de gemeente een oplossing hebben gevonden. Het stuk grond waar de pinbox op geplaatst is, is beschikbaar gesteld door WSN,’ aldus Dennis Kooren, directievoorzitter Rabobank Groene Hart Noord.

Openingshandeling in de vorm van donatie Stichting DAN

Op symbolische wijze is de openingshandeling door Dennis Kooren uitgevoerd in het bijzijn van wethouder Ingwersen van de gemeente Nieuwkoop, mevrouw Nolet van Woningstichting Nieuwkoop en Wim van den Haak, voorzitter van de dorpsvereniging Nieuwveen. Dennis Kooren overhandigde een cheque ter waarde van 250 euro aan Wim van den Haak die ten goede komt aan de stichting DAN. Deze stichting organiseert activiteiten en sociale evenementen in Nieuwveen die de inwoners van het dorp binden.

Pin- en sealbagautomaat

De openingstijden van de automaten zijn in de lijn met de recent vastgestelde landelijke afspraken tussen de grootbanken. Bij de pinbox kunnen mensen van 7 uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds contant geld pinnen. Ondernemers kunnen hun sealbags afstorten tussen 6.00 uur ’s ochtends en 1.00 uur in de nacht. De Pinbox is nu nog eigendom van de Rabobank, maar gaat op termijn over naar Geldmaat inclusief de gele ‘look and feel’. Geldmaat is de organisatie die tot en met volgend jaar alle geldautomaten in Nederland gefaseerd overneemt van alle grootbanken.

Nieuwveen, 24-1-2020

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn