Inspirerende vierde editie van Ondernemersdag071 over Groei in de Regio

Inspirerende vierde editie van Ondernemersdag071

Afgelopen dinsdag 9 oktober werd de vierde editie van de Ondernemersdag071 georganiseerd. Ruim 300 ondernemers uit de regio Leiden, Duin- en Bollenstreek kwamen bijeen. Rabobank Leiden – Katwijk maakte samen met Economie071 deze dag mogelijk. Erik Versnel, de directievoorzitter van Rabobank Leiden – Katwijk: “Tijdens Ondernemersdag071 bieden wij ondernemers in de regio Leiden-Katwijk een kans om elkaar te ontmoeten, inspiratie op te doen, verbindingen te leggen én te groeien. Dat is onze bijdrage aan gezonde groei!

Het thema dit jaar was: Groei in de Regio. Een breed begrip, dat kan gaan over zakelijke groei en inhoudelijke groei, maar ook duurzame groei. Versnel legt uit: “Het MKB is de groeimotor van de Nederlandse economie. Als bank ondersteunen wij ondernemingen om gezond te groeien. Als we het hebben over gezonde groei dan bedoelen we groei die toekomstbestendig is, duurzaam. Dus vanuit een gezonde financiële positie, groei in omzet, marge of nieuwe producten en met respect voor omgeving en maatschappij. Daarnaast is persoonlijke groei van de ondernemer zelf van groot belang. Zij staan immers centraal in de onderneming en zijn daarmee verantwoordelijk voor het (eind)resultaat: een gezond groeiende onderneming.”  

‘Leren van elkaar’

De dag bestond uit twee rondes met inspiratiessessies waar gevestigde ondernemers de deelnemende ondernemers vertelden over activiteiten in de regio en relevante ontwikkelingen. “Ondernemers luisteren eerder naar andere ondernemers dan naar een bank. Zij brengen elkaar verder en leren van elkaar,” aldus Versnel. En daar had hij gelijk in. De sessie van Walther Jacobs (McDonalds Leiden, Alphen en Sassenheim) en Johan van Maanen (Bakker Van Maanen) bijvoorbeeld, waarin zij vol passie over hun ervaringen met duurzaam groeien in de horeca vertelden, werd ademloos gevolgd door vele ondernemers. Verder waren er nog sessies over groeien vanuit een familiebedrijf, growth hacking, duurzame bouw, groei en recht, circulair ondernemen, groei met behulp van een maatschappelijke factor en verduurzaming van jouw organisatie.

‘Communities maken verschil’

Tijdens het plenaire deel stond Versnel samen met Agnita Mur, de voorzitter van Economie071, op het podium. Hier blikte hij vooruit op de toekomst: “Ik hoop dat het over vijf jaar een natuurlijk moment is dat je naar de Ondernemersdag071 gaat. Communities maken het verschil, vanuit een community kun je sneller en beter zaken realiseren, samen sta je namelijk krachtiger. Als tip wil ik ondernemers meegeven om relevante communities te herkennen en je erbij aan te sluiten.” De Ondernemersdag071 werd afgesloten met een gezellige en actieve netwerkborrel.

‘Iedereen wil toch groeien?’

De reacties van de deelnemende ondernemers waren positief. ‘Inspirerend’, ‘boeiend’ en ‘leerzaam’ waren veelgehoorde oordelen tijdens de netwerkborrel. “Goed dat zo’n dag als deze wordt georganiseerd,” aldus Martijn van Pelt van Interpulse, “eerst wordt er kennis gedeeld en vervolgens kun je er tijdens de borrel over praten. Het verbreedt je netwerk en je leert er ook nog van.” Daar sluit Perry Veilbrief van Drukkerij De Bink zich bij aan: “Deze dag geeft weer nieuwe energie, je ziet kansen en mogelijkheden. Dat is goed om met andere ondernemers te delen. Iedereen wil toch groeien?”

Benieuwd naar de foto's en de aftermovie? Kijk dan hier

17-10-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn