Starter in de spotlight regio Oost Betuwe - tweede ronde

De Bonte Veren Elst

Bistro en wijnbar BONTE VEREN in Elst opende afgelopen mei haar deuren. Gastvrijheid, ambacht en aandacht; voor eigenaar Bart Jurgens zijn dat de belangrijkste ingrediënten van BONTE VEREN. Een plek waar iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Waar je een goed glas wijn desgewenst in je joggingbroek kunt drinken en je je kunt vergapen aan het prachtige interieur.

Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe nomineert de enthousiaste en gedreven Bart als Starter van het Jaar voor de regio Oost Betuwe.

Bijzonder eten en drinken, ontmoeten, beleven en genieten, het kan allemaal in de nieuwe horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. ‘We willen een plek creëren waar men op elk tijdstip terecht kan. Of dat nu is voor een kopje koffie met een stuk taart, om te borrelen of om een hapje te eten. BONTE VEREN is er voor iedereen. Die naam heb ik niet voor niets gekozen: ik denk hierbij aan een gezellig bont gezelschap waar je mag zijn wie je bent. Een laagdrempelige Bourgondische bar waarin elke gast zich thuisvoelt’, aldus Bart.

En waar ook genoeg te zien is, want de oude huisartsenpraktijk (waar voorheen Hartelust was gevestigd) heeft een flinke metamorfose ondergaan. Het pand is compleet gestript en heeft dankzij kunstenaars en stylisten een heel eigen gezicht gekregen. Zo is de bar van antieke buikkasten gemaakt. De inrichting reflecteert hetgeen waar Bart voor staat: buiten de gebaande paden, met veel oog voor detail én met aandacht. ‘Want ik ben overtuigd dat alles wat je aandacht geeft, groeit.’

Wijnkaart om van te smullen

In deze prachtige omgeving kunnen gasten van een verfijnde keuken, een uitgebreide bierkaart en heerlijke wijnen genieten. Ook daarin houdt Bart van diversiteit; er valt namelijk nogal wat te kiezen. ‘We hebben de keus uit meer dan veertig bijzondere bieren en zo’n tweehonderd wijnen in verschillende prijsklassen. Onze gerechten zijn erg betaalbaar en dat zorgt ervoor dat onze gasten sneller voor een goed glas kiezen. We vertellen ook graag het verhaal achter een bepaalde wijn en bij welk gerecht deze het beste tot zijn recht komt. Het is geweldig wanneer onze gasten ons enthousiasme voor de geserveerde gerechten of wijnen delen. Dat ze verrast worden, dat je hun ogen groter ziet worden bij de eerste hap of slok. Dat maakt mijn dag!’

Droom

Voor Bart is BONTE VEREN een sprong in het diepe, hoewel hij kan teren op uitgebreide horeca-ervaring. Zo heeft hij onder andere de koksopleiding afgerond en adviseerde hij, in dienst van een groothandel, de topgastronomie over bepaalde voedingsmiddelen. ‘Ik heb bij veel horecagelegenheden een kijkje in de keuken kunnen nemen. Gezien hoe ik het wel en niet wil. Hoewel het avontuur met BONTE VEREN net is begonnen, heb ik het gevoel dat er nog veel meer in het vat zit. Denk bijvoorbeeld aan proeverijen of workshops. Ik heb genoeg ideeën waar ik mijn tanden in wil zetten.’

Elst, 26-9-2019

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn