Rabobank Altena-Bommelerwaard en De Poorterij ondertekenen partnership

17 januari 2023 11:22

Rabobank Altena-Bommelerwaard en De Poorterij gaan een driejarig partnerschap aan. Dankzij de samenwerking met de bank kan de Poorterij nu extra aandacht geven aan thema’s als talentontwikkeling, educatie en inclusiviteit.

Rabobank

‘’We hebben lang niet gedroomd over wat er kan’’, zegt Ivo van Harmelen, directeur-bestuurder Stichting Cultuurcluster Zaltbommel. Sinds het faillissement in 2019 en de coronapandemie heeft de Poorterij de nodige uitdagingen getrotseerd. Mede door het nieuwe partnership met de Rabobank kan het theater nu weer een beetje dromen. De bank steunt de stichting de komende drie jaar met €12.500,- per jaar. Dit bedrag wordt in nauw overleg met de bank ingezet voor projecten waarin talentontwikkeling, educatie en inclusiviteit centraal staan.

Dick van Rhee, directeur Rabobank Altena-Bommelerwaard: ‘’Wij willen bijdragen aan de leefbaarheid en aan een inclusieve samenleving. Verenigingen zijn daarin ongelofelijk belangrijk, zij zijn het cement van de samenleving. Voor veel leden is het clubgebouw als een tweede huis.’’ Daarom organiseert de bank jaarlijks de bekende ClubSupport Stemcampagne actie, waaraan alle clubs die klant zijn bij de Rabobank mee kunnen doen om een financiële bijdrage te ontvangen.

Daarnaast ondersteunt de bank vrijwilligersorganisaties met ClubSupport Verenigingsondersteuning. Onder deze noemer deelt de bank haar kennis en kunde en stimuleert ze ontmoeting, samenwerking en kennisoverdracht tussen verenigingen onderling.

De langdurige partnerships zijn voor de Rabobank een nieuwe manier om het lokale verenigingsleven te ondersteunen. De bank voert op dit moment gesprekken met diverse sportverenigingen over een partnerschap. Met de Poorterij is als eerste een overeenkomst bereikt. Van Rhee: ‘’De Poorterij past perfect bij waar wij als coöperatie voor staan. We willen het verenigingsleven een impuls geven en zorgen dat verenigingen elkaar versterken. Dit staat ook bij de Poorterij hoog in het vaandel.’’

De twee partijen zijn nog in overleg over de exacte besteding van de fondsen. Ivo kan al wel een tipje van de sluier oplichten: ‘’Met deze steun kunnen we talenten kansen en ruimte geven om te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door masterclasses van artiesten die ’s avonds in het theater optreden.’’ Ook werkt het theater op dit moment aan een groot maatschappelijk project waarbij de scholen betrokken worden. Er komen twee voorstellingen speciaal voor leerlingen en een openbare voorstelling waarbij de ouders/verzorgers uit worden genodigd. Ook wil het theater graag iets doen voor doelgroepen die het theaterbezoek eigenlijk niet kunnen betalen.

Kruisbestuiving
De Poorterij is ontzettend blij met de ondersteuning van de bank. ‘’De Rabobank verbindt bedrijven en verenigingen. Ze brengen hun kennis en kunde in en stimuleren partijen om samen te gaan werken. Iedere vereniging of stichting heeft dezelfde problemen: bestuurders en vrijwilligers vinden, de marketing goed regelen. Door de Rabobank komen die partijen nu met elkaar in contact. Dit is hard nodig. Je kunt het niet meer alleen en je hoeft niet altijd alleen het wiel uit te vinden. Jullie zijn echt de bank van dichtbij op deze manier.’’