Rabo ClubSupport - Verenigingsondersteuning

13 februari 2023 15:04

Iedereen verdient een club. Het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom helpen wij hen graag met kennis, netwerk én geld om hun ambities te realiseren. In oktober ontvingen meer dan 700 clubs in de metropoolregio Amsterdam een cheque. Op deze manier draagt Rabobank bij aan de ondersteuning voor mooie (maatschappelijke) doelen. Maar we doen meer!

Verzend het artikel per e-mail

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabo ClubSupport bestaat uit de Stemcampagne en Verenigingsondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen, ontvangen clubs een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of het aanleggen van speelvelden. Begin oktober 2022 reikten we op zes geweldige locaties in de Metropoolregio Amsterdam de cheques van Rabo ClubSupport uit en daarmee is een eind gekomen aan de Rabo ClubSupport stemcampagne 2022. Naar verwachting start de nieuwe editie van Rabo ClubSupport Stemcampagne begin zomer 2023. De uitreiking van de cheques betekent niet dat we de rest van het jaar stilzitten.

Elke sport- of cultuurvereniging heeft zijn eigen doelen en ambities. Het verduurzamen van de club, meer sponsors werven of een veilig sportklimaat creëren. Samen met NOC*NSF en LKCA biedt Rabobank het programma Rabo ClubSupport - Verenigingsondersteuning aan. Met Verenigingsondersteuning helpen we clubs en verenigingen bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over Rabo ClubSupport.

Inspiratieavond Sport en Cultuur

Op dinsdag 14 maart organiseren wij een inspiratieavond bij VIEW restaurant en eventlocatie in Almere, waarbij we clubs en verenigingen meenemen in de mogelijkheden van verenigingsondersteuning. Deze avond is speciaal voor sport- en cultuurverenigingen in Metropoolregio Amsterdam. Welke hulpvraag hebben jullie? Zijn jullie op zoek naar een goede accommodatie om te oefenen? Naar een manier om jongeren te inspireren om muziek te maken? Of willen jullie meer vrijwilligers en sponsoren aantrekken? Stuk voor stuk voorbeelden van hulpvragen.

We starten die avond om 19.00 uur met het programma. Tijdens het programma is de hoofdrol voor jullie. Elkaar ontmoeten, in kleine groepen uit elkaar om uitdagingen te delen en van elkaar te leren. Daarnaast vertellen diverse clubs en experts over hun ervaringen met Rabo ClubSupport Verenigingsondersteuning. De avond wordt rond 21.30 uur afgesloten. Wil je aanmelden voor deze inspiratieavond, klik dan hier.

Locatie: VIEW restaurant en eventlocatie, Bergsmapad 1, 1324 ZK in Almere. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Tijdstip: Ontvangst 18.30 uur. Start programma om 19.00 uur. Einde avond rond 21.30 uur.

Het Zaans Fanfare Corps, een orkest- en muziekschool uit Zaandijk, doet ook mee met verenigingsondersteuning. Samen met een expert gingen zij aan de slag met hun hulpvraag. Benieuwd? Bekijk dan onderstaande video.

Online workshops Verenigingsondersteuning

Rabobank nodigt je graag uit voor de online workshops van Rabo ClubSupport. Vanaf maandag 20 maart tot en met donderdag 30 maart 2023 organiseren we een aantal online workshops waarin we de meest voorkomende uitdagingen van sport- en cultuurverenigingen behandelen.


Nieuwe inzichten die je meteen kunt toepassen

Tijdens de online workshops delen we actuele informatie over een thema en doe je allerlei nieuwe inzichten op. Niet alleen via de kennis van de docent, maar ook door andere clubs te ontmoeten en van elkaar te leren. Na je deelname kun je de nieuwe inzichten meteen toepassen bij jouw club.

Data: van maandag 20 maart t/m donderdag 30 maart 2023

Tijd: 19:30 uur tot 21:00 uur

[Meer info en aanmelden]

Jouw club ook aanmelden?

Twee keer per jaar start er een nieuwe ronde van het Verenigingsondersteuningstraject. Je kunt je club aanmelden voor dit traject. Onze experts uit sport en cultuur ondersteunen je dan bij je hulpvraag over een onderwerp, zoals bijvoorbeeld: ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming. Meer weten en/of aanmelden voor de Stemcampagne of Verenigingsondersteuning? Ga dan naar raboclubsupport.nl