Rabo ClubSupport - Verenigingsondersteuning

21 oktober 2022 15:11

Iedereen verdient een club. Het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Daarom helpen wij hen graag met kennis, netwerk én geld om hun ambities te realiseren. In oktober ontvingen meer dan 700 clubs in de metropoolregio Amsterdam een cheque. Op deze manier draagt Rabobank bij aan de ondersteuning voor mooie (maatschappelijke) doelen. Maar we doen meer!

Wat is Rabo ClubSupport?

Rabo ClubSupport bestaat uit de Stemcampagne en Verenigingsondersteuning. Met de Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen, ontvangen clubs een steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of het aanleggen van speelvelden. Begin oktober 2022 reikten we op zes geweldige locaties in de Metropoolregio Amsterdam de cheques van Rabo ClubSupport uit en daarmee is een eind gekomen aan de Rabo ClubSupport stemcampagne 2022. Naar verwachting start de nieuwe editie van Rabo ClubSupport begin zomer 2023. De uitreiking van de cheques betekent niet dat we de rest van het jaar stilzitten.

Elke sport- of cultuurvereniging heeft zijn eigen doelen en ambities. Het verduurzamen van de club, meer sponsors werven of een veilig sportklimaat creëren. Samen met NOC*NSF en LKCA biedt Rabobank het programma Rabo ClubSupport - Verenigingsondersteuning aan. Met Verenigingsondersteuning helpen we clubs en verenigingen bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops. Bekijk onderstaande video voor meer uitleg over Rabo ClubSupport.

Inspiratieavond Amateurkunst en Cultuur

Op dinsdag 29 november organiseren wij een inspiratieavond in het COBRA Museum in Amstelveen, waarbij we clubs en verenigingen meenemen in de mogelijkheden van verenigingsondersteuning. Deze avond is speciaal voor (amateur)kunst- en cultuurverenigingen in Metropoolregio Amsterdam. Welke hulpvraag hebben jullie? Zijn jullie op zoek naar een goede accommodatie om te oefenen? Naar een manier om jongeren te inspireren om muziek te maken? Of willen jullie meer vrijwilligers en sponsoren aantrekken? Stuk voor stuk voorbeelden van hulpvragen.

We starten de avond om 19.00 uur met een korte rondleiding door het Cobra museum en om 19.30 uur start het programma. Tijdens het programma is de hoofdrol voor jullie. Elkaar ontmoeten, in kleine groepen uit elkaar om uitdagingen te delen en van elkaar te leren. Daarnaast vertellen diverse clubs en experts over hun ervaringen met Rabo ClubSupport Vereningsondersteuning. De avond wordt rond 21.00 uur afgesloten door Atta de Tolk. Een schrijver, woordkunstenaar en verhalenverteller. Wil je aanmelden voor deze inspiratieavond, klik dan hier.

Locatie: COBRA Museum Amstelveen, Sandbergplein 1, 1181 ZX in Amstelveen. Parkeren in naastgelegen parkeergarage, uitrijkaart wordt verzorgd.
Tijdstip: Ontvangst en korte rondleiding 19.00 uur. Start programma om 19.30 uur. Einde avond rond 21.00 uur.

het Zaans Fanfare Corps, een orkest- en muziekschool uit Zaandijk, doet ook mee met verenigingsondersteuning. Samen met een expert gingen zij aan de slag met hun hulpvraag. Benieuwd? Bekijk dan onderstaande video.

Workshops Verenigingsondersteuning

In 2023 organiseren wij wederom (online) workshops op het gebied van vrijwilligersmanagement, ledenbinding, geld genereren, gezonde club, modern besturen of een duurzame accommodatie. Zodra er data en tijdstippen bekend zijn, informeren wij clubs en verenigingen per e-mail of via een nieuwsbericht op onze website.

Jouw club ook aanmelden?

Twee keer per jaar start er een nieuwe ronde van het Verenigingsondersteuningstraject. Je kunt je club aanmelden voor dit traject. Onze experts uit sport en cultuur ondersteunen je dan bij je hulpvraag over een onderwerp, zoals bijvoorbeeld: ledenbinding, vrijwilligers werven, sponsoring of verduurzaming. Meer weten en/of aanmelden voor de Stemcampagne of Verenigingsondersteuning? Ga dan naar raboclubsupport.nl