Kom jij de ledenraad versterken in de Utrechtse Waarden?

17 februari 2021 16:25

De Rabobank is een coöperatieve bank. De ledenraad van een lokale Rabobank vertegenwoordigt de leden van de bank. Samen met directie en medewerkers maken we de bank hiermee (nog) Coöperatiever. Korte lijnen tussen de leden en de bank, samen plannen makend en plannen toetsend ter versterking van de lokale economie en maatschappij. Door het vertrek van een aantal leden (einde termijn) hebben we een aantal vacatures. 

Kom jij de ledenraad versterken in de Utrechtse Waarden?

Een lid van de ledenraad draagt bij aan de missie van de Rabobank: Growing a better world together. Door invloed te hebben op het beleid van de bank, door daadwerkelijk projecten mee vorm te geven in het werkgebied van de Rabobank Utrechtse Waarden en omstreken. Bijvoorbeeld ter versterking van het ondernemersklimaat, door het verbeteren van de voedselketen, door het verduurzamen van energie in woningen of door het helpen bij een financieel gezond leven.

Daarnaast maak je van dichtbij mee wat er binnen het bankwezen gebeurt en hoe de Rabobank hierop anticipeert. Als ledenraadslid van Rabobank Utrechtse Waarden kun jij je betrokkenheid met de bank en de regio nog verder vormgeven. Vanuit deze rol ben je de ogen en oren van de bank en oefen je namens de leden invloed uit op ons beleid. Als coöperatie is dat voor ons een vanzelfsprekendheid want impact maken we samen!

De 3 belangrijkste taken

Je signaleert ontwikkelingen in de markt en de samenleving; Samen met de directie, de lokale raad van commissarissen en de andere ledenraadsleden werk je actief mee aan relevante onderwerpen; Vervul je een beperkt aantal formele rollen binnen de bank. De belangrijkste voorwaarden zijn dat je woont of onderneemt in de gemeente IJsselstein, Lopik, Schoonhoven, Montfoort of Oudewater en natuurlijk dat je lid bent (of wordt) van onze bank.

Aanmelden als ledenraadslid

Ben je geïnteresseerd en voel je ervoor om ook richting te geven aan de koers van onze bank? Of wil je meer informatie over de ledenraad? Neem contact op met Rob Klooster, via (088) 726 82 56 of stuur een e-mail naar communicatie.mn@rabobank.nl.

Lid zijn van de ledenraad is op vrijwillige basis. Ons doel is een ledenraad met daarin diversiteit tussen de raadsleden. Onderstaande aspecten zijn hierbij van belang. Uiteraard zullen de aspecten niet allemaal in één persoon verenigd kunnen of hoeven zijn.

ben je klant en lid van Rabobank Utrechtse Waarden e.o, (verplicht) weet je wat onze klanten belangrijk vinden; ben je actief in één of meerdere lokale netwerken; ben je betrokken in onze regio en bij onze thema’s: duurzaam wonen versterken van lokale gemeenschappen, financiële zelfredzaamheid, duurzamere voeding en ondernemers duurzaam laten groeien. ben je gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van het werkgebied; gebruik je jouw persoonlijke en professionele kennis; zet je het belang van de bank en de leden voorop; onderschrijf je de coöperatie als dé organisatievorm voor de Rabobank, stimuleer je de invulling van het coöperatieve karakter en draag je dit positief uit;

spreek je actief met de andere deelnemers van de ledenraad, raad van commissarissen en directie;maak je tijd voor geplande vergaderingen en overleggen. De ledenraad komt circa zes keer per jaar bijeen; je krijgt hiervoor een vergoeding;je neemt zitting in diverse commissies; Je bent immers de ogen en oren van de bank;ben je aanwezig bij activiteiten en events waar jouw bank bij betrokken is;in ons maatschappelijk jaarverslag 2019 vind je meer voorbeelden. Ontdek de bank in het maatschappelijk jaarverslag 2019.