Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt bij Ondernemersgala

18 mei 2022 10:20

Op 16 mei vond het Ondernemersgala Hoeksche Waard plaats in ons kantoor in Heinenoord. We zijn trotse partner van dit evenement en kijken terug op een geslaagde avond. De Ondernemersprijs werd gewonnen door Dugros uit Oud-Beijerland. De Startersprijs werd uitgereikt aan Marleen Gulden van Eco Concept Group uit Nieuw-Beijerland.

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022

Met presentator Steven van Wijk en ruim 170 aanwezigen – waaronder burgemeester Charlie Aptroot en meerdere wethouders – werden de winnaars tijdens een feestelijke en spannende avond beloond met de welverdiende awards. Iedere award werd uitgereikt door een afzonderlijke jury.

De winnaars van de Social Impact Award 2022 waren Eelse Bies en Willy Spaan: beiden beeldbepalende inwoners van de Hoeksche Waard.

Ondernemersprijs: Dugros

Ondernemersprijs winnaar Dugros is in alle opzichten een strak en goed gerunde onderneming. ‘Bij Dugros zien we gepassioneerde, gedreven en sociaal betrokken ondernemers. Dugros is internationaal actief middels een joint venture fabriek in India. Binnen het bedrijf is veel creativiteit aanwezig; alle tassenlijnen zijn zelf ontwikkeld. De productgedrevenheid is enorm. Het familiebedrijf Dugros kenmerkt zich door vertrouwen in eigen kunnen, waarbij de basis van marktkoopman nog altijd herkenbaar is.’, aldus het juryrapport.

Startersprijs: Marleen Gulden

Eerder die avond won Marleen Gulden de Startersprijs. ‘Ik ben enorm trots op het winnen van deze prijs, wat een erkenning! Het thema – Perspectief – past perfect bij mijn onderneming en mijn manier van ondernemen. Ik ben echt supertrots. Voor mij is duurzaam ondernemen normaal. Ik streef naar ecologische winst naast economische winst’. Gulden is de opvolgster van Ezra Vermeij van Ezra Cosmetics. Ze kreeg de award uitgereikt door Vermeij en juryvoorzitter Jo Kolf.

Winnaars Social Impact Award

Eelse Bies en Willy Spaan ontvingen de Social Impact Award. Dankzij Eelse Bies is de aandacht voor cultuur in de Hoeksche Waard op een hoger niveau gekomen. Hij heeft de cultuur in brede zin gepromoot en veel initiatieven zijn uit zijn koker gekomen. Hij brengt iets op gang, legt verbindingen, raakt mensen en brengt mensen samen.

Tijdens de gala-avond werd er nog een cheque overhandigd ter waarde van € 7.500 aan het goede doel van dit jaar, te weten Stichting Droomhuis Hoeksche Waard. ‘Een mooi bedrag, waar we een goede bestemming voor hebben’, aldus voorzitter Ina van der Werf namens de stichting.