Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage verdeelt EUR 125.000

22 december 2023 12:35

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zetten wij ons extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunen wij duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Noord- en Oost-Achterhoek versterken.

duurzaamheidsbijdrage

Impactvolle aanvragen

Wij zochten de afgelopen periode, samen met onze leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad! In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan. Daarvan zijn 76 aanvragen daadwerkelijk ondersteund met een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. De cheques voor Noord- en Oost-Achterhoek zijn donderdag 21 december uitgereikt door Hans van de Guchte, directeur coöperatieve Rabobank.

Deze projecten krijgen een bijdrage:

    € 12.500 voor Stichting Buurthuis de Hoven voor realisatie van een buurthuis in de wijk De Hoven in Zutphen € 12.500 voor Vereniging Ons Aller Belang te IJzerlo voor renovatie en verduurzaming van ’t Dorpshuus € 12.500 voor Stichting Sportaccommodatie Wichmond voor verduurzaming € 12.500 voor Stichting Present Achterhoek voor het project ‘Sociaal Groen’ waarbij gezamenlijke tuindagen worden georganiseerd De corsogroepen Rensing, Marneth, Harbers Paul, Veur Mekare, 6kamp en Van Reedestraat krijgen samen in totaal € 30.000 voor de gezamenlijke (en duurzame) bouwhallen aan de Boschlaan in Lichtenvoorde € 12.500 voor Stichting Sportaccommodatie Wichmond voor verduurzaming € 12.500 voor Stichting Zwembad Laren voor verduurzaming van het Leussinkbad € 12.500 voor Stichting Zutphense Uitdaging voor de Uitleenbank Zutphen € 12.500 voor Trefpunt de Berg (Neede) voor renovatie tot inclusieve speelplek € 6.250 voor Stichting 'De Vrienden van Reurle' voor de aanschaf van hardcups ter vervanging van de plastic bekers bij Reurpop € 6.250 voor V. en AV. PAX (Hengelo GLD) voor verdere verduurzamingsmaatregelen

Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. Wij wensen alle organisaties heel veel succes met de uitvoering van hun project.

Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op www.rabobank.nl/impact.