Bibliotheek en Rabobank starten DigiMaatje: samen digitaal op weg

27 februari 2023 14:02

Online een boeketje bloemen bestellen? Hoe werkt die bank-app op je telefoon eigenlijk? Digitaal betalen als je online een cadeautje bestelt? Het leven wordt steeds digitaler. Op 1 maart 2023 start DigiMaatjes: een samenwerking tussen de Rabobank en het Taalhuis Gouda. Samen willen ze de mensen in Gouda digitaal vaardig(er) maken.

Start DigiMaatje Gouda 1 maart 2023

Wat zijn DigiMaatjes?

DigiMaatjes zijn medewerkers van de Rabobank die klaarstaan voor mensen, die online beter hun weg willen leren vinden. De mensen worden op afspraak een aantal keren persoonlijk begeleid. Zo krijg je als deelnemer in een veilige, vertrouwde omgeving de mogelijkheid om te oefenen met dagelijkse digitale zaken.

Hoe werkt het?

Een DigiMaatje helpt mensen persoonlijk op weg. De een-op-een hulp wordt een keer per twee weken gegeven. De hulp is gratis. Na maximaal tien keer is het de bedoeling dat je zelfstandig verder kan. Je kunt zelf aangeven wat je graag wilt leren. De les vindt plaats op kantoor bij de Rabobank of bij de bibliotheek in Gouda.

Hoe kun je je aanmelden?

Aanmelden kan bij het Taalhuis Gouda: bel of app naar 06 - 51 82 93 63. Of stuur een bericht naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl. Langskomen bij het inloopspreekuur van het Taalhuis in de bibliotheek aan Klein Amerika 20 kan ook (dinsdag tussen 13.00 uur en 15.00 uur en donderdag tussen 18.30 uur en 19.30 uur). Geef bij je aanmelding je naam, telefoonnummer en e-mailadres door. Graag horen we ook wat je wilt leren. Dan neemt een DigiMaatje daarna contact op om een afspraak te maken.