Sluit je aan bij de ledenraad

15 september 2023 11:25

Meedoen, jezelf ontwikkelen en écht impact maken in de samenleving. Word jij daar blij van? Sluit je dan aan bij de ledenraad van Rabobank Lek en Merwede. Samen met de andere ledenraadsleden vervul jij een belangrijke, betekenisvolle rol binnen onze coöperatieve bank.

Portrait of overjoyed young diverse employees workers show thumb up recommend good quality company service. Smiling multiethnic colleagues celebrate shared business success or victory in office.

Stel je eens voor....

Samen met leden bouw je aan de coöperatie van de toekomst, in een bank die midden in de samenleving staat. Jij als ledenraadslid maakt je sterk voor het belang van leden in jouw leefomgeving en daarmee de 1,9 miljoen leden van de Rabobank!

Je signaleert ontwikkelingen in jouw leefomgeving en zet deze op de agenda! Vanuit jouw kennis en brede netwerk lever je een waardevolle bijdrage aan één of meer maatschappelijke thema’s, die actueel zijn in je leefomgeving. Dit doe je door initiatieven te ondersteunen op lokaal of kringniveau, partijen met elkaar in verbinding te brengen en een kritische sparringpartner te zijn voor de lokale raad van commissarissen en directie.

Jouw mening telt en wordt door de voorzitter van de lokale raad van commissarissen, die jij samen met de andere ledenraadsleden benoemt, meegenomen als input voor de Algemene Leden Raad. Dit is het hoogste besluitvormingsorgaan van de Rabobank.

Jij maakt het verschil door als ledenraadslid een beweging op gang te krijgen, als individu maar ook als collectief. Met als doel om van betekenis te zijn voor leden en klanten met een sterke basis dienstverlening welke ook maatschappelijke relevantie biedt. Growing a better world together.

Wat betekent lid zijn van de ledenraad van Rabobank voor jou?

    Een mooie kans om bestuurlijke ervaring op te doen en het ledenbelang te vertegenwoordigen Een verrijking van jouw netwerk zowel buiten als binnen de Rabobank Kennis maken met een coöperatie waar jij van waarde bent Leerzame bijeenkomsten en commissies van de ledenraad, met circa vijf keer per jaar een formele vergadering Vaste vergoeding van €1000,- per jaar

Gezocht: mensen met moed en daadkracht!

Het verschil maken in de maatschappij

Het verschil maken in de maatschappij, dat moet je durven. Daar is denk- en daadkracht voor nodig. Impact creëren doe je samen. Hoe doe jij dat als ledenraadslid?

Je vertegenwoordigt leden: je weet wat leden en klanten belangrijk vinden en bent actief in één of meer lokale netwerken. Je bent gemakkelijk aanspreekbaar voor leden, klanten en inwoners van jouw leefomgeving

Je zet je in voor relevante thema’s: je gebruikt jouw specialisme van een sector of thema en gaat aan de slag met een maatschappelijke uitdaging waar Rabobank zich sterk voor maakt: Financieel Gezond Leven, Duurzaam Wonen, Duurzaam Ondernemen, Energietransitie of Banking4Food.

Je voert continu de dialoog en durft een kritische sparringpartner te zijn

Je geeft richting aan de bank met jouw input over onze bancaire dienstverlening en de maatschappelijke en economische rol van de bank

Je hebt een belangrijke zeggenschapsrol waarmee je onder andere de lokale raad van commissarissen inclusief de voorzitter benoemd en het functioneren van de directievoorzitter en de lokale raad van commissarissen evalueert.


Bekijk hier de profielschets!

Laten we kennis maken!

Heb jij de coöperatieve mentaliteit waar we naar op zoek zijn? Solliciteer dan hier!

De procedure is in handen van een selectiecommissie, die ook de kennismakingsgesprekken voert. Deze gesprekken vinden in oktober en november plaats. Nieuwe leden worden in het eerste kwartaal van 2024, tijdens de eerstvolgende ledenraadsvergadering, benoemd. Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact op met Rianne Bot via rianne.bot@rabobank.nl