Ondernemers van de Maand

Rabobank Parkstad Limburg is trots op lokale bedrijven die de regio laten bruisen. Iedere maand kiezen wij een Ondernemer van de Maand. Een ondernemer met ambitie, durf en lef die in Parkstad Limburg zijn of haar bedrijf heeft. Graag geven wij hen op deze manier wat extra aandacht.

Tobas Jeugdhulp - Ondernemer van de Maand December

Tobas Jeugdhulp - Ondernemer van de Maand December

Tobas Jeugdhulp biedt een thuis aan jongeren van 14 tot 19 jaar. In een hele korte tijd heeft Ine Aasted-Madsen de jeugdhulporganisatie neergezet. Er verblijven inmiddels 35 jongeren op 3 locaties in Kerkrade, Brunssum en Landgraaf. Ine is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand December!

Waardering

De waardering als ondernemer van de maand is mooi, maar Ine voelt zich toch meer hulpverlener dan ondernemer. Tobas biedt woonplekken voor jongeren uit Parkstad die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Omdat er 3 locaties zijn kunnen jongeren gewoon naar hun eigen school, vrijetijdsactiviteiten en vrienden blijven gaan. Ook werken ze samen aan het verbeteren van de relatie tussen jongeren en ouders en dan is het ook prettig dat er woonplekken in de buurt zijn.

Helpende hand

In 2015 hebben Ine en haar man hun eigen huis opengesteld voor jongeren met een indicatie vanuit de gemeente. Om ervoor te zorgen dat deze jongeren gefaseerd kunnen groeien naar volledige zelfstandigheid hebben ze panden geopend zoals JongerenThuis. Jongeren gaan vandaaruit naar een zelfstandige woonruimte als ze daar aan toe zijn. Daarna worden ze niet abrupt losgelaten maar begeleid tijdens de eerste periode van zelfstandigheid.

Ine heeft nog geen dag spijt gehad van haar keuze voor de Rabobank. Haar accountmanager denkt mee en heeft de groei mede mogelijk gemaakt.

Mockus - Ondernemer van de Maand November

Mockus

Het in Heerlen gevestigde Mockus is een  bureau voor creatieve communicatie. Als ‘het enige échte reclamebureau van Limburg’ werken ze sinds 2009 aan een droom. Oprichter Sem Wigman is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand november!

Fantastisch

‘We hebben een spannend jaar achter de rug’ verteld Sem als we hem feliciteren met de titel. Hij vind het daarom ook fantastisch dat hij nu ondernemer van de maand mag zijn. ‘Het persoonlijke contact met de Rabobank, het gevoel van betrokkenheid en het vertrouwen dat ik gekregen heb om onze plannen te kunnen uitvoeren hebben ons enorm geholpen om een enorme groeistap te maken.’

Ouderwets!?

Het creatieve communicatie bureau vergelijkt zichzelf soms met een ‘ouderwets’ reclamebureau. ‘Onze ambitie? Wij maken graag werk dat werkelijk blijft hangen en iets teweegbrengt bij de doelgroep. Mooie dingen maken? Dat komt voor ons op een tweede plaats. We combineren oude lessen met nieuwe media en nieuwe inzichten om blijvend impact te maken. Of het nu gaat om een hele campagne, branding, film of online. Blijven hangen is het doel.’

Efficiëntie uit Colombia

En jullie naam? ‘Mockus komt van een oud-burgemeester van Bogota, Colombia; Antanas Mockus. Hij pakte zijn communicatie radicaal anders aan. Zo zette hij mimespelers in om het verkeer te regelen. Vreemd? Nee, zijn ideeën waren juist super effectief. Op onze site (https://www.mockus.nl/) lees je er meer over.’ Mockus voelt zich daarnaast erg verbonden met Heerlen als stad. ‘Het kan hier allemaal net even anders, er is ruimte voor ontwikkeling en experiment. Die dynamiek vinden we fijn en stralen we ook zeker uit’. 

Delphinium - Ondernemer van de Maand Oktober

Delphinium - Ondernemer van de Maand Oktober

Delphinium is een zorgorganisatie die naast thuiszorg als kernactiviteit kleinschalig wonen met 24 uurs zorg heeft. Ron Murrer van Delphinium is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand oktober!

Vertrouwen

Ron dankt ons voor deze erkenning: 'Goed om te constateren dat Rabobank Parkstad Limburg vertrouwen heeft in onze organisatie en mij kansen biedt om deze organisatie verder uit te bouwen'.

Veilig en kwalitatief wonen

Het doel van Delphinium is veilig en kwalitatief wonen aanbieden met een garantie dat zorg, aandacht voor welzijn en andere diensten voorhanden zijn. Delphinium levert zorgt in twee kleinschalige woon/zorgcomplexen t.w. Zorgresidentie 'de Voort' in Landgraaf en Zorgvilla Ridderspoor in Nuth.

Verbreding zorgaanbod

Delphinium zorgt voor een verbreding in het regionale zorgaanbod. Zelfstandig, of in samenwerking met andere organisaties en instellingen biedt Delphinium diensten aan om de cliënten in staat te stellen zich begrepen, gelukkig en aanvaard te voelen als ouder wordende mens. De zorg die Delphinium aanbiedt sluit aan op de zorgvraag, wensen en individuele behoeften. Onze doelstelling is dat ouderen het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn zoveel mogelijk in alle waardigheid kunnen voortzetten, terwijl zij zorg op maat krijgen tot en met de laatste levensfase. Iedere cliënt is uniek en autonoom, onze visie op zorg is om dit te behouden en daar waar nodig te versterken

Mackintosh Branding - Ondernemer van de Maand September

Mackintosh Branding - Ondernemer van de Maand September

Het in Heerlen gevestigde Mackintosh Branding is een creatief bureau dat volop in beweging is. Oprichtster Leandra Mackintosh – van Kuijk is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand september!

Geweldig

Leandra vindt het erg leuk dat ze is uitgeroepen tot ondernemer van de maand september, ‘Geweldig’ zegt ze. 8 jaar geleden heeft Leandra e vol ambitie haar eigen bedrijf opgericht. Een bedrijf dat is ontstaan uit twee uitersten, namelijk de combinatie van haar Grafische vakopleiding en haar commerciële HBO opleiding.

Creatieve kennis en passie

Mackintosh Branding is een on- & offline communicatie, reclame & marketing bureau dat zich bezig houdt met concepting, design, (totaal) branding & visual storytelling. Passende content is key binnen online branding en dit vult Leandra met haar team van 5 graag in voor haar opdrachtgevers. Praktisch, resultaatgericht en duurzaam zijn staat voorop bij Leandra en ze legt uit dat ze deze kwaliteiten ook terug ziet bij de Rabobank.

De boodschap overbrengen

Bij Mackintosh Branding worden concepten en design ontwikkeld die niet alleen een prachtig en hoog opvalgehalte hebben, maar ook effectief zijn en waarvan de boodschap binnenkomt bij de doelgroep. Positieve communicatie die een maatschappelijke waarde heeft is ook erg van belang binnen het bedrijf. Op haar eigen website (mackintoshbranding.com) verspreidt Leandra content die een duurzame indruk achter laat op een authentieke & esthetische manier. Zo creëert ze een positieve impact met resultaat!

Werelds" Restaurant Parkstad Plaza - Ondernemer van de Maand juli

"Werelds" Restaurant Parkstad Plaza - Ondernemer van de Maand juli

"Werelds" Restaurant Parkstad Plaza is gevestigd in het LeisureDome aan de Roda JC Ring in Kekrade. Eigenaar Danny Deng is ondernemer van de maand juli 2017.

Trots

Danny en Gigi zijn er trots op om ondernemer van de maart juli te zijn. Dat geldt ook voor de zus van Danny, Ai Yu en haar man Bin. Wij doen alles samen, het zijn mijn zogenaamde sparringpartners. Wij kunnen niet zonder onze gemotiveerde collega's die elke dag voor ons en de gasten klaar staan. Zij zijn het visitekaartje van het restaurant, dit geldt zowel voor de mensen voor als achter de schermen. 

Werelds genieten

De gast kan bij ons heerlijk genieten van een uitgebreid scala van gerechten uit verschillende landen. Naast de traditionele Oosterse wok gerechten worden er vis- en vleesspecialiteiten aangeboden van de bakplaat, grill en barbecue en zijn er vele buffetten waarop allerhande gerechten worden gepresenteerd zoals sushi, salades, soepen etc. Sinds kort is er ook een Brasserie gevestigd waar gasten snel iets kunnen eten. Niet alleen is het restaurant werelds op het gebied van eten en drinken maar ook voor de kinderen die volop kunnen genieten in de speciale indoor speeltuin, kinderkeuken en kinderanimatie. 

Beleving

Iedere dag spelen wij in op de wensen van onze gasten. Ze willen verrast worden op gebied van aangeboden producten, de ambiance en sfeer. Wij als familie willen de gast extra's bieden waarbij ook extra aandacht geschonken wordt aan de jonge gasten. Wij spelen in op allerlei nieuwe trends en ontwikkelingen waarmee wij onze kasten kunnen verrassen.

Fresco Pasta Bar - Ondernemer van de Maand mei

Fresco Pasta Bar  - Ondernemer van de Maand mei

Alex en Asnath hebben onlangs hun onderneming Fresco Pasta Bar geopend in Heerlen. 

Vers

Wij zijn onze onderneming gestart uit passie voor koken. Daarnaast is het altijd een droom geweest en zien wij het als grote uitdaging om een eigen onderneming te hebben. Wij staan voor vers, ambachtelijk en eerlijk eten. Dit zie je terug in onze open keuken en proef je in de gerechten. De sfeer is easy going en we bieden voor elk wat wils. De reacties van onze klanten zijn heel positief en daar doen we het voor!

Teamwork

Alex en Asnath vullen elkaar goed aan als team! Alex is een kwalitatief goede kok en Asnath is een hartelijke gastvrouw. De ondernemers bieden een vers, kwalitatief en gezond to-go concept aan, wat een aanvulling is voor de horeca in Heerlen. Fresco Pasta Bar is opnieuw een mooi voorbeeld van een andere invulling voor een leegstaand pand in Heerlen.

Bankieren

Wij waren particulier al lang klant bij Rabobank Parkstad Limburg en dit naar alle tevredenheid. Daarom was het voor ons een logische keus om ook zakelijk voor de Rabobank te kiezen.

SKETCH! - Ondernemer van de Maand april

SKETCH!

Startende ondernemers Michelle en Luc hebben onlangs hun onderneming SKETCH geopend in Maastricht. SKETCH is een wereldzaak met fashion kleding voor mannen én vrouwen.

Opening

SKETCH heeft afgelopen maand haar deuren geopend, na maanden voorbereiding is het zover en zijn ze van start gegaan. Alles in deze boetiek verwijst naar een schets, een sketch. Van de kledingstukken die ooit voortkwamen uit een schets, tot aan het idee van deze zaak (ontworpen door Reiters, bekend van hotel The Dutch). Maar ‘schets’ verwijst ook naar wat ze doen. Alsof ze de architect zijn van het modebeeld van Maastricht, schetsen ze een nieuw, passend, modern en bovenal chic jasje voor deze stad.

Ondernemersbloed

De twee jonge ondernemers, Luc en Michelle, zijn beiden in een ondernemersgezin opgegroeid. Daarnaast is mode voor hun een “way of life”. Hun winkel biedt een totaal concept gebaseerd op drie pijlers; kwaliteit, service, en beleving. Deze unique selling points zijn de fundamentele basis die SKETCH onderscheid. Michelle en Luc hebben overal aan gedacht, maar belangrijker is dat ze sympathieke ondernemers zijn met een eerlijk advies.

Bankieren

Bij de Rabobank staat de ondernemer centraal. Specifiek; Op welke manier wij onze droom mochten en konden realiseren. Een persoonlijke benadering stond voorop hetgeen ons alle vertrouwen gaf en daardoor hebben we zonder twijfel voor de Rabobank gekozen.

Bloemsierkunst Abby Lempers - Ondernemer van de Maand maart

Bloemsierkunst Abby Lempers  - Ondernemer van de Maand maart

Bloemsierkunst Abby Lempers is gevestigd in een nieuw pand aan de Niersprinkstraat 10 te Kerkrade. Eigenaar Abby Lempers is ondernemer van de maand maart 2017. 

Trots

Abby is er met recht trots op om ondernemer van de maand maart te zijn. Schoorvoetend begon hij zijn avontuur aan het nieuwe adres. Hij verliet zijn oude vertrouwde Rolduc, waar hij ruim 35 jaar geleden gestart was. De Rabobank stond volledig achter zijn concept om zijn zaak te verhuizen naar het centrum van Kerkrade. Abby’s motto is dat je als je iets wilt, het dan ook lukt !

Verhuizing

Met pijn in zijn hart heeft hij Rolduc verlaten, maar hij heeft absoluut geen spijt. De renovatie van het pand aan de Niersprinkstraat is nog niet helemaal voltooid, maar de zaak draait al op volle toeren. Het nieuwe pand biedt straks ook ruimte voor sfeervolle workshops, waar je, onder het genot van een hapje en drankje, als klant zelf aan de slag kunt. Zijn hoveniersbedrijf blijft overigens als vanouds gevestigd op Rolduc.

Uitstraling

Ondanks de wat negatieve berichtgevingen rond het centrumplan Kerkrade hoopt Abby dat hij, met zijn nieuwe pand met een Toscaans Rode gevel en oergezellige inrichting, een voorbeeld kan zijn voor andere (startende) ondernemers om hun intrek in hartje Kerkrade te nemen.

Klantenkring

Zijn trouwe klanten, die altijd op zoek zijn naar dat éxtra stukje exclusiviteit, weten het nieuwe adres van de ondernemer al te vinden. Met de ligging in het centrum van Kerkrade wil Abby zijn klantenkring nog verder uitbreiden. Abby is al 56 jaar klant van de Boerenleenbank en vanaf de start van zijn eigen onderneming, 35 jaar geleden, zakelijk klant bij de huidige Rabobank. Hij is dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om zijn plannen in zijn nieuwe pand te verwezenlijken.

Uitstraling

Ondanks de wat negatieve berichtgevingen rond het centrumplan Kerkrade hoopt Abby dat hij, met zijn nieuwe pand met een Toscaans Rode gevel en oergezellige inrichting, een voorbeeld kan zijn voor andere (startende) ondernemers om hun intrek in hartje Kerkrade te nemen.

Restaurant Felice - Ondernemer van de Maand februari

Restaurant Felice - Ondernemer van de Maand februari

Elly & Florin, eigenaren van Restaurant Felice in Kerkrade, zijn de eerste Ondernemers van de maand dit jaar. Lees hieronder meer over Restaurant Felice.

Starters

Elly & Florin hebben allebei jaren ervaring in de horeca, maar de tijd was rijp om in september 2016 hun eigen zaak te openen. Voor de locatie viel hun oog op thuisbasis Kerkrade. ‘De afgelopen tijd hebben wij in en rond het centrum mooie ontwikkelingen zien gebeuren en wij zijn van mening dat wij met Restaurant Felice hier aan kunnen bijdragen’.

Genieten

Het draait bij Felice om genieten, niet alleen van het eten en drinken maar vooral van de gezellige ambiance. 'Kwaliteit staat bij ons voorop, bij alles wat we doen. Wij vinden de feedback die we krijgen van gasten belangrijk, zodat we blijven groeien. De afgelopen maanden hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Dit geeft ons het gevoel dat we goed bezig te zijn'.

Opgroeien

'De reden om naar de Rabobank te stappen voor de financiering, lag eigenlijk voor de hand. Van kleins af aan, bankieren wij bij de Rabobank. Van het eerste spaarboekje als kind zijnde, tot aan de hypotheek van ons eerste huis. Voor ons was het een logische stap om ook zakelijk bij de Rabobank te bankieren. Het feit dat zij vanaf het begin achter ons hebben gestaan, maakt dat dit voor ons naast een logische keuze ook een goede keuze is geweest'.

Popschool Parkstad - Ondernemer van de Maand december

Ondernemers van de Maand

Robin en Kristy, initiatiefnemers achter Popschool Parkstad in Heerlen, zijn de laatste Ondernemers van de Maand dit jaar.
Lees hieronder meer over Popschool Parkstad.

Dé plek voor muziek

Popschool Parkstad is dé plek voor elke beginnende, gevorderde en professionele muzikant. Een popschool met een breed aanbod aan muzieklessen op verschillende instrumenten, musical-theater cursussen én 3 ingerichte repetitieruimtes. Iedereen is welkom! Samen met anderen muziek maken en plezier in de lessen beleven staat hierbij voorop.

Uniek initiatief

Het initiatief is ontstaan nadat Robin Zalm (ex-Volumia!, beroepsmuzikant en docent drums) al enkele jaren drumles gaf en dit graag wilde uitbreiden naar een eigen ‘muziekschool’ waar jongeren en volwassenen samen muziek maken. Samen met vriendin Kristy, die het organisatorische gedeelte regelt en persoonlijk klantcontact belangrijk vindt, en samen met een team van gemotiveerde (zzp-)docenten heeft Robin deze droom waargemaakt.

Samenwerking

Popschool Parkstad staat voor toegankelijkheid, persoonlijke benadering, les op maat én samenwerking. Zo is in samenwerking met collega muziekinstellingen bijvoorbeeld ‘Parkstad Popstad Talent’ ontstaan, een team van jongeren die hun passie ‘muziek maken’ samen beleven! Maar zo kunnen ook kinderen die door omstandigheden geen muzieklessen kunnen nemen, door een samenwerking met Stichting Leergeld en het Jeugd Cultuurfonds, terecht bij Popschool Parkstad! Een terechte Ondernemer van de Maand dus…

Chapeau Uitvaartzorg - Ondernemer van de Maand november

Ondernemer van de Maand november

Roger Krautscheid, eigenaar van Chapeau Uitvaartzorg uit Heerlen, is Ondernemer van de Maand november. Lees het interview met Roger hieronder.

Persoonlijk afscheid

Chapeau Uitvaartzorg is een kleine uitvaartonderneming. ‘Indien u mij nodig heeft bij een overlijden, zal ik met u samen de mogelijkheden bespreken om te komen tot een uitvaart die voldoet aan de wensen van uw dierbare. Vanaf het moment van het bespreken van de uitvaart tot op de dag van de uitvaart heeft u alleen contact met mij als uitvaartverzorger. Hierdoor kan ik, samen met u, zorgen voor een persoonlijk afscheid.’

Tijd en aandacht

‘Ik heb deze keuze gemaakt om mij meer te kunnen onderscheiden binnen deze branche. Als eigenaar van mijn bedrijf, kan ik meer mens zijn. Tijd en aandacht voor de nabestaanden spelen hierbij een grote rol. Want laten we eerlijk zijn: iedereen wil voor zijn dierbare een mooi afscheid en iedereen heeft recht op een stijlvolle uitvaart.’

Vertrouwd gezicht

‘Voor Parkstad betekent Chapeau Uitvaartzorg een uitvaartonderneming met een vertrouwd gezicht. Nabestaanden kunnen een beroep doen op Chapeau Uitvaartzorg wanneer zij voor hun dierbare een persoonlijke, betaalbare en stijlvolle uitvaart wensen.’

Warm welkom

‘Ik ben als particulier al meer dan 50 jaar klant bij Rabobank Parkstad Limburg, en sinds kort dus ook op zakelijk gebied. Bij de Rabobank binnenkomen, gaat altijd gepaard met een warm welkom en deskundig advies. Dat voelt wel zo vertrouwd!’

Café Real - Ondernemer van de Maand oktober

Ondernemer van de Maand oktober

Bianca en Wesley, eigenaren van koffiebar en tapasrestaurant Real uit Heerlen, zijn de Ondernemers van de Maand oktober. Lees het interview met Bianca en Wesley hieronder.

Vernieuwend concept

Deze maand openen Bianca en Wesley de deuren van Café Real in Heerlen. Een geheel vernieuwend concept waar ambacht en vergane tradities terugkomen. ‘Het is een droom die voortvloeit uit onze liefde voor de restauratie van vintage espresso machines en jarenlange horeca ervaring’, vertellen Bianca en Wesley.

Ambachtelijke en traditionele sfeer

‘Wij zijn een onderneming waar voornamelijk de nadruk ligt op een ambachtelijke en traditionele sfeer. Een vintage espressobar, waar koffie word gezet uit authentieke espresso machines, gecombineerd met zelf gebrande koffie en een traditionele Spaanse keuken. Wij zijn erg vereerd met deze nominatie en danken Rabobank voor alle ondersteuning en het vertrouwen in ons!’

Een aanwinst voor Heerlen

Bianca en Wesley zijn bevlogen ondernemers die eindelijk hun droom kunnen realiseren; een combinatie van een koffiebar en tapasrestaurant in hartje Heerlen. Een echte aanwinst voor het centrum! Ik heb er alle vertrouwen dat Wesley met zijn Spaanse roots en horecatopper Bianca dit concept tot een succes gaan maken’, aldus Robert Loontjens, accountmanager MKB bij Rabobank Parkstad Limburg.

Contact

24 uur per dag bereikbaar via telefoon en chat.


Particulieren


Bedrijven