Ondernemers van de Maand

Rabobank Parkstad Limburg is trots op lokale bedrijven die de regio laten bruisen. Iedere maand kiezen wij een Ondernemer van de Maand. Een ondernemer met ambitie, durf en lef die in Parkstad Limburg zijn of haar bedrijf heeft. Graag geven wij hen op deze manier wat extra aandacht.

Hairstudio H!P - Ondernemer van de Maand februari

Hairstudio H!P

Simone Paffen (29) & Gwendy Gerritsen (28): eigenaren van Hairstudio H!P.

"Twee jaar geleden was eindelijk het moment aangebroken waar we altijd al van hadden gedroomd."

Nadat we 10 jaar als collega’s - en tevens beste vriendinnen - hadden samengewerkt als all-round kapsters, was het tijd voor een volgende stap in onze carrière: we wilden een eigen kapsalon beginnen. Met veel steun, begeleiding en advies van onze ouders en ex-baas Michael is dit in een rap tempo gelukt. Twee jaar geleden was dan eindelijk het moment aangebroken waar we altijd al van hadden gedroomd: de opening van onze eigen kapsalon Hairstudio H!P!

Door de vele jaren die we al als collega's hadden samengewerkt en de hechte vriendschap die we hadden opgebouwd, kennen we elkaar door en door en wisten we wat we aan elkaar zouden hebben. We zouden elkaar goed aanvullen, niet alleen in onze werkzaamheden als all-roundkapster, maar ook met betrekking tot de managementtaken die erbij komen kijken. We hebben allebei onze eigen kwaliteiten die we zo optimaal mogelijk wilden benutten. Om die reden besloten we het risico te nemen. We gingen hard op zoek naar een concept dat zowel trendy, hip, maar ook uniek was. We wilden ons onderscheiden van andere kapsalons in de regio.

Al snel was duidelijk dat we ons vooral zouden richten op het gebied van haarkleuringen. Dit is namelijk waar onze passie het meeste ligt, waar we het beste in zijn, en waar we ons dus ook in zouden kunnen onderscheiden van andere kapsalons. Door social media en mond-tot-mond reclame was iedereen al snel op de hoogte van de opening van onze nieuwe kapsalon en was het vanaf dag 1 hartstikke druk. Zelfs zo druk dat we - destijds nog met zijn tweeën en stagaire Dané - de drukte moeilijk konden opvangen. Het werd tijd voor steeds meer personeel. Inmiddels is ons team uitgebreid met onze collega's Emmy, Silvio, Patsara, Fabienne en Lynn. Een topteam waar we trots op zijn!

We hadden nooit durven dromen dat er tegenwoordig elke ochtend al klanten ruim vóór openingstijd voor de deur staan te wachten, en sommige klanten zelfs van ver komen en 6 uur onderweg zijn voor een kappersbezoek bij ons... Dit zorgt ervoor dat we nog steeds met heel veel plezier elke dag naar het werk gaan en geen seconde spijt hebben gehad van onze beslissing om een eigen kapsalon te beginnen. Als we terug kijken naar het begin was het voor ons toch een sprong in het diepe. Na het opstellen van het ondernemingsplan hebben we ons gewend tot de Rabobank die ons in de startfase fijn heeft begeleid, en goed met ons heeft meegedacht zodat we onze droom hebben kunnen verwezenlijken!

Restaurant Rantrée – Ondernemer van de Maand November

Ralph (35) en Jennifer (33) hebben elkaar leren kennen bij restaurant l’Atelier in Gulpen in 2007. Ralph heeft na 3 jaar de keuze gemaakt om te starten bij Toine Hermsen als Sous-Chef, waar hij de klassieke keuken heeft leren kennen, Jennifer is na 5 jaar richting België gegaan. Gestart bij de Wijnmakelaarsunie te Diepenbeek. In 2011 deed zich een kans voor om te starten als Sommelier bij restaurant de Kristalijn, waar Ralph een half jaar later zich ook bij het team voegde. Na drie mooie jaren bij De Kristalijn in Genk, kriebelde het om het zelf te proberen. Rantrée werd geopend op 14 februari 2014.

Restaurant Rantrée - Ondernemer van de maand november

Rantrée betekent een gezellig diner of lunch, waarbij je als gast wordt ontzorgt. Wij hopen dat onze gasten zich thuis voelen en nieuwe smaken leren ontdekken. Wij als team willen het beste uit ons zelf halen en zorgen dat de gasten steeds opnieuw verrast worden.

Passie, Creativiteit & Plezier

Op de 8e verdieping van het hotel van het Dormio Resort op de Dousberg, uitkijkend over de Maastrichtse binnenstad en het Limburgse landschap, bevindt zich panoramarestaurant Rantree. Bij Rantree komen gezelligheid én haute cuisine samen. Het is eigentijds en sfeervol, modern maar toch chic. Dezelfde balans ziet u terug in de gerechten en de bijpassende wijnen. Tongstrelend en altijd verrassend. We werken met passie aan een plek waar haute gastronomie bereikbaar is voor iedereen, waar je samen kunt genieten en alles klopt tot in de kleinste details.

Schieck & Smeets, Praktijk voor mondzorg – Ondernemer van de Maand oktober

Sinds 1 oktober heeft Laura Schieck de praktijk van Tandarts Smeets te Kerkrade overgenomen en werken zij als nieuwe praktijk en team samen onder de naam Schieck & Smeets. Hier vindt u de volgende tandheelkundige disciplines onder één dak: Tandarts, Kindertandverzorgster, Mondhygiënist, Preventie, Voorlichting en Tandheelkundige nazorg.

Oktober Laura

Het kan altijd beter

Laura is haar eigen onderneming gestart omdat zij de overtuiging heeft dat mondzorg, vanuit een preventieve benadering, altijd beter kan. "Door mijn opleiding, professionalisering en jarenlange werkzaamheden in de diverse gerenommeerde tandheelkundige praktijken heb ik veel ervaring opgedaan met het behandelen van kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen. Naast een curatieve behandeling ben ik van mening dat er nog een wereld te winnen valt op het gebied van de preventieve mondzorg. Deze zorg zou meer prominent op het netvlies van ouders, kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen moeten staan. Derhalve geloof ik in een totaalconcept waarbij de mondhygiëniste, kindertandverzorgster, tandarts en paro-preventieassistente naadloos vanuit het interprofessioneel en multidisciplinair samenwerken maar één ambitie hebben: Een gezond gebit voor iedereen en de allerbeste behandeling voor kinderen, jeugdigen, volwassenen en ouderen!"

Aandacht voor de mens staat centraal

Voor Schieck & Smeets staat aandacht voor de mens centraal. Ze leveren zorg op maat en u bent in goede handen. "Onze werkwijze kenmerkt zich door onze laagdrempelige, pedagogische benadering waarbij het welbevinden van de patiënt absoluut centraal staat. Ons specialisme is, naast de behandeling van reguliere patiënten, specifiek gericht op de behandeling van zeer jonge kinderen, angstige patiënten, kinderen en (jong)volwassenen met een indicatiestelling en/of ontwikkelingsstoornis en voor kwetsbare doelgroepen. Ons uitgangspunt: “Behandel je patiënt zoals je ook zelf behandelt wilt worden”. Dit om iedereen vooral de meest optimale tandheelkundige ervaring te bieden."

Kennispartner bij uitstek

De Rabobank is vanaf het eerste moment de kennispartner bij uitstek gebleken. De know-how, specialistische kennis van de markt en de uitstekende inhoudelijke begeleiding betreffende de Medicidesk zorgde er vanaf het eerste contactmoment voor dat er over en weer geloof, vertrouwen en waardering ontstond.

Restaurant Sfeer – Ondernemer van de Maand augustus

Restaurant Sfeer, kenmerkt zich door zijn intieme, gezellige en huiselijke sfeer, wordt gerund door Petra Pluis-Willems en Robert Pluis. Deze maand feliciteren wij hen als Ondernemers van de Maand, proficiat!

Ondernemer van de Maand november

Hard werken wordt beloond

het harde werken het afgelopen jaar zijn vruchten heeft afgeworpen. Met als resultaat een druk bezocht restaurant met veel tevreden (vaste) gasten.’

De klanten van Restaurant Sfeer komen niet alleen uit de regio. Door de makkelijk bereikbare ligging (500 meter van de A2 afrit 41) wordt het restaurant namelijk ook druk bezocht door toeristen, bedrijven en zakenmensen.

Voel je op je gemak

Restaurant Sfeer werkt uitsluitend met verse producten. Het vlees, de vis en de groenten worden iedere dag vers aangeleverd. Daarnaast proberen ze traditionele gerechten op een eigentijdse wijze te presenteren. Door de huiselijke sfeer die ze neerzetten voel je je meteen welkom en op je gemak.

Na vele jaren in de horeca branche wilden Petra en Robert graag werken en wonen combineren, en dan het liefst op een prachtige buiten locatie. In Ittervoort vonden ze deze locatie die voor het koppel en voor hun zoon (tevens ook kok bij Sfeer) een mooie toekomst biedt.

Bewuste keuze

Petra en Robert zijn al een lange tijd klant bij Rabobank Parkstad Limburg. ‘Wij hebben gekozen voor de Rabobank en dan met name voor Rabobank Parkstad Limburg, omdat zij ruimdenkend zijn en open staan voor de ideeën van ondernemers.’ Een mooi compliment!

L’Ortye Creatief Vormgevers & Drukkerij – Ondernemer van de Maand juli

Vol passie runt Carolien Cordewener sinds kort haar bedrijf; L’Ortye Creatief Vormgevers & Drukkerij (voorheen Drukkerij L’Ortye).

Lortye

Teamwork

‘Ik was een beetje overrompeld toen Roy Gerrits van de Rabobank me belde’ vertelt Carolien, ‘maar ben er wel super blij mee! De vier dames die het bedrijf al jaren ondersteunen hebben me het vertrouwen gegeven dat ik het bedrijf kon overnemen. Dus ook zij verdienen een dikke pluim.’

Niet zomaar een drukkerij

‘Onze drukkerij is al meer dan 100 jaar een begrip in de regio. Wij ontwerpen en drukken al generaties lang geboortekaarten en trouwkaarten. Daarnaast zijn wij al vanaf de oprichting een trouwe partner voor de uitvaartondernemers in de regio. Het is een voorrecht om door middel van een rouwkaart of gedachtenisprentje een invulling te mogen geven aan de “laatste reis” van een overleden persoon.

Of u nu startend bent of al een gevestigde naam heeft; u bent met uw bedrijf, school of vereniging ook bij ons aan het juiste adres. Wij ontwerpen en restylen logo’s en huisstijlen en drukken deze voor u. Kwaliteit en service staan bij ons bovenaan. Bovendien is onze naam ook aangepast van Drukkerij L’Ortye naar L’Ortye Creatief Vormgevers & Drukkerij.’

Oud en stoffig?

‘De drukkerij was 3 generaties lang van de familie L’Ortye. Pierre en Corrie L’Ortye hebben mij de kans en het vertrouwen gegeven om dit prachtige bedrijf voort te mogen zetten. Veel mensen hebben een beeld bij een drukkerij dat het oud en stoffig is, maar dat zijn we allang niet meer. De overstap naar het digitale traject is 20 jaar geleden al gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat er, ondanks het bewezen bestaansrecht, nog veel meer potentie in zit. Ik zie dit als een geweldige uitdaging waarin ik een perfecte balans vind tussen mijn creativiteit en ondernemerszin.’

Vertrouwde partner

‘Het feit dat wij al zolang bestaan, bewijst eens te meer dat we een vertrouwde partner zijn, of het nu gaat om uw familie-, rouw of zakelijk drukwerk. Dit vertrouwen willen wij ook voor de komende 100 jaar bieden, niet alleen online, maar vooral ook door persoonlijk advies in onze gezellige winkel.

De Rabobank heeft mij de kans gegeven om mijn ondernemersplan, mijn verhaal en mijn plannen in een gesprek toe te lichten. Niet online of via mail. Nee, gewoon in een gesprek, face-to-face. Dat gaf mij, naast de juiste adviezen, een vertrouwd gevoel. De service die wij onze klanten bieden, die vond ik bij de Rabobank ook.’

Vaessen Juwelier – Ondernemer van de Maand juni

Midden in het centrum van Heerlen in een herkenbaar pand aan de Bongerd hebben we afgesproken met Servaas Vaessen. Eigenaar van Vaessen Juwelier en ondernemer van de maand juni. Proficiat!

Vaessen Juwelier

Een écht familiebedrijf

Sinds anderhalf jaar is Servaas met trots eigenaar van Vaessen Juwelier in Heerlen. Inmiddels de vierde generatie waarin betrouwbaarheid, passie, kennis en gedrevenheid is overgegaan van overgrootvader, grootvader en vader. Deze mooie eigenschappen hebben er in 2000 voor gezorgd dat Vaessen Juwelier het predicaat Hofleverancier mag dragen. ‘Het is nu aan mij om Vaessen Juwelier ook de komende jaren als Hofleverancier in Parkstad te laten gelden’, vertelt Servaas Vaessen.

Onderdeel van een kansrijke regio

‘Al sinds 1900 is ons familiebedrijf verbonden aan Parkstad. In de eerste 15 jaar hebben we vanuit Voerendaal ons bedrijf gerund, maar al meer dan 100 jaar verwelkomen we de inwoners van Parkstad en omstreken in het centrum van Heerlen. We hebben hier al veel meegemaakt. De bouw van het Glaspaleis is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook minder fraaie momenten zoals de oorlog, maar ook de gloriedagen en de sluiten van de mijnen. We zijn er trots op dat we nog steeds onderdeel mogen zijn van Parkstad.’ Aldus Servaas

Van je hobby je werk kunnen maken

Het verhaal van Servaas laat zien dat je hobby uiteindelijk kan uitgroeien tot een enorme passie: Het juweliersvak.

‘Ondanks dat ik echt ben opgegroeid in de zaak, hebben mijn ouders me altijd vrij gelaten in mijn studiekeuze. Ik ben de opleiding Technische Bedrijfskunde gaan volgen in Amsterdam, maar ben daar tegelijkertijd een online webshop begonnen en bezocht ik samen met mijn broer horlogebeurzen. Dat waren mijn eerste kennismakingen met het ondernemerschap en ondanks dat het begon als een hobby, is dat uitgegroeid tot een passie voor het juweliersvak. Daarom ben ik na afronding van mijn opleiding begonnen met de opleiding tot Horlogemaker. Na werkervaring op te hebben gedaan bij concollega’s in de branche, wilde ik terug naar het Zuiden en letterlijk onderdeel worden van Vaessen Juwelier.’

Ruimte en vertrouwen

‘Rabobank is een betrouwbare partij die het MKB en dus ook Vaessen Juwelier de ruimte en het vertrouwen geeft om te ondernemen. Tijdens de overname ben ik op persoonlijke wijze gesteund en voorzien van advies. Hierdoor heb ik met veel vertrouwen mij start als ondernemer kunnen maken.

Heerwegen – Ondernemer van de Maand mei

Heerwegen is een consultancy kantoor dat zich richt op startups en (startende) MKB ondernemers die zijn of haar onderneming naar een hoger plan wil brengen. Founder Aloys Bruggeman is in mei verkozen tot Ondernemer van de Maand, proficiat!

Heerwegen – Ondernemer van de Maand mei

Verrast en trots tegelijk

‘’Ik denk dat iedere ondernemer ergens van zichzelf vindt dat hij/zij goed bezig is’’, verteld Aloys. ‘’Maar als een externe professionele partij, zoals de Rabobank, vindt dat je iets toevoegt en je daarvoor een prijs toekent dan geeft dat natuurlijk een extra goed gevoel.’’

Niet zomaar een consultancy kantoor

Al 25 jaar geeft Aloys advies aan grote spelers binnen en buiten Nederland. Hij begon bij KPMG accountants in Amstelveen waar hij na zijn studie tot Registeraccountant een tweede postdoctorale opleiding tot IT auditor volgde. Zowel Finance als IT casussen liggen hem dus uitermate goed en vervulde hij managementposities in dit vakgebied bij IBM en PWC. 

Na zijn terugkeer naar Limburg ging hij bij APG aan de slag, waar hij samen met een team de wereldwijde beleggingsportefeuille van meer dan 400 miljard euro controleerde. In zijn carrière was hij verantwoordelijk voor vele nationale en internationale projecten, onder andere in Duitsland, Ghana, Polen en Verenigde Staten.

Aloys is daarnaast ook verbonden aan de Universiteit van Tilburg en Zuyd Hogeschool University, waar hij in de Post master opleidingen les geeft in de wijze waarop bedrijven idealiter ingericht dienen te worden. Verder geeft Aloys lessen, trainingen en lezingen aan diverse overheidsorganisaties en commerciële bedrijven, zoals: Hogeschool van Amsterdam, Zuyd Hogeschool en IBM.

Alle ervaringen en lessen van zijn carrière vloeien dagelijks voort in het consultancy bureau van Aloys dat gevestigd is in Heerlen centrum. De meest moderne en efficiënte consultancy methoden worden gebruikt om de (aspirant) ondernemer zo efficiënt als mogelijk professioneel en strategisch voor te bereiden: business redesign, business restructuring, business efficiency en ook op ICT vraagstukken zoals onder andere: Bitcoin en Blockchain, Big Data, Cybersecurity, data mining en Processing.

Magie

Als hij terug kijkt naar de afgelopen 25 jaar, steekt er toch echt één soort werk met kop en schouders bovenuit: het begeleiden van startende ondernemers.

‘’Het moment waarop iemand uit het niets iets creëert heeft iets heel bijzonders, bijna iets magisch’’, verteld Aloys met trots. ‘’Het begint met een idee dat besproken wordt bij een kop koffie, en maanden later materialiseert dat in iets fysieks. De creatie wordt daarna gevoed en gekoesterd om tot bloei te komen.’’

Precies om deze reden heeft Aloys dan ook besloten om zich full-time met startende ondernemers bezig te houden. Een werknemer die wil starten met een eigen zaak, iemand die wil uitbreiden, in omvang of aantal producten, maar ook ondernemers die het moeilijk hebben of mogelijk zelfs een faillissement aan zien komen.

Ondernemer in de regio

‘’In Parkstad liggen veel ondernemingskansen maar helaas worden deze vaak niet herkend of opgepakt. Dat is jammer, ook omdat er in verhouding weinig ondernemers wonen in Parkstad.  Ik wil er met Heerwegen aan bijdragen dat het percentage ondernemers stijgt in Parkstad. Het zou geweldig zijn als dat lukt!’’

‘’Met de persoonlijke en consistente aanpak van Rabobank Parkstad heb ik altijd een steun in de rug. Zij hebben er voor gezorgd dat ik in de crisisperiode door heb kunnen gaan met investeren en daar zullen ze in de toekomst zeker weer voor zorgen’’, aldus Aloys.

Kijk ook op www.heerwegen.nl

Gasterij ’t Oude Poorthuys – Ondernemer van de Maand april

Op een prachtige locatie aan de Meezenbroeker vijver ligt een monumentaal pand; een restant van het oude Kasteel Meezenbroek. Hier ontvangt Agnes Labots, samen met haar man Jos Iding, gasten in een ongedwongen sfeer voor lunch, koffie & vlaai, borrel en diner. Agnes is in april uitgekozen als Ondernemer van de Maand, gefeliciteerd!

Gasterij ’t Oude Poorthuys – Ondernemer van de Maand april

Maak kennis met Gasterij ’t Oude Poorthuys

‘’Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel en we willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt,’’ verteld Agnes. ‘’Jos is een op en top gastheer, hij is altijd in voor een praatje en staat graag voor iedereen klaar. In de keuken zwaait mijn dochter Janneke de scepter. In Kerkrade stond ik zelf achter de potten en pannen, maar ik ben heel blij dat ik dat stokje voor het grootste deel aan Janneke kan overgeven. Ze kookt zelfs met nog meer passie dan ik.’’ 

‘’We hebben een gevarieerde menukaart met bekende en minder bekende gerechten. Streekgerechten zoals zuurvlees en bloedworst horen daar natuurlijk bij, maar ons Zuid-Afrikaans stoofpotje is ook een populair gerecht. Janneke is  gek op nagerechten, dat proef je bijvoorbeeld in de limoncello Tiramisu of het dessert met banaan, karamel en noot.‘’

Een kwestie van nu of nooit

‘’Deze plek voldoet aan alle wensen die ik heb voor een restaurant. Mooie ligging in het groen, maar toch midden in de stad, een pand wat van zich zelf al sfeer heeft, een schitterend terras en royale parkeerplaats op eigen grond. En dan ook nog een sfeervolle zaal op de eerste etage. De afstand is ook perfect, een groot deel van onze Kerkraadse gasten vind de weg naar ’t Oude Poorthuys.’’

‘’Dit was voor ons dus echt een buitenkans. Toen dit voorbij kwam hebben we binnen twee weken besloten: we doen het! Het was nu of nooit meer.’

R & T BV – Ondernemer van de Maand Maart

R & T BV is de grootste producent van vloerpads en aanverwante producten in de Benelux. Denk hierbij aan ronde en vierkante schuurschijven die worden ingezet voor reinigingswerkzaamheden op alle mogelijke vloeren. Mede door hun enthousiasme en toewijding zijn oprichters Roger en Tom deze maand uitgekozen als Ondernemers van de Maand maart, van harte gefeliciteerd!

R & T BV – Ondernemer van de Maand

Enorm trots

Hartelijk bedankt voor de nominatie en het feit dat we het geworden zijn’’ vertellen ze trots. ‘’Dit is toch een erg leuke waardering voor het goede werk van ons gehele team, we mogen er enorm trots op zijn. Tevens is het ook een erkenning van het feit dat we op de goede weg zijn met ons bedrijf.

Waar het allemaal begon

Nadat Tom en ik elkaar leerden kennen tijden onze studie is er een enorm goede vriendschap ontstaan en beseften we beiden dat wij een enorm goede match waren,’’ verteld Roger. ‘’De gelegenheid deed zich in 1997 voor (door simpele marktwerking van vraag en aanbod) om een bedrijf op te richten, hierop hebben Tom en ik pro actief geanticipeerd. Met 1 klant, in combinatie met de toenmalige gouden gids, zijn we van start gegaan in een klein kantoor van 9M2 zonder ramen en een gehuurde ruimte voor de goederen.  Beiden hadden we de aspiratie om een mooi internationaal opererend bedrijf op te bouwen vanaf 0,00 € en in het leven een stuk zelfstandigheid c.q. vrijheid te waarborgen.

R & T en Parkstad

Naast een stuk regionale werkgelegenheid is R & T ook een erkend leerbedrijf. Ze optimaliseren de aansluiting tussen scholen en realiseren banen voor uitstromende studenten. Ook met organisaties waarbij mensen een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, heeft R & T zeer regelmatig succesvolle projecten. Onder goede begeleiding krijgen zij toch een mooie kans binnen de organisatie.

Daarnaast is het een leuk visitekaartje voor Parkstad om bijvoorbeeld even stil te staan bij het feit dat R & T alle Burger Kings in Europa, Midden Oosten en Afrika (in totaal meer dan 4500 restaurants) vanuit hun Landgraafse vestiging leveren. Met de ergonomische reinigingsartikelen waarbij zowel milieu als mens centraal staan, maakt Parkstad internationaal een positieve impact.

Internationale dromen

De kracht van de firma bestaat uit efficiency: snelle leveringen en ultieme flexibiliteit qua maatvoering.  ‘’Daarnaast kunnen wij, door het volume bij onze leveranciers, een competitieve prijsstelling afgeven in combinatie met hoogwaardige producten. Momenteel exporteren wij naar 43 landen wereldwijd en we zijn nog altijd gretig op zoek naar nieuwe partners om samen groei te realiseren.’’

R&T en de Rabobank

Na jaren lang vast te zijn geroest bij dezelfde bank zijn we door onze huidige accountmanager benaderd om eens open te staan voor een vrijblijvend gesprek met de Rabobank. Als ondernemer zijn partijen zoals de accountant en bank niet meteen partners die regelmatig gewisseld worden. Na de eerste bespreking volgden er meerdere. Door de vastberadenheid en overtuigende argumenten hebben Tom en ik de knoop definitief doorgehakt in de zomer van 2016 en zijn we geswitcht naar de Rabobank.

Na deze transitie beseften we dat onze accountmanager niet alleen als bankier naast ons staat en pro actief meedenkt maar ons ook regelmatig voorziet van essentiële adviezen. Hij weet de juiste partijen met elkaar te verbinden wat vaak tot goede oplossingen leidt. Tom en ik hebben wel spijt bij de overstap naar de Rabobank,…. spijt dat we dit niet eerder hebben gedaan. Het was zakelijk gezien 1 van de beste stappen die we hebben kunnen maken voor ons bedrijf, niet alleen voor nu maar ook kijkend naar de toekomst en de groei die we collectief willen realiseren.

Esterella Lingerie - Ondernemer van de Maand februari

Esterella Lingerie

Het in Heerlen gevestigde Esterella Lingerie biedt een uitgebreide collectie op het gebied van lingerie, korsetterie, badmode, nachtkleding en borstprotheses. Ze bieden goede basis merken voor jong en oud in alle cup- en omvangsmaten. Het is mode die onder andere elegant, chique, modieus en functioneel is en waarbij de nadruk ligt op exclusiviteit en kwaliteit. Eigenaresse Ellen Hamers is uitgekozen als Ondernemer van de Maand februari, gefeliciteerd!

Fantastisch!

''Wat een fantastisch compliment en waardering. Dit is een geweldig initiatief om ondernemers in het zonnetje te zetten. Uiteraard word ik ondersteund door mijn geweldig team van gediplomeerde stylistes en onze stagiaires.

Maar ook u, als klant, ben ik erg dankbaar voor het vertrouwen in onze producten en onze service in de afgelopen jaren en voor in de toekomst!''

Vertrouwd en toonaangevend

Vrouwen weten het; een zelfbewuste- en verzorgde uitstraling begint bij de juiste keuze van ondermode. Bij Esterella Lingerie kunt u ontdekken wat mooie lingerie en korsetterie betekent voor uw lichaam en geest.

Met een uitgebreide collectie en een gedegen advies nemen Ellen Hamers en haar team van lingeriestylisten ruimschoots de tijd om u te begeleiden naar het gewenste resultaat.

Waar het allemaal is begonnen

De ouders van Ellen zijn in 1970 gestart met Esterella Lingerie. ''Zij hebben dit altijd met veel passie en plezier gedaan'' vertelt ze. ''Het zijn mijn ouders die mij het vak hebben geleerd en deze passie aan mij hebben overgedragen, ik ben er ontzettend trots op .'' 

In 2001 heeft Ellen de zaak van haar ouders overgenomen en ze werkt elke dag met veel passie en enthousiasme. Over 2 jaar bestaat Esterella Lingerie 50 jaar en dat gaan ze natuurlijk vieren!

Prettige samenwerking

Ellen voegt nog toe: ''met Rabobank Parkstad sta je sterk als het gaat om bedrijfsovername, groei of strategisch advies. Samen blijven we voorop lopen met alle ontwikkelingen en nieuwe trends op het gebied van o.a. financieel betalingsverkeer.''

Heeft u nog niet van de unieke service en aandacht geproefd? Dan daagt het team van Esterella Lingerie u uit: overtuig uzelf en wandel gerust eens binnen; Raadhuisstraat 40 in Heerlen of bezoek de webshop www.esterella.nl.

Tobas Jeugdhulp - Ondernemer van de Maand December

Tobas Jeugdhulp - Ondernemer van de Maand December

Tobas Jeugdhulp biedt een thuis aan jongeren van 14 tot 19 jaar. In een hele korte tijd heeft Ine Aasted-Madsen de jeugdhulporganisatie neergezet. Er verblijven inmiddels 35 jongeren op 3 locaties in Kerkrade, Brunssum en Landgraaf. Ine is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand December!

Waardering

De waardering als ondernemer van de maand is mooi, maar Ine voelt zich toch meer hulpverlener dan ondernemer. Tobas biedt woonplekken voor jongeren uit Parkstad die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Omdat er 3 locaties zijn kunnen jongeren gewoon naar hun eigen school, vrijetijdsactiviteiten en vrienden blijven gaan. Ook werken ze samen aan het verbeteren van de relatie tussen jongeren en ouders en dan is het ook prettig dat er woonplekken in de buurt zijn.

Helpende hand

In 2015 hebben Ine en haar man hun eigen huis opengesteld voor jongeren met een indicatie vanuit de gemeente. Om ervoor te zorgen dat deze jongeren gefaseerd kunnen groeien naar volledige zelfstandigheid hebben ze panden geopend zoals JongerenThuis. Jongeren gaan vandaaruit naar een zelfstandige woonruimte als ze daar aan toe zijn. Daarna worden ze niet abrupt losgelaten maar begeleid tijdens de eerste periode van zelfstandigheid.

Ine heeft nog geen dag spijt gehad van haar keuze voor de Rabobank. Haar accountmanager denkt mee en heeft de groei mede mogelijk gemaakt.

Mockus - Ondernemer van de Maand November

Mockus

Het in Heerlen gevestigde Mockus is een  bureau voor creatieve communicatie. Als ‘het enige échte reclamebureau van Limburg’ werken ze sinds 2009 aan een droom. Oprichter Sem Wigman is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand november!

Fantastisch

‘We hebben een spannend jaar achter de rug’ verteld Sem als we hem feliciteren met de titel. Hij vind het daarom ook fantastisch dat hij nu ondernemer van de maand mag zijn. ‘Het persoonlijke contact met de Rabobank, het gevoel van betrokkenheid en het vertrouwen dat ik gekregen heb om onze plannen te kunnen uitvoeren hebben ons enorm geholpen om een enorme groeistap te maken.’

Ouderwets!?

Het creatieve communicatie bureau vergelijkt zichzelf soms met een ‘ouderwets’ reclamebureau. ‘Onze ambitie? Wij maken graag werk dat werkelijk blijft hangen en iets teweegbrengt bij de doelgroep. Mooie dingen maken? Dat komt voor ons op een tweede plaats. We combineren oude lessen met nieuwe media en nieuwe inzichten om blijvend impact te maken. Of het nu gaat om een hele campagne, branding, film of online. Blijven hangen is het doel.’

Efficiëntie uit Colombia

En jullie naam? ‘Mockus komt van een oud-burgemeester van Bogota, Colombia; Antanas Mockus. Hij pakte zijn communicatie radicaal anders aan. Zo zette hij mimespelers in om het verkeer te regelen. Vreemd? Nee, zijn ideeën waren juist super effectief. Op onze site (https://www.mockus.nl/) lees je er meer over.’ Mockus voelt zich daarnaast erg verbonden met Heerlen als stad. ‘Het kan hier allemaal net even anders, er is ruimte voor ontwikkeling en experiment. Die dynamiek vinden we fijn en stralen we ook zeker uit’. 

Delphinium - Ondernemer van de Maand Oktober

Delphinium - Ondernemer van de Maand Oktober

Delphinium is een zorgorganisatie die naast thuiszorg als kernactiviteit kleinschalig wonen met 24 uurs zorg heeft. Ron Murrer van Delphinium is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand oktober!

Vertrouwen

Ron dankt ons voor deze erkenning: 'Goed om te constateren dat Rabobank Parkstad Limburg vertrouwen heeft in onze organisatie en mij kansen biedt om deze organisatie verder uit te bouwen'.

Veilig en kwalitatief wonen

Het doel van Delphinium is veilig en kwalitatief wonen aanbieden met een garantie dat zorg, aandacht voor welzijn en andere diensten voorhanden zijn. Delphinium levert zorgt in twee kleinschalige woon/zorgcomplexen t.w. Zorgresidentie 'de Voort' in Landgraaf en Zorgvilla Ridderspoor in Nuth.

Verbreding zorgaanbod

Delphinium zorgt voor een verbreding in het regionale zorgaanbod. Zelfstandig, of in samenwerking met andere organisaties en instellingen biedt Delphinium diensten aan om de cliënten in staat te stellen zich begrepen, gelukkig en aanvaard te voelen als ouder wordende mens. De zorg die Delphinium aanbiedt sluit aan op de zorgvraag, wensen en individuele behoeften. Onze doelstelling is dat ouderen het wooncomfort en de levensstijl die zij gewend zijn zoveel mogelijk in alle waardigheid kunnen voortzetten, terwijl zij zorg op maat krijgen tot en met de laatste levensfase. Iedere cliënt is uniek en autonoom, onze visie op zorg is om dit te behouden en daar waar nodig te versterken

Mackintosh Branding - Ondernemer van de Maand September

Mackintosh Branding - Ondernemer van de Maand September

Het in Heerlen gevestigde Mackintosh Branding is een creatief bureau dat volop in beweging is. Oprichtster Leandra Mackintosh – van Kuijk is uitgeroepen tot Ondernemer van de Maand september!

Geweldig

Leandra vindt het erg leuk dat ze is uitgeroepen tot ondernemer van de maand september, ‘Geweldig’ zegt ze. 8 jaar geleden heeft Leandra e vol ambitie haar eigen bedrijf opgericht. Een bedrijf dat is ontstaan uit twee uitersten, namelijk de combinatie van haar Grafische vakopleiding en haar commerciële HBO opleiding.

Creatieve kennis en passie

Mackintosh Branding is een on- & offline communicatie, reclame & marketing bureau dat zich bezig houdt met concepting, design, (totaal) branding & visual storytelling. Passende content is key binnen online branding en dit vult Leandra met haar team van 5 graag in voor haar opdrachtgevers. Praktisch, resultaatgericht en duurzaam zijn staat voorop bij Leandra en ze legt uit dat ze deze kwaliteiten ook terug ziet bij de Rabobank.

De boodschap overbrengen

Bij Mackintosh Branding worden concepten en design ontwikkeld die niet alleen een prachtig en hoog opvalgehalte hebben, maar ook effectief zijn en waarvan de boodschap binnenkomt bij de doelgroep. Positieve communicatie die een maatschappelijke waarde heeft is ook erg van belang binnen het bedrijf. Op haar eigen website (mackintoshbranding.com) verspreidt Leandra content die een duurzame indruk achter laat op een authentieke & esthetische manier. Zo creëert ze een positieve impact met resultaat!

Werelds" Restaurant Parkstad Plaza - Ondernemer van de Maand juli

"Werelds" Restaurant Parkstad Plaza - Ondernemer van de Maand juli

"Werelds" Restaurant Parkstad Plaza is gevestigd in het LeisureDome aan de Roda JC Ring in Kekrade. Eigenaar Danny Deng is ondernemer van de maand juli 2017.

Trots

Danny en Gigi zijn er trots op om ondernemer van de maart juli te zijn. Dat geldt ook voor de zus van Danny, Ai Yu en haar man Bin. Wij doen alles samen, het zijn mijn zogenaamde sparringpartners. Wij kunnen niet zonder onze gemotiveerde collega's die elke dag voor ons en de gasten klaar staan. Zij zijn het visitekaartje van het restaurant, dit geldt zowel voor de mensen voor als achter de schermen. 

Werelds genieten

De gast kan bij ons heerlijk genieten van een uitgebreid scala van gerechten uit verschillende landen. Naast de traditionele Oosterse wok gerechten worden er vis- en vleesspecialiteiten aangeboden van de bakplaat, grill en barbecue en zijn er vele buffetten waarop allerhande gerechten worden gepresenteerd zoals sushi, salades, soepen etc. Sinds kort is er ook een Brasserie gevestigd waar gasten snel iets kunnen eten. Niet alleen is het restaurant werelds op het gebied van eten en drinken maar ook voor de kinderen die volop kunnen genieten in de speciale indoor speeltuin, kinderkeuken en kinderanimatie. 

Beleving

Iedere dag spelen wij in op de wensen van onze gasten. Ze willen verrast worden op gebied van aangeboden producten, de ambiance en sfeer. Wij als familie willen de gast extra's bieden waarbij ook extra aandacht geschonken wordt aan de jonge gasten. Wij spelen in op allerlei nieuwe trends en ontwikkelingen waarmee wij onze kasten kunnen verrassen.

Fresco Pasta Bar - Ondernemer van de Maand mei

Fresco Pasta Bar  - Ondernemer van de Maand mei

Alex en Asnath hebben onlangs hun onderneming Fresco Pasta Bar geopend in Heerlen. 

Vers

Wij zijn onze onderneming gestart uit passie voor koken. Daarnaast is het altijd een droom geweest en zien wij het als grote uitdaging om een eigen onderneming te hebben. Wij staan voor vers, ambachtelijk en eerlijk eten. Dit zie je terug in onze open keuken en proef je in de gerechten. De sfeer is easy going en we bieden voor elk wat wils. De reacties van onze klanten zijn heel positief en daar doen we het voor!

Teamwork

Alex en Asnath vullen elkaar goed aan als team! Alex is een kwalitatief goede kok en Asnath is een hartelijke gastvrouw. De ondernemers bieden een vers, kwalitatief en gezond to-go concept aan, wat een aanvulling is voor de horeca in Heerlen. Fresco Pasta Bar is opnieuw een mooi voorbeeld van een andere invulling voor een leegstaand pand in Heerlen.

Bankieren

Wij waren particulier al lang klant bij Rabobank Parkstad Limburg en dit naar alle tevredenheid. Daarom was het voor ons een logische keus om ook zakelijk voor de Rabobank te kiezen.

SKETCH! - Ondernemer van de Maand april

SKETCH!

Startende ondernemers Michelle en Luc hebben onlangs hun onderneming SKETCH geopend in Maastricht. SKETCH is een wereldzaak met fashion kleding voor mannen én vrouwen.

Opening

SKETCH heeft afgelopen maand haar deuren geopend, na maanden voorbereiding is het zover en zijn ze van start gegaan. Alles in deze boetiek verwijst naar een schets, een sketch. Van de kledingstukken die ooit voortkwamen uit een schets, tot aan het idee van deze zaak (ontworpen door Reiters, bekend van hotel The Dutch). Maar ‘schets’ verwijst ook naar wat ze doen. Alsof ze de architect zijn van het modebeeld van Maastricht, schetsen ze een nieuw, passend, modern en bovenal chic jasje voor deze stad.

Ondernemersbloed

De twee jonge ondernemers, Luc en Michelle, zijn beiden in een ondernemersgezin opgegroeid. Daarnaast is mode voor hun een “way of life”. Hun winkel biedt een totaal concept gebaseerd op drie pijlers; kwaliteit, service, en beleving. Deze unique selling points zijn de fundamentele basis die SKETCH onderscheid. Michelle en Luc hebben overal aan gedacht, maar belangrijker is dat ze sympathieke ondernemers zijn met een eerlijk advies.

Bankieren

Bij de Rabobank staat de ondernemer centraal. Specifiek; Op welke manier wij onze droom mochten en konden realiseren. Een persoonlijke benadering stond voorop hetgeen ons alle vertrouwen gaf en daardoor hebben we zonder twijfel voor de Rabobank gekozen.

Bloemsierkunst Abby Lempers - Ondernemer van de Maand maart

Bloemsierkunst Abby Lempers  - Ondernemer van de Maand maart

Bloemsierkunst Abby Lempers is gevestigd in een nieuw pand aan de Niersprinkstraat 10 te Kerkrade. Eigenaar Abby Lempers is ondernemer van de maand maart 2017. 

Trots

Abby is er met recht trots op om ondernemer van de maand maart te zijn. Schoorvoetend begon hij zijn avontuur aan het nieuwe adres. Hij verliet zijn oude vertrouwde Rolduc, waar hij ruim 35 jaar geleden gestart was. De Rabobank stond volledig achter zijn concept om zijn zaak te verhuizen naar het centrum van Kerkrade. Abby’s motto is dat je als je iets wilt, het dan ook lukt !

Verhuizing

Met pijn in zijn hart heeft hij Rolduc verlaten, maar hij heeft absoluut geen spijt. De renovatie van het pand aan de Niersprinkstraat is nog niet helemaal voltooid, maar de zaak draait al op volle toeren. Het nieuwe pand biedt straks ook ruimte voor sfeervolle workshops, waar je, onder het genot van een hapje en drankje, als klant zelf aan de slag kunt. Zijn hoveniersbedrijf blijft overigens als vanouds gevestigd op Rolduc.

Uitstraling

Ondanks de wat negatieve berichtgevingen rond het centrumplan Kerkrade hoopt Abby dat hij, met zijn nieuwe pand met een Toscaans Rode gevel en oergezellige inrichting, een voorbeeld kan zijn voor andere (startende) ondernemers om hun intrek in hartje Kerkrade te nemen.

Klantenkring

Zijn trouwe klanten, die altijd op zoek zijn naar dat éxtra stukje exclusiviteit, weten het nieuwe adres van de ondernemer al te vinden. Met de ligging in het centrum van Kerkrade wil Abby zijn klantenkring nog verder uitbreiden. Abby is al 56 jaar klant van de Boerenleenbank en vanaf de start van zijn eigen onderneming, 35 jaar geleden, zakelijk klant bij de huidige Rabobank. Hij is dankbaar dat hij de kans heeft gekregen om zijn plannen in zijn nieuwe pand te verwezenlijken.

Uitstraling

Ondanks de wat negatieve berichtgevingen rond het centrumplan Kerkrade hoopt Abby dat hij, met zijn nieuwe pand met een Toscaans Rode gevel en oergezellige inrichting, een voorbeeld kan zijn voor andere (startende) ondernemers om hun intrek in hartje Kerkrade te nemen.

Restaurant Felice - Ondernemer van de Maand februari

Restaurant Felice - Ondernemer van de Maand februari

Elly & Florin, eigenaren van Restaurant Felice in Kerkrade, zijn de eerste Ondernemers van de maand dit jaar. Lees hieronder meer over Restaurant Felice.

Starters

Elly & Florin hebben allebei jaren ervaring in de horeca, maar de tijd was rijp om in september 2016 hun eigen zaak te openen. Voor de locatie viel hun oog op thuisbasis Kerkrade. ‘De afgelopen tijd hebben wij in en rond het centrum mooie ontwikkelingen zien gebeuren en wij zijn van mening dat wij met Restaurant Felice hier aan kunnen bijdragen’.

Genieten

Het draait bij Felice om genieten, niet alleen van het eten en drinken maar vooral van de gezellige ambiance. 'Kwaliteit staat bij ons voorop, bij alles wat we doen. Wij vinden de feedback die we krijgen van gasten belangrijk, zodat we blijven groeien. De afgelopen maanden hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen. Dit geeft ons het gevoel dat we goed bezig te zijn'.

Opgroeien

'De reden om naar de Rabobank te stappen voor de financiering, lag eigenlijk voor de hand. Van kleins af aan, bankieren wij bij de Rabobank. Van het eerste spaarboekje als kind zijnde, tot aan de hypotheek van ons eerste huis. Voor ons was het een logische stap om ook zakelijk bij de Rabobank te bankieren. Het feit dat zij vanaf het begin achter ons hebben gestaan, maakt dat dit voor ons naast een logische keuze ook een goede keuze is geweest'.

Popschool Parkstad - Ondernemer van de Maand december

Ondernemers van de Maand

Robin en Kristy, initiatiefnemers achter Popschool Parkstad in Heerlen, zijn de laatste Ondernemers van de Maand dit jaar.
Lees hieronder meer over Popschool Parkstad.

Dé plek voor muziek

Popschool Parkstad is dé plek voor elke beginnende, gevorderde en professionele muzikant. Een popschool met een breed aanbod aan muzieklessen op verschillende instrumenten, musical-theater cursussen én 3 ingerichte repetitieruimtes. Iedereen is welkom! Samen met anderen muziek maken en plezier in de lessen beleven staat hierbij voorop.

Uniek initiatief

Het initiatief is ontstaan nadat Robin Zalm (ex-Volumia!, beroepsmuzikant en docent drums) al enkele jaren drumles gaf en dit graag wilde uitbreiden naar een eigen ‘muziekschool’ waar jongeren en volwassenen samen muziek maken. Samen met vriendin Kristy, die het organisatorische gedeelte regelt en persoonlijk klantcontact belangrijk vindt, en samen met een team van gemotiveerde (zzp-)docenten heeft Robin deze droom waargemaakt.

Samenwerking

Popschool Parkstad staat voor toegankelijkheid, persoonlijke benadering, les op maat én samenwerking. Zo is in samenwerking met collega muziekinstellingen bijvoorbeeld ‘Parkstad Popstad Talent’ ontstaan, een team van jongeren die hun passie ‘muziek maken’ samen beleven! Maar zo kunnen ook kinderen die door omstandigheden geen muzieklessen kunnen nemen, door een samenwerking met Stichting Leergeld en het Jeugd Cultuurfonds, terecht bij Popschool Parkstad! Een terechte Ondernemer van de Maand dus…

Chapeau Uitvaartzorg - Ondernemer van de Maand november

Ondernemer van de Maand november

Roger Krautscheid, eigenaar van Chapeau Uitvaartzorg uit Heerlen, is Ondernemer van de Maand november. Lees het interview met Roger hieronder.

Persoonlijk afscheid

Chapeau Uitvaartzorg is een kleine uitvaartonderneming. ‘Indien u mij nodig heeft bij een overlijden, zal ik met u samen de mogelijkheden bespreken om te komen tot een uitvaart die voldoet aan de wensen van uw dierbare. Vanaf het moment van het bespreken van de uitvaart tot op de dag van de uitvaart heeft u alleen contact met mij als uitvaartverzorger. Hierdoor kan ik, samen met u, zorgen voor een persoonlijk afscheid.’

Tijd en aandacht

‘Ik heb deze keuze gemaakt om mij meer te kunnen onderscheiden binnen deze branche. Als eigenaar van mijn bedrijf, kan ik meer mens zijn. Tijd en aandacht voor de nabestaanden spelen hierbij een grote rol. Want laten we eerlijk zijn: iedereen wil voor zijn dierbare een mooi afscheid en iedereen heeft recht op een stijlvolle uitvaart.’

Vertrouwd gezicht

‘Voor Parkstad betekent Chapeau Uitvaartzorg een uitvaartonderneming met een vertrouwd gezicht. Nabestaanden kunnen een beroep doen op Chapeau Uitvaartzorg wanneer zij voor hun dierbare een persoonlijke, betaalbare en stijlvolle uitvaart wensen.’

Warm welkom

‘Ik ben als particulier al meer dan 50 jaar klant bij Rabobank Parkstad Limburg, en sinds kort dus ook op zakelijk gebied. Bij de Rabobank binnenkomen, gaat altijd gepaard met een warm welkom en deskundig advies. Dat voelt wel zo vertrouwd!’

Café Real - Ondernemer van de Maand oktober

Ondernemer van de Maand oktober

Bianca en Wesley, eigenaren van koffiebar en tapasrestaurant Real uit Heerlen, zijn de Ondernemers van de Maand oktober. Lees het interview met Bianca en Wesley hieronder.

Vernieuwend concept

Deze maand openen Bianca en Wesley de deuren van Café Real in Heerlen. Een geheel vernieuwend concept waar ambacht en vergane tradities terugkomen. ‘Het is een droom die voortvloeit uit onze liefde voor de restauratie van vintage espresso machines en jarenlange horeca ervaring’, vertellen Bianca en Wesley.

Ambachtelijke en traditionele sfeer

‘Wij zijn een onderneming waar voornamelijk de nadruk ligt op een ambachtelijke en traditionele sfeer. Een vintage espressobar, waar koffie word gezet uit authentieke espresso machines, gecombineerd met zelf gebrande koffie en een traditionele Spaanse keuken. Wij zijn erg vereerd met deze nominatie en danken Rabobank voor alle ondersteuning en het vertrouwen in ons!’

Een aanwinst voor Heerlen

Bianca en Wesley zijn bevlogen ondernemers die eindelijk hun droom kunnen realiseren; een combinatie van een koffiebar en tapasrestaurant in hartje Heerlen. Een echte aanwinst voor het centrum! Ik heb er alle vertrouwen dat Wesley met zijn Spaanse roots en horecatopper Bianca dit concept tot een succes gaan maken’, aldus Robert Loontjens, accountmanager MKB bij Rabobank Parkstad Limburg.

Contact

Ma-vr: 8.00-21.00 uur Za: 9.00-17.30 uur


Neem 24/7 contact op met Rabo Interhelp

Particulieren

Bedrijven