Masterlight Panningen

Masterlight Panningen

Sinds 1987 is Masterlight producent van kwalitatieve designverlichting. Ooit begonnen met één product heeft eigenaar William Joosten langzaam een collectie opgebouwd. En inmiddels telt het bedrijf veertig werknemers. Masterlight is een gevestigde merknaam in zowel moderne als klassieke stijlen, of het nu gaat om projectverlichting, retailverlichting of interieurverlichting voor consumenten. De professionele kennis in verlichting blijft de grenzen van het vakmanschap uitdagen om interieurs en openbare ruimtes over de hele wereld te transformeren. Als grote speler in de markt wil Masterlight een voorbeeldfunctie vervullen als het gaat om verduurzamen richting de toekomst.

Het belang van partnerschap

In de nacht van 4 op 5 februari 2019 werd een nachtmerrie waarheid. Een verwoestende brand legde het gehele pand in as. William Joosten: ‘Daar sta je dan, totaal in shock.’ Enkele uren na de brand nam hij, samen met zijn personeel, toen al het besluit om door te gaan. ‘We wilden er samen wat van maken, ook al weet je op dat moment nog niet in welke rollercoaster je terecht bent gekomen. Op zo’n moment is het belangrijk dat je door partijen zoals de Rabobank aan de hand wordt genomen.’ En dat leidde ertoe dat, mede dankzij een goede verzekering, op dag twee na de brand de productie, deels, kon worden hervat. ‘Op het moment dat relaties geen spullen meer van ons krijgen, dan hebben we misschien een maand, misschien twee maanden respijt, maar daarna is je plek ingenomen door een ander. Als wij de draad niet heel snel hadden kunnen oppakken, dan hadden we geen bestaansrecht meer gehad en dan waren we weg geweest.’

Inmiddels is het nieuwe pand in Panningen geopend en kijkt William Joosten vooral naar de toekomst. ‘We bouwen hier samen aan dit bedrijf en daar ben ik trots op.’ Het nieuwe pand bood kansen om duurzaam te bouwen. ‘Als je een voorbeeld wilt zijn moet je ook aan die aspecten aandacht schenken. Zo hebben we gekozen voor het gebruik van duurzame materialen en behoorlijk geïnvesteerd in duurzame energie, zoals een warmtepomp.’

Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Verduurzamen is voor William Joosten geen nieuw begrip. Al sinds lange tijd bedenken ze bij Masterlight energiezuinige verlichtingsoplossingen. Het vervangen van lampen door LED-verlichting is inmiddels bij iedere consument ingeburgerd. Maar dat het niet blijft bij energiezuinige verlichting wordt steeds meer merkbaar. Joosten: ‘Verduurzamen is voor ons meer dan investeren in energiezuinige systemen. We hechten ook veel belang aan een duurzame relatie, met klanten, met onze werknemers, met leveranciers en zo ook met onze bank.’ Freek Peeters, risicospecialist Verzekeren: ‘De klant kan gebruik maken van de kracht van een grote organisatie maar toch met het persoonlijke karakter van een adviseur.’ Zo kijken we samen waar uitdagingen en kansen liggen. We geloven sterk in de kracht van samenwerking. Als partner in verzekeren, maar ook door onze kennis en ons netwerk te delen. Vanuit onze coöperatieve mentaliteit zoeken we altijd naar oplossingen waar iedereen beter van wordt. Hoe moeilijk de uitdagingen ook zijn, samen kunnen we ze oplossen.

"Als wij de draad niet heel snel hadden kunnen oppakken, dan hadden we geen bestaansrecht meer gehad en dan waren we weg geweest."

Rabobank klantverhaal Masterlight Panningen

Contact

Bijdragen aan een duurzame leefomgeving is onlosmakelijk met modern ondernemerschap.

Neem contact op met onze adviseur Ron Albers en kijk hoe wij je kunnen ondersteunen op het gebied van Verzekeren.

Ron Albers

Ron Albers
Directeur verzekeren
+31 (0)6 5130 1963

Email LinkedIn