Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabo ClubSupport

Iedereen verdient een club. Het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, elkaar sterker maakt en helemaal jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpen wij Gelderse sport- en cultuurclubs met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Dat doen we met de jaarlijkse Rabo ClubSupport Stemcampagne en met Rabo ClubSupport Ondersteuning. Met de Rabo ClubSupport Stemcampagne kiezen onze leden welke lokale clubs hun stemmen verdienen. Aan de hand van het aantal stemmen van Rabobankleden ontvangen clubs een financieel steuntje in de rug. Bijvoorbeeld voor het aanschaffen van muziekinstrumenten of trainingsmaterialen.
Met Rabo ClubSupport Ondersteuning helpen we clubs bij het realiseren van hun ambities, door het delen van onze kennis en ons netwerk. Dit kan door 1-op-1 begeleiding, masterclasses of workshops. Benieuwd wat we voor jouw vereniging kunnen betekenen?

Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds

Via het Rabo Coöperatief Stimuleringsfonds geven we concreet invulling aan onze missie Growing a better world together in West Betuwe. Als coöperatieve bank geven we jaarlijks een deel van onze winst terug aan de samenleving. Zo dragen we bij aan duurzame ontwikkelingen in de regio. Dat doen we door projecten te ondersteunen van lokale verenigingen en stichtingen. In het bijzonder is Rabobank partner op het gebied van 3 transities waar onze klanten mee te maken hebben: voedsel, klimaat&energie en inclusiviteit. Daarnaast versterken we de lokale leefomgeving met onze bijdragen.

Maatschappelijke Impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezond leven, duurzaam wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Rabobank Foundation

Samen sterk. Dát is de kracht van een coöperatie. Het is ook het idee achter de Rabobank Foundation, het maatschappelijk fonds van de Rabobank. Investeren in de zelfredzaamheid van mensen is ons belangrijkste doel. In eigen land en ver daarbuiten.