Onze coöperatieve bijdrage

Onze coöperatieve bijdrage

Mensen samenbrengen. Talenten benutten. Een sociaal netwerk opbouwen. Elkaar verder helpen. Daar heeft de hele maatschappij baat bij. Dat moeten we niet alleen koesteren maar ook steunen. Daarom geven we als coöperatieve bank ieder jaar een deel van onze winst terug aan de samenleving. Wil jij meer weten over deze initiatieven? Lees hieronder dan verder!

Rabo ClubSupport

Rabobank gelooft in de kracht van clubs, stichtingen en verenigingen. Ze maken de leden, buurt en de lokale samenleving sterker. Tijdens Rabo ClubSupport kunnen onze leden hun stem uitbrengen op de vereniging(en) of stichting(en) die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen zijn geld waard. Hoe meer stemmen er op een vereniging of stichting uitgebracht worden, des te meer geld deze vereniging of stichting ontvangt.

Maatschappelijke Impact

Met onze klanten, leden en partners bundelen we onze krachten om te werken aan initiatieven die onze gezamenlijke leefwereld versterken. Samen realiseren we oplossingen voor financieel gezonder, leven, duurzamer wonen, duurzaam ondernemen en de voedsel- en energietransitie.

Benieuwd hoe de coöperatieve Rabobank bijdraagt bij jou in de buurt?

Rabo Verenigingsondersteuning

Als grootste lokale sponsor is de Rabobank nauw verbonden met een groot aantal verenigingen, stichtingen en clubs in Nederland. Wij ondersteunen verenigingen met een ambitie. Niet vanaf de zijlijn, maar samen met hen. Omdat we begrijpen dat verenigingen van ongekend belang zijn voor de toekomst. Ze versterken de samenleving en zorgen voor sociale samenhang. Dit doen we met Rabo Verenigingsondersteuning door middel van masterclasses, workshops en/of 1-op-1 begeleiding.

Met het traject van dit jaar worden clubs geholpen met het waarmaken van ambities op het gebied van duurzaamheid. Denk hierbij aan het verduurzamen van gebouwen en terreinen, zoals isolatie, ledverlichting en/of zonnepanelen. We hebben deze kennis niet allemaal zelf in huis, maar worden hierbij ondersteund door NOC*NSF. Zij werken nauw samen met professionals die de expertise in huis hebben om het gebied van duurzaamheid. Eén van die partijen is Energie Samen Rivierenland, het lokale energieloket dat zowel particulieren als bedrijven in het rivierengebied helpt met vraagstukken op het gebied van duurzaamheid.

Coöperatief Stimuleringsfonds

Met het Coöperatief Stimuleringsfonds geeft Rabobank West Betuwe een deel van de winst terug aan de samenleving in het werkgebied. Met dit fonds ondersteunen we maatschappelijke, lokale projecten en activiteiten die de leefbaarheid in de regio blijvend verbeteren.