Rabo SmartBuilds

Rabobank wil met de start-up Rabo SmartBuilds in tien jaar tijd 12.000 modulaire middenhuurwoningen in heel Nederland bouwen. De woningen die Rabo SmartBuilds wil plaatsen, zijn innovatief, duurzaam én verplaatsbaar. Hiermee bieden wij een oplossing voor de dringende woningbehoefte in ons land.

Rabo SmartBuilds: woningtekort duurzaam terugdringen

Nederland zit in een wooncrisis. We hebben te maken met hoge huizenprijzen, weinig aanbod, geen doorstroming op de woningmarkt en soms slechte woonomstandigheden. Slechts 8% van de huidige Nederlandse woningvoorraad is vrije huursector, de rest is koop en sociale huur. Dit is een klein percentage voor de relatief grote groep mensen die gebruik wil maken van woningen in de vrije sector.

Rabo SmartBuilds staat op voor deze huurder door het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande, permanente woningen op tijdelijke gronden in heel Nederland. Rabobank wil hiermee beweging op de vastgelopen woningmarkt bereiken.

Rabobank wil samen met commerciële ontwikkelaars, grondeigenaren, gemeenten en woningcorporaties het woningtekort duurzaam terugdringen. “Door tijdelijke huisvesting op nieuwe locaties mogelijk te maken, helpen we om die druk te verminderen”, zegt Remco Boer, directeur SmartBuilds. “We kennen de woningmarkt en de regionale woonbehoefte. Daardoor kunnen we niet alleen meedenken over alternatieve woonoplossingen, maar ook snel voor de broodnodige woningen zorgen.”

Handen schudden van twee zakenmensen

Samenwerken met Rabo SmartBuilds

De sleutel tot succes voor Rabo SmartBuilds is samenwerken. Ben jij grondeigenaar of werkzaam bij een commerciële ontwikkelaar, gemeente of woningcorporatie? Wij zetten graag een samenwerking in gang. Bijvoorbeeld:

Gezamenlijk ontwikkelen van woningen.
Rabo SmartBuilds ontwikkelt en een woningcorporatie neemt de woningen af.
Samenwerking op basis van Crisis- en herstelwet.

De woningen van Rabo SmartBuilds

Rabo SmartBuilds staat voor een duurzaam en ontspannen thuis voor iedereen. Onze manier van bouwen draagt bij aan de ontwikkeling van levendige, lokale gemeenschappen. Bekijk de video voor een korte sfeerimpressie van de woningen van Rabo SmartBuilds.

Project Texel

Aan de nieuwe straat Kolibrievlinder (locatie Marsweg, naast Tuunen 1) in Den Burg gaat gebouwd worden. De gemeente Texel, woningcorporatie Woontij en Rabo SmartBuilds hebben hiervoor een intentieverklaring getekend. Op basis van de huidige planning zal bouw halverwege 2023 starten.

Lees meer over ons project op Texel