Rabobank

Rabo SmartBuilds

Rabobank wil met de start-up Rabo SmartBuilds in tien jaar tijd 12.000 modulaire middenhuurwoningen in heel Nederland bouwen. De woningen die Rabo SmartBuilds wil plaatsen, zijn innovatief, duurzaam én verplaatsbaar. Hiermee biedt Rabo SmartBuilds een oplossing voor de dringende woningbehoefte in ons land.

Rabo SmartBuilds: woningtekort duurzaam terugdringen

Nederland zit in een wooncrisis. We hebben te maken met hoge huizenprijzen, weinig aanbod, geen doorstroming op de woningmarkt en soms slechte woonomstandigheden. Slechts 8% van de huidige Nederlandse woningvoorraad is vrije huursector, de rest is koop en sociale huur. Dit is een klein percentage voor de relatief grote groep mensen die gebruik wil maken van woningen in de vrije sector.

Rabo SmartBuilds staat op voor deze huurder door het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande, permanente woningen op tijdelijke gronden in heel Nederland. Rabobank wil hiermee beweging op de vastgelopen woningmarkt bereiken.

Rabobank wil samen met commerciële ontwikkelaars, grondeigenaren, gemeenten en woningcorporaties het woningtekort duurzaam terugdringen. “Door tijdelijke huisvesting op nieuwe locaties mogelijk te maken, helpen we om die druk te verminderen”, zegt Remco Boer, directeur SmartBuilds. “We kennen de woningmarkt en de regionale woonbehoefte. Daardoor kunnen we niet alleen meedenken over alternatieve woonoplossingen, maar ook snel voor de broodnodige woningen zorgen.”

Zien wat je krijgt!

De kracht van verbeelding: Rabo SmartBuilds op DARE23!

De gemeente Texel gaat samen met Rabo SmartBuilds en Woningcorporatie Woontij woningen op Texel realiseren. In de afgelopen periode is hard gewerkt aan het ontwerp en de plattegronden van deze woningen. Tijdens het Rabobank Event DARE23 is het prototype van één van deze Rabo SmartBuilds woningen onthuld. Het was voor Barli een uitdagende klus om binnen 3 weken deze duurzame woning in de fabriek te produceren, op de locatie te plaatsen en in te richten. Bezoekers van DARE23 konden met eigen ogen zien wat voor mooie, kwalitief goede, duurzame en complete woningen Rabo SmartBuilds ontwikkelt en waar Rabo SmartBuilds voor staat.

Het hele proces is in deze korte animatie te zien.

Handen schudden van twee zakenmensen

Samenwerken met Rabo SmartBuilds?

De sleutel tot succes voor Rabo SmartBuilds is samenwerken. Ben jij grondeigenaar of werkzaam bij een commerciële ontwikkelaar, gemeente of woningcorporatie? Wij zetten graag een samenwerking in gang. Bijvoorbeeld:

    Gezamenlijk ontwikkelen van woningen. Rabo SmartBuilds ontwikkelt en een woningcorporatie neemt de woningen af. Samenwerking op basis van Crisis- en herstelwet.
Rabobank

Verhuur & beheer door Schep Vastgoedmanagers

Rabo SmartBuilds is voor het verhuren en beheren van de woningen een samenwerking aangegaan met Schep Vastgoedmanagers.

✔ Registreren van interesse voor Rabo SmartBuilds woningen

✔ Selecteren van huurders van Rabo SmartBuilds woningen

✔ (Weder)Verhuren van Rabo SmartBuilds woningen

Remco Boer, Directeur Rabo SmartBuilds:

“Ik ben blij dat we met Schep Vastgoedmanagers als betrouwbare, ervaren partner gereed zijn om onze (potentiële) huurders te ontzorgen en onze woningen te onderhouden”

Rabobank

Schep Vastgoedmanagers is een onafhankelijk Propertymanagement organisatie en bevindt zich in de top van de Nederlandse Propertymanagement organisaties. Met meer dan 36.000 huur- en koopwoningen in beheer, is Schep Vastgoedmanagers gespecialiseerd in het propertymanagement van huurwoningen en het VvE Management van koopwoniningen (ca. 415 VvE's).

Belangstelling?

Ben jij geïnteresseerd in een Rabo SmartBuilds woning?

De woningen van Rabo SmartBuilds

Rabo SmartBuilds staat voor een duurzaam en ontspannen thuis voor iedereen. Onze manier van bouwen draagt bij aan de ontwikkeling van levendige, lokale gemeenschappen. Bekijk de video voor een korte sfeerimpressie van de woningen van Rabo SmartBuilds.

Rabobank

Project Texelwende op Texel

Eind 2024 staan er 120 gloednieuwe, betaalbare huurwoningen aan de Kolibrievlinder in Den Burg op Texel. Instapklaar voor bewoners. Lees hier meer over de voortgang van het project, de woningen, voor wie ze bedoeld zijn en wanneer je je kan inschrijven. Tevens kun je hier beeldmateriaal vinden.

Lees meer over Texelwende