Rabobank jaarcijfers 2019

Resultaten en verslagen

Rabobank geeft update over impact COVID-19

Vandaag geeft Rabobank een update over de verwachte impact van de COVID-19 pandemie op de bank en haar klanten. De update betreft geen financiële kwartaalrapportage. Over haar financiële positie en resultaten publiceert Rabobank zoals gebruikelijk halfjaarlijks.

Wiebe Draijer, voorzitter van de groepsdirectie: ‘COVID-19 heeft niet alleen grote impact op de gezondheid, maar raakt ook de (inter)nationale economie hard. Ook onze klanten en wijzelf worden geraakt. Rabobank is met haar solide kapitaal- en liquiditeitspositie, sterke strategische focus en haar coöperatieve wortels goed gepositioneerd om klanten en medewerkers daar waar mogelijk bij te staan in de crisis.’

Bas Brouwers, CFO van Rabobank voegt toe: ‘We beschikken over stevige buffers om de impact van de COVID-19 pandemie te kunnen absorberen. De huidige macro-economische situatie en onzekere vooruitzichten zullen echter leiden tot een forse verhoging van onze kosten voor kredietverliezen. Op basis van ons eigen macro-economisch scenario van 9 april jl. verwachten we dat deze voor 2020 ongeveer tweemaal zo hoog zullen zijn (circa EUR 2 miljard) als het gemiddelde jaarlijkse niveau van een volledige economische cyclus. Neerwaartse bijstelling van dit scenario kan een negatieve invloed hebben op die verwachtingen. De hogere kosten voor kredietverliezen zullen samen met te verwachten lagere inkomsten (onder andere door de aanhoudend lage renteomgeving) een aanzienlijk effect hebben op de nettowinst over 2020.’

Zie voor meer informatie, de presentatie van Investor Relations (alleen beschikbaar in het Engels).


Meer informatie:

Rabobank Persvoorlichting
+31 (0) 30 216 2758 of pressoffice@rabobank.nl


Onderdelen van dit persbericht worden door Rabobank aangemerkt als voorwetenschap die direct of indirect op Rabobank betrekking heeft zoals bedoeld in artikel 7 van de Verordening marktmisbruik (EU 596/2014) die openbaar wordt gemaakt in overeenstemming met artikel 17 van de Verordening marktmisbruik.


Gepubliceerd: 20 mei 2020, 07:30 CET

Bekijk de presentatie
Impact maken we samen

Impact maken we samen

De coöperatieve Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Ja, we zijn ambitieus, maar we doen het niet alleen. Samen met onze klanten, leden en partners bundelen we de krachten om ideeën te lanceren die Nederland en de wereld sterker maken. Stap voor stap. Zo zorgen we voor échte verandering. Welke dat is? Dat zie en lees je hier.

Download de infographic

Coöperatieve impactverhalen

In 2019 timmerden we aan de weg om de financiële gezondheid van onze particuliere klanten met uiteenlopende initiatieven, informatie en producten te stimuleren. Zakelijke klanten hielpen we niet alleen financieel, maar ook met onze kennis en netwerken. We brachten ze samen en ondersteunden ze om slimmer te innoveren en te verduurzamen. Daarnaast versterkten we lokale projecten met onze kennis en netwerken, en investeerden we wereldwijd in duurzame voedselproductie.

Maatschappelijke impact per lokale bank

Lees hier meer
Alkmaar en omstreken (PDF) Almere (PDF) Altena Bommelerwaard (PDF) Amersfoort Eemland (PDF) Amerstreek (PDF) Amstel en Vecht (PDF) Amsterdam (PDF) Apeldoorn en omgeving (PDF) Arnhem en omstreken (PDF) Assen en Noord-Drenthe (PDF) Bollenstreek (PDF) Breda (PDF) Centraal Twente (PDF) De Kempen (PDF) De Langstraat (PDF) De Zuidelijke Baronie (PDF) Emmen-Coevorden (PDF) Enschede-Haaksbergen (PDF) Flevoland (PDF) Friese Banken (PDF) Gelderse Vallei (PDF) Gooi en Vechtstreek (PDF) Graafschap (PDF) Groene Hart Noord (PDF) Groninger Land (PDF) Haarlem en omstreken (PDF) Hart van Brabant (PDF) Hart van De Meierij (PDF) Helmond Peel Noord (PDF) 's-Hertogenbosch en omstreken (PDF) Het Drentse Land (PDF) Hollandse IJssel (PDF) Horst Venray (PDF) IJmond (PDF) IJsseldelta (PDF) IJsselmonde-Drechtsteden (PDF) Kop van Noord-Holland (PDF) Land van Cuijk & Maasduinen (PDF) Leiden-Katwijk (PDF) Lek en Merwede - Merwestroom (PDF) Lek en Merwede - Alblasserwaard Vijfherenlanden (PDF) Maas en Waal - Oost Betuwe (PDF) Meppel-Staphorst-Steenwijkerland (PDF) Noord en West Twente (PDF) Noord Veluwe (PDF) Noord- en Oost-Achterhoek (PDF) Noordenveld West Groningen (PDF) Noordoostpolder-Urk (PDF) Oosterschelde (PDF) Oss Bernheze (PDF) Peel, Maas en Leudal (PDF) Peelland Zuid (PDF) Randmeren (PDF) Regio Den Haag (PDF) Regio Eindhoven (PDF) Regio Schiphol (PDF) Rijk van Nijmegen (PDF) Rijn en Heuvelrug (PDF) Rijn en Veenstromen (PDF) Rijssen-Enter (PDF) Roermond-Echt (PDF) Rotterdam (PDF) Salland (PDF) Stad en Midden Groningen (PDF) Tilburg en omstreken (PDF) Twente Oost (PDF) Uden Veghel (PDF) Utrecht en omstreken (PDF) Utrechtse Waarden en omstreken (PDF) Vaart en Vechtstreek (PDF) Vallei en Rijn (PDF) Venlo en omstreken (PDF) Walcheren/Noord-Beveland (PDF) Waterland en omstreken (PDF) Weerterland en Cranendonck (PDF) West Betuwe (PDF) West-Brabant Noord (PDF) West-Friesland (PDF) Westland (PDF) Zaanstreek (PDF) Zeeuws-Vlaanderen (PDF) Zuid-Holland Midden (PDF) Zuid-Hollandse Eilanden (PDF) Zuid-Limburg Oost (PDF) Zuid-Limburg West (PDF) Zuidwest-Brabant (PDF)

Kerncijfers

De waarde die we creëren voor onze stakeholders.

Grafiek Rabobank kenrcijfers 2019
Een deel van de Rabobank kerncijfers van 2019. Download hieronder de volledige kerncijfers.

Download de volledige kerncijfertabel 2019 (Engels) Download het waardecreatiemodel 2019

Ratings

Ratingstabel 2019

Bekijk de uitgebreide ratingstabel en toelichting

Resultaten en verslagen

2019

Bekijk hier alle resultaten over 2019

Voorgaande jaren

Resultaten en verslagen van 2018 Resultaten en verslagen van 2017 Resultaten en verslagen van 2016 Resultaten en verslagen van 2015 Resultaten en verslagen van 2014

Kijk verder

Investor Relations Download de Annual Review 2019