Rabobank jaarcijfers 2019

Jaarcijfers

“2019 was een bewogen jaar. We hadden internationaal te maken met politieke en economische instabiliteit en aanhoudende lage rente. We zien de consequenties hiervan nu terug in onze resultaten. Desondanks schrijven we in deze uitdagende omgeving een nettowinst van 2,2 miljard euro en lieten we goede progressie zien op onze strategische doelstellingen. De rentewinst is licht gedaald. We wisten onze kosten verder te verlagen. Onze kapitaalpositie is verbeterd en blijft solide. We hebben de verkoop van niet-kernactiviteiten afgerond en geïnvesteerd om verder ‘future proof’ te zijn.

We hebben goede vooruitgang geboekt op onze bijdrage aan grote maatschappelijke thema’s. We hebben geïnvesteerd in de verduurzaming van de woningmarkt en de energietransitie. Samen met dochter en projectontwikkelaar BPD ontwikkelen we nieuwbouwwoningen om knelpunten op de huurmarkt op te lossen. Internationaal krijgt de verduurzaming van de voedselketen steeds meer vorm, mede dankzij het door Rabobank geïnitieerde AGRI3-fonds en de inspanningen van Rabo Foundation in Afrika. Voor onze particuliere klanten in Nederland zetten we ons in voor betere zelfredzaamheid en het verlichten van schuldenproblematiek. Deze initiatieven zijn mooie illustraties van de wijze waarop de coöperatieve Rabobank invulling geeft aan haar missie om met elkaar een betere leefomgeving te creëren.

We zijn trots op de transitie die onze bank de afgelopen jaren heeft gemaakt. Deze is nu zichtbaar in onze dagelijkse bedrijfsvoering. De klanttevredenheid en betrokkenheid van onze medewerkers nemen toe, de balans is geoptimaliseerd, ons kostenniveau is lager en we werken efficiënter. We hebben onze digitale dienstverlening sterk uitgebreid en verbeterd, voor particuliere en zakelijke klanten.

We hebben dit alles kunnen realiseren dankzij de inzet en actieve betrokkenheid van onze medewerkers en veel van onze leden. Daar wil ik iedereen hartelijk voor danken.”

- Wiebe Draijer, bestuursvoorzitter Rabobank

Lees het jaaroverzicht 2019
Impact maken we samen

Impact maken we samen

De coöperatieve Rabobank wil een substantiële bijdrage leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland én aan het duurzaam voeden van de wereld. Ja, we zijn ambitieus, maar we doen het niet alleen. Samen met onze klanten, leden en partners bundelen we de krachten om ideeën te lanceren die Nederland en de wereld sterker maken. Stap voor stap. Zo zorgen we voor échte verandering. Welke dat is? Dat zie en lees je hier.

Download de infographic

Coöperatieve impactverhalen

In 2019 timmerden we aan de weg om de financiële gezondheid van onze particuliere klanten met uiteenlopende initiatieven, informatie en producten te stimuleren. Zakelijke klanten hielpen we niet alleen financieel, maar ook met onze kennis en netwerken. We brachten ze samen en ondersteunden ze om slimmer te innoveren en te verduurzamen. Daarnaast versterkten we lokale projecten met onze kennis en netwerken, en investeerden we wereldwijd in duurzame voedselproductie.

Maatschappelijke impact per lokale bank

Lees hier meer
Alkmaar en omstreken (PDF) Almere (PDF) Altena Bommelerwaard (PDF) Amersfoort Eemland (PDF) Amerstreek (PDF) Amstel en Vecht (PDF) Amsterdam (PDF) Apeldoorn en omgeving (PDF) Arnhem en omstreken (PDF) Assen en Noord-Drenthe (PDF) Bollenstreek (PDF) Breda (PDF) Centraal Twente (PDF) De Kempen (PDF) De Langstraat (PDF) De Zuidelijke Baronie (PDF) Emmen-Coevorden (PDF) Enschede-Haaksbergen (PDF) Flevoland (PDF) Friese Banken (PDF) Gelderse Vallei (PDF) Gooi en Vechtstreek (PDF) Graafschap (PDF) Groene Hart Noord (PDF) Groninger Land (PDF) Haarlem en omstreken (PDF) Hart van Brabant (PDF) Hart van De Meierij (PDF) Helmond Peel Noord (PDF) 's-Hertogenbosch en omstreken (PDF) Het Drentse Land (PDF) Hollandse IJssel (PDF) Horst Venray (PDF) IJmond (PDF) IJsseldelta (PDF) IJsselmonde-Drechtsteden (PDF) Kop van Noord-Holland (PDF) Land van Cuijk & Maasduinen (PDF) Leiden-Katwijk (PDF) Lek en Merwede - Merwestroom (PDF) Lek en Merwede - Alblasserwaard Vijfherenlanden (PDF) Maas en Waal - Oost Betuwe (PDF) Meppel-Staphorst-Steenwijkerland (PDF) Noord en West Twente (PDF) Noord Veluwe (PDF) Noord- en Oost-Achterhoek (PDF) Noordenveld West Groningen (PDF) Noordoostpolder-Urk (PDF) Oosterschelde (PDF) Oss Bernheze (PDF) Peel, Maas en Leudal (PDF) Peelland Zuid (PDF) Randmeren (PDF) Regio Den Haag (PDF) Regio Eindhoven (PDF) Regio Schiphol (PDF) Rijk van Nijmegen (PDF) Rijn en Heuvelrug (PDF) Rijn en Veenstromen (PDF) Rijssen-Enter (PDF) Roermond-Echt (PDF) Rotterdam (PDF) Salland (PDF) Stad en Midden Groningen (PDF) Tilburg en omstreken (PDF) Twente Oost (PDF) Uden Veghel (PDF) Utrecht en omstreken (PDF) Utrechtse Waarden en omstreken (PDF) Vaart en Vechtstreek (PDF) Vallei en Rijn (PDF) Venlo en omstreken (PDF) Walcheren/Noord-Beveland (PDF) Waterland en omstreken (PDF) Weerterland en Cranendonck (PDF) West Betuwe (PDF) West-Brabant Noord (PDF) West-Friesland (PDF) Westland (PDF) Zaanstreek (PDF) Zeeuws-Vlaanderen (PDF) Zuid-Holland Midden (PDF) Zuid-Hollandse Eilanden (PDF) Zuid-Limburg Oost (PDF) Zuid-Limburg West (PDF) Zuidwest-Brabant (PDF)

Kerncijfers

De waarde die we creëren voor onze stakeholders.

Grafiek Rabobank kenrcijfers 2019
Een deel van de Rabobank kerncijfers van 2019. Download hieronder de volledige kerncijfers.

Download de volledige kerncijfertabel 2019 (Engels) Download het waardecreatiemodel 2019

Ratings

Ratingstabel 2019

Bekijk de uitgebreide ratingstabel en toelichting

Resultaten en verslagen

2019

Bekijk hier alle resultaten over 2019

Voorgaande jaren

Resultaten en verslagen van 2018 Resultaten en verslagen van 2017 Resultaten en verslagen van 2016 Resultaten en verslagen van 2015 Resultaten en verslagen van 2014

Kijk verder

Investor Relations Download de Annual Review 2019