2 mannen in kas

De Rabo Groen Bank bestaat 25 jaar!

In 1995 startte Rabobank met haar groene activiteiten. Nu, 25 jaar later, hebben we via Rabo Groen Bank meer dan 8 miljard aan groenleningen verstrekt! Misschien is Rabo GroenDeposito ook voor jou een interessante optie om spaargeld opzij te zetten en hierbij mogelijk te profiteren van fiscale voordelen.

Dé grootste groenbank van Nederland

Rabo Groen Bank is één van de eerste banken die met groenleningen begon en dé grootste groenbank van Nederland. Met een groenlening worden duurzame projecten gefinancierd en ingezet op verduurzaming van Nederland in de breedste zin van het woord. Dit heeft niet alleen een duidelijke link met ons klimaatprogramma, maar ook met onze ambitie om huisbankier van de energietransitie te zijn.

Maar, hoe werkt het dan precies?

Het Rabo GroenDeposito is een spaarrekening waarbij je inleg voor een groot deel wordt geïnvesteerd in groene projecten. De overheid beloont dit met extra fiscale voordelen. Je ontvangt geen rente, maar de voordelen kunnen je een netto rendement opleveren.

Hieronder zie je hoe dit proces precies werkt en kijken we terug op 25 jaar Rabo Groen Bank. Rabo Groen Bank is één van de eerste banken die met groenleningen begon en dé grootste groenbank van Nederland. Met een groenlening worden duurzame projecten gefinancierd en ingezet op verduurzaming van Nederland in de breedste zin van het woord.

Infographic

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd jouw spaargeld via Rabo GroenDeposito opzij te zetten en hierbij mogelijk te profiteren van fiscale voordelen?

Lees hier verder