Opening Week van het geld

Opening Week van het geld

De Week van het geld werd 27 maart officieel geopend in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Medewerkers van 16 banken geven dit jaar ruim 4000 gastlessen op 2150 basisscholen tijdens de Week van het geld. Het doel van het gastlesprogramma ‘Bank voor de Klas' is om kinderen in het basisonderwijs vroeg 'geldwijs' te maken.

Cash Quiz

Chris Buijink, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken gaf op de dag van de opening samen met 16 bestuurders van banken een financiële gastles. De les vormde de aftrap voor gastlessen aan meer dan 100.000 kinderen die bankmedewerkers tijdens de Week van het geld verzorgen op scholen in heel Nederland. Met de extra lespakketten die naar scholen worden gestuurd en de mini Cash Quiz die wordt uitgedeeld aan leerlingen worden nog eens 30.000 leerlingen bereikt.

Financiële educatie

Leren omgaan met geld wordt steeds belangrijker. De invloed van reclame op bestedingen, de ontwikkeling waarbij de overheid steeds meer financiële beslissingen overlaat aan burgers en het huidige digitale tijdperk waarin betalingen steeds meer via ‘plastic geld’ verlopen zorgen ervoor dat geldzaken ingewikkelder worden. Het is noodzakelijk om leerlingen daarop voor te bereiden. De bovenbouw van de basisschool is een goede periode om aan die kennis en vaardigheden te werken, want de kinderen krijgen op die leeftijd steeds meer financiële verantwoordelijkheid. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) hecht daarom groot belang aan financiële educatie, zodat kinderen verstandig leren omgaan met geld.

Week van het geld

De Week van het Geld wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd. De week is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken waarin meer dan 40 organisaties samen werken om de consument wijzer in geldzaken te maken. Het doel van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld. Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Het gastlesprogramma 'Bank voor de klas' is een van de onderdelen van de Week van het geld.

Utrecht, 27-3-2017

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn