Beleggers kiezen graag voor duurzaam rendement

Beleggers kiezen graag duurzaam

Beleggers vinden een goed rendement belangrijk. Daarnaast kiezen ze steeds vaker voor investeringen met een duurzaam karakter. De Rabobank is op het gebied van de verkoop van duurzame beleggingsfondsen en trackers een belangrijke speler in de markt. Het marktaandeel van de Rabobank is 21 procent. Daarmee nemen we in Nederland achter ASN Bank (25 procent marktaandeel) de tweede plaats in*. Het voordeel dat de Rabobank biedt, is een breed palet aan fondsen waaruit u als belegger kunt kiezen. Een palet dat bovendien steeds verder groeit.

* Bron: Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

Een stap verder

Duurzaam beleggen gaat een stap verder dan maatschappelijk verantwoord beleggen. Niet alleen moeten bedrijven en fondsen voldoen aan onze normen, ook moeten zij zoveel mogelijk bijdragen aan een betere, mooiere wereld. Bijvoorbeeld omdat de ondernemingen waarin wordt belegd producten maken die daar aan bijdragen, of omdat de bedrijven tot de duurzamere in hun sector behoren. De lat ligt dus hoger.

Volop keuzemogelijkheden

Door het brede aanbod heeft u als belegger bij de Rabobank volop keuzemogelijkheden. Bijvoorbeeld voor een thema (zoals water, gezondheid, milieu of alternatieve energie), maar ook voor de manier waarop u wilt beleggen. Misschien heeft u een voorkeur om zelf uw beleggingsportefeuille te verduurzamen, of ontvangt u liever advies. Dit is allebei mogelijk. Als u te weinig tijd of kennis heeft om duurzaam te beleggen, dan kunt u dit ook overlaten aan onze ervaren vermogensbeheerders. U kunt bij ons altijd duurzaam beleggen op de manier die bij u past.

Lees meer over duurzaam beleggen
Bent u een belegger? Doe de test

Utrecht, 20-6-2016

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn