Betaalapp Payconiq nu beschikbaar

QR-code scannen

Payconiq is vanaf nu exclusief beschikbaar voor 20.000 rekeninghouders van de Rabobank en ING. Payconiq is een mobiele app waarmee u aan de kassa of in een webshop betaalt. De app is gratis te downloaden in de Google Play Store en komt vanaf februari ook beschikbaar in de App Store van Apple.

Betalen met QR-code

Met Payconiq betaalt u in een webshop of aan de kassa door het scannen van een QR-code: een digitale streepjescode. Wanneer u een aankoop doet in een winkel of webshop, verschijnt de QR-code op de pinautomaat of in de webshop. U scant de code met uw mobiel en uw betaling wordt verwerkt. Daarnaast kun u met Payconiq ook geld overmaken naar personen uit uw contactenlijst op uw telefoon. U heeft dus geen IBAN-nummer meer nodig.

Hoe werkt het?

  • Download de Payconiq app. 
  • Open de app en vul uw gegevens in. 
  • Selecteer uw bank ‘Rabobank’. 
  • Er opent zich automatisch een nieuw scherm. 
  • Selecteer uw betaalrekening in het scherm ‘Rabo Toegang derden’.
  • Bevestig met uw Rabo scanner. Uw rekening is nu toegevoegd.

Gezamenlijk initiatief

Payconiq is een gezamenlijk initiatief van de grootbanken Rabobank, ING, SNS, ASN en Regiobank. In België en Luxemburg kan er al bij meer dan 45.000 winkels met Payconiq worden afgerekend en ook in Duitsland is Payconiq deze maand van start gegaan. 

Naast Payconiq heeft Rabobank ook de app Rabo Wallet waar u met uw mobiel mee kunt betalen. Met de app Rabo Wallet betaalt u met uw telefoon aan de kassa en kunt u ook gebruikmaken van diensten als Parkeren en Klantenkaarten.

Utrecht, 24-1-2018

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn