Denk mee over de toekomst van ons voedsel

boodschappen tas

Eet u wel eens biologisch? En bent u benieuwd waar het eten in de winkel vandaan komt? Dan is de Bio1000 misschien iets voor u. Op zaterdag 10 oktober 2015 is het ‘Dag van de Duurzaamheid’ en de biologische sector organiseert dan de Bio1000. Duizend mensen die zich betrokken voelen bij biologisch voedsel stellen met elkaar de toekomstagenda van de biologische landbouw en voeding op. Ook u bent van harte welkom.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van Bio1000. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reageer snel!

Direct aanmelden via Bio1000.nl

Kennis over het voedselvraagstuk

De vraag ‘waarom biologisch?’ staat tijdens de Bio1000 centraal. Wat is er nodig om de toekomstagenda van biologische landbouw en voeding vanaf morgen uit te voeren? De Rabobank is partner van Bio1000 en heeft als doel om kennis met  consumenten en ondernemers te delen over het wereldwijde voedselvraagstuk.

Waarom meedoen?

Elke keer als u eet, kiest u voor het uiterlijk van ons landschap. Lopen er straks bijvoorbeeld nog koeien in de wei? Als consument maakt u elke keer keuzes. Waar en wat koopt u, waar investeert u in en wat mag het kosten? Wie betaalt de prijs voor milieuvervuiling en ongezond eten? Wilt u weten wie uw voedsel eet of produceert? Vindt u het belangrijk wie er hoeveel geld verdient aan het voedsel op de route van de boerderij naar bord? Kwesties waarover u kunt meepraten tijdens de Bio1000.

Locatie en programma

De Bio1000 vindt plaats op 10 oktober 2015 in het Plantion in Ede, van 10.00 tot 17.00 uur. Voor gratis koffie, thee, sap, water en een lekkere biologische(!) lunch wordt gezorgd. Voor mensen die met het openbaar vervoer reizen wordt groepskorting geregeld. Bij station Ede-Wageningen staan gratis pendelbussen klaar die u naar het Plantion en terug brengen.

Lees meer op Bio1000.nl

Utrecht, 3-9-2015

Deel via Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn